Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Με το τέλος του 1ου εξαμήνου του 2006 η ΦΕΞ ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση, υποστήριξη και υλοποίηση των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων.

Στόχος του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού της προγράμματος ήταν να διαδραματίζει ένα ενισχυτικό ρόλο στις υπάρχουσες εκπαιδευτικές και πολιτισμικές, δομές του τόπου μας.

Φιλοξένησε στα εργαστήρια, 634 υποψηφίους, όπου ήρθαν σε επαφή με το αντικείμενο της αρεσκείας τους. Παράλληλα οι πολιτιστικές δράσεις (διαλέξεις, ξεναγήσεις στα ευρωπαϊκά και Θρακικά μουσεία με χρήση πολυμεσικών εφαρμογών, εκθέσεις, προβολές ταινιών, θεατρικές - μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, ημερίδες και συνέδρια) έφεραν σε επαφή τους ενδιαφερόμενους με διακεκριμένους ανθρώπους κάθε χώρου.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και στις άλλες δράσεις τις ΦΕΞ, ήταν κάτι παραπάνω από απλή συμμετοχή στη γνώση. Ήταν ανάπτυξη συνεργασίας, φιλίας, ψυχαγωγίας και γι’ αυτό ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες και τους υποστηρικτές.

Το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, εξιστορεί την ιστορία της πόλης μας, μέσω των εκθεμάτων του, που αυξήθηκαν με δωρεές κατά 60% (εκθέματα αστικής τάξης).

Έγινε αντικείμενο επίσκεψης περισσοτέρων από 30 σχολείων του Νομού και άλλων πόλεων, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ανά μήνα, με είσοδο 2€ έχει σταθεροποιηθεί στα 400 - 450 άτομα.

Σκοπός της ΦΕΞ είναι να συνεχίζει να διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην «ταυτότητα της περιοχής μας». Ιστορία και παράδοση να λειτουργούν ως παρακαταθήκη, ενώ η σύγχρονη δημιουργία να βοηθά στην ολοκλήρωση των οραμάτων. Οι τομείς και στόχοι είναι δελεαστικοί. Μέσα από τους χώρους του πολιτισμού, της επιστήμης, και της εκπαίδευσης η ΦΕΞ παρουσιάζει το πρόσωπο της πόλης μας.

Κανείς δεν αμφισβητεί την πολύχρονη προσφορά της ΦΕΞ και με το βάρος της ευθύνης αυτής οργανώνει τη νέα δυναμική της.

Η ΦΕΞ είναι ένας σύγχρονος χώρος συναντήσεων ανάμεσα σε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Ένας αξιόπιστος φορέας που σέβεται την παράδοση και τροφοδοτεί με ευκαιρίες τη νέα δημιουργία.

Με υποστήριξη από φορείς όπως τα Υπουργεία Πολιτισμού & Μακεδονίας - Θράκης, τη Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, την Υπερνομαρχία Δράμας Καβάλας Ξάνθης, την Νομαρχία και το Δήμο Ξάνθης, τη Αρχαιολογική Υπηρεσία, το Δ.Π.Θ. τους Πολιτιστικούς Φορείς της πόλης μας αλλά και αυτούς από τη υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό (Ίδρυμα Λεβέντη, Ίδρυμα Ι. Φ. Κωστόπουλου, Φοροτεχνική & Θρακική Προσέγγιση κ.ά ), τους ιδιώτες, και τις επιχειρήσεις, και τα ΜΜΕ , η ΦΕΞ συνεχίζει το έργο της.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τις δράσεις της Φ.Ε.Ξ. και του Λαογραφικού Μουσείου

Κατεβάστε τον απολογισμό του 1ου εξαμήνου του 2006 σε μορφή Word Document (355 KB)

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620