Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Τοπικά Νέα

Σεμινάρια δασοφυλακών και συνέντευξη τύπου του κ. Τάτση

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα σεμινάρια κατάρτισης των δασοφυλάκων που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος LIFE-ΦΥΣΗ ΙΙΙ παραχώρησαν το πρωί στο Δασαρχείο Καβάλας ο Υπερνομάρχης κ. Κωνσταντίνος Τάτσης και ο Δασάρχης Καβάλας κ. Γιάννης Καπετανγιάννης.

Ο κ. Τάτσης, αναφερόμενος στην μεγάλη σημασία των σεμιναρίων, δήλωσε πως οι τοπικές αρχές που υλοποιούν προγράμματα για το περιβάλλον έχουν την υποχρέωση να παρέχουν εκπαίδευση και εξειδίκευση σε όσους το προστατεύουν και συμπλήρωσε: «Είναι συγκινητική η συμμετοχή των δασοφυλάκων και των επιτηρητών στα σεμινάρια που διοργανώνουμε με τη συνεργασία φορέων της περιοχής. Η εκπαίδευση των δασοφυλάκων είναι μια πολύ σημαντική δράση, την οποία όταν προτείναμε στην Ε.Ε. πήραμε την έγκρισή της και η οποία θα μπορέσει να καταστήσει τους εκπαιδευόμενους ικανούς να αντιμετωπίσουν προβλήματα που θα απειλήσουν την περιβαλλοντική υγεία της περιοχής μας. Αυτή είναι μόνο μια από τις δράσεις του Έργου που υλοποιούμε στα πλαίσια του προγράμματος LIFE-ΦΥΣΗ, οι οποίες στόχο έχουν την περιβαλλοντική προστασία και την αναβάθμιση του οικολογικού status της περιοχής.»

Αναφερόμενος στα σεμινάρια που θα υλοποιηθούν τόσο στο Δασαρχείο Καβάλας όσο και στο Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών Νέστου, ο κ. Καπετανγιάννης δήλωσε: «Είναι υποχρέωση της Δασικής Υπηρεσίας να εκπαιδεύσει όσους ασχολούνται με τα δάση αλλά και η κοινωνία ολόκληρη της περιοχής μας να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα σεμινάρια χρηματοδοτούνται από το Έργο «Διαχείριση ενδιαιτημάτων και προστασία αρπακτικών πουλιών στο Δέλτα και τα Στενά του Νέστου», στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LIFE – ΦΥΣΗ ΙΙΙ και οργανώνονται από τη Ν.Α. Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης σε συνεργασία με τους εταίρους της (Δασαρχεία Καβάλας και Σταυρούπολης, ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. ΕΠΟ, MASTER Α.Ε., ΕΕΠΦ).

Από το Γραφείο Τύπου

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620