Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ (ΠΡΟΚΑΤ) η εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Η τριγλωσσία στη μειονοτική εκπαίδευση και τα μαθησιακά προβλήματα των Πομάκων μαθητών» που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Μύκης κ. Μουτζαχήντ Ντουκιαντζή, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Θεολόγης Καλατζής, οι εκπρόσωποι του Δ΄ Σώματος στρατού ταγματάρχες κα. Σιβαροπούλου και κ. Αρβανίτης και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Συμμετείχε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων πολλοί εκπαιδευτικοί (χριστιανοί και μουσουλμάνοι) οι οποίοι εργάζονται σε μειονοτικά σχολεία της ορεινής περιοχής.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί βοήθησαν αποφασιστικά με τις εισηγήσεις τους αρχικά, να αναδειχθούν οι αιτίες των μαθησιακών προβλημάτων των Πομάκων μαθητών και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα σχολεία της ορεινής Ξάνθης και έπειτα προχώρησαν σε συγκεκριμένες προτάσεις για παιδαγωγικές παρεμβάσεις στην περιοχή.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος, στον οποίο συμμετείχαν και πολλοί συμπολίτες μας της μουσουλμανικής μειονότητας, στον οποίο εκφράστηκε ένα ευρύ φάσμα απόψεων γύρω από το παρόν και το μέλλον της μειονοτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620