Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη», η ομιλία της δρ. Δέσποινας Τσιαφάκη με θέμα «Η Θράκη στο χρόνο».

Με την ομιλία αυτή εγκαινιάστηκε μια συνεργασία του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και του Ινστιτούτου Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας που θα εκτείνεται στην οργάνωση μιας σειράς διαλέξεων με θεματική ενότητα την πορεία της Θράκης από την προϊστορία μέχρι σήμερα

Η δρ. Τσιαφάκη με μια περιεκτική αλλά απόλυτα ουσιαστική και κατατοπιστική παρουσίαση και με την βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων, αναφέρθηκε στην ιστορία της Θράκης και των Θρακικών φύλων από τις παρυφές των μύθων και της προϊστορίας μέχρι τις πρώτες επαφές με τον ελληνικό πολιτισμό. Η περιήγηση στην ιστορία της Θράκης συνεχίστηκε με εκτενείς αναφορές στη ζωή, στα ήθη, τα έθιμα, την θρησκεία και τον πολιτισμό των κατοίκων της κατά την Κλασσική και Ελληνιστική εποχή, τις περιόδους της Ρωμαϊκής, Βυζαντινής, Οθωμανικής αυτοκρατορίας καταλήγοντας στις αρχές του 20ου αιώνα και την ένωση της με την Ελλάδα.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε μια πολύ γόνιμη συζήτηση με το κοινό που βοήθησε να επιλυθούν πολλές επιμέρους απορίες του.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620