Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Ο ΓΑΣ κατέλαβε τον φετινό τίτλο του 4ου τουρνουά της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

(Ιδιαίτερη ανταπόκριση από την Ντίνα Τσολακίδου)

Το διήμερο 7-8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Καλαμίτσας το 4ο τουρνουά που διοργάνωσε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στη μνήμη του Μίμη Κουκουμάτσα, του Θόδωρου Ορφανίδη και του Βασίλη Καρακουλάκη. Νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο νεοφώτιστος στη Β’ Εθνική, ΓΑΣ Κομοτηνής, του γνωστού και μη εξαιρετέου Στάθη Καμαράκη, που επέστρεψε στην Καλαμίτσα έστω και ως αντίπαλος. Κέρδισε εύκολα τόσο την Ένωση Καβάλας στον ημιτελικό, όσο και την Ξάνθη BF στον (θρακιώτικο) τελικό και μάλιστα πολύ εύκολα, αν αναλογιστεί κανείς ότι μία εβδομάδα νωρίτερα μέσα στην έδρα του η ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη του στερούσε τον τίτλο κερδίζοντας τον με 83-62.

Όσο για την ομάδα της Ένωσης; Αντιμετώπισε δύο ομάδες της Β’ Εθνικής, υπέστη ισάριθμες ήττες και κατέλαβε της 4η θέση στην βαθμολογία!!! Στον ημιτελικό με τον ΓΑΣ Κομοτηνή βρισκόταν… σε άλλο γήπεδο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Εμφανώς βελτιωμένη εμφανίστηκε στο μικρό τελικό με αντίπαλο τον Ερμή Λαγκαδά, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Μουσίκα με 17 πόντους. Μετά το τέλος του αγώνα και πριν την έναρξη του τελικού τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση οι συγγενείς των τιμώμενων προσώπων. Από την τελετή απουσίαζαν οι συγγενείς του Μίμη Κουκουμάτσα.

Να σημειωθεί ότι στους ημιτελικούς αγωνίστηκαν οι Ίκαροι Σερρών αλλά την επόμενη μέρα τη θέση τους πήρε ο Ερμής Λαγκαδά, ο οποίος και υποχρεώθηκε να παίξει στο μικρό τελικό. Πρώτοι σκόρερ αναδείχθηκαν ο Ντίνας του ΓΑΣ Κομοτηνής και ο Φιλιούσης της Ξάνθης BF με 28 πόντους. Ακολούθησαν: Μίλετιτς (Ξάνθη BF) 23, Βελή (ΓΑΣ Κομοτηνή) 22, Κουτσοβασίλης (ΓΑΣ Κομοτηνή) 20, Μουσίκας (Ένωση) 19, Μοσχόπουλος (Ένωση) 19 κ.α.

Για την Ξανθιώτικη ομάδα που το ερχόμενο Σάββατο ρίχνεται στην μάχη του φετινού μαραθώνιου της Α2 και οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν ένα καλό τεστ, να πούμε ότι προβλημάτισε με την απόδοσή της αφού έλειπε μόνο ο Γιάννης Στεφανίδης ο οποίος έπαθε υποτροπή στο διάστρεμμα της προηγούμενης εβδομάδας, με βασικούς παίκτες να μένουν μακριά από το καλό τους εαυτό χωρίς να θυμίζουν κάτι από το νικηφόρο παιχνίδι της Κομοτηνής. Οι μόνοι που διασώθηκαν ήταν οι Μιλέτιτς, Κουτσογιάννης και Βοϊβατόπουλος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της διοργάνωσης ήταν:

ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 51-72

ΞΑΝΘΗ BF -ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ 70-59

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΕΝΩΣΗ- ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: 57-64

ΤΕΛΙΚΟΣ

ΞΑΝΘΗ BF – ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 59-75

Τα δεκάλεπτα : 16-14, 26-32 (ημίχ.), 42-52, 59-75

Ξάνθη BF (Ζαφειρούδης): Μίλετιτς 17 (2), Παπάς 6 (2), Μασλαρινός 7, Σουφλιάς 5, Φιλιούσης 9 (1), Βοιβατόπουλος 4, Τσότσος 2, Φουτσιτζής 9 (1).

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620