Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 3 Ιουλίου, από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας με τίτλο «Αυστηρότητα και Ελευθερία».

Την έκθεση εγκαινίασε ο γ.γ. της Περιφέρειας κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, παρόντος του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Αναστάσιου Βαβατσικλή, εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, πλήθους επισήμων από όλη τη Θράκη και πολλών φίλων του Ιδρύματος και των δημιουργών.

Την πρώτη αυτή ομαδική έκθεση Θρακιωτών Αγιογράφων προλόγισε ο διευθυντής του Ιδρύματος κ. Σοφιανός Ουτατζής ενώ η επιμελήτρια της κα. Αλκινόη Μοσχίδου αναφέρθηκε γενικότερα στη Βυζαντινή τέχνη και ειδικότερα στο έργο των τεσσάρων καλλιτεχνών.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι Αγιογράφοι Νικόλαος Αναγνώστης και Πέτρος Μπίνας από νομό Ξάνθης, Πελαγία Μαρμαρά από νομό Έβρου και Παναγιώτης Παπαλεξάνδρου από νομό Ροδόπης, οι οποίοι μετά την τελετή των εγκαινίων ξενάγησαν τους καλεσμένους παρέχοντας τους χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με τα έργα τους.

Η έκθεση πραγματοποιείται στη αίθουσα του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη», θα διαρκέσει έως τις 1 Σεπτεμβρίου 2006 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στις 09.00-14.00 & 19.00-21.00.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620