Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Ξεπέρασε εύκολα κούραση και Απόλλωνα Καλαμαριάς η Skoda Ξάνθη σφραγίζοντας το 2-0 από το πρώτο ημίχρονο

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο μόνο κατά διαστήματα η Skoda Ξάνθη επικράτησε του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 2-0 και έφτασε τους εφτά βαθμούς σε τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη εμφανώς κουρασμένη από την προσπάθειά της για το Κύπελλο UEFA την Πέμπτη κόντρα στη Μίντλεσμπρο, πίεσε μόνο στο πρώτο ημίχρονο τους Πόντιους και εκεί «καθάρισε» το ματς. Στο 25’ ο Σταύρος Λαμπριάκος άνοιξε το σκορ, για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Λουτσιάνο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Ισορροπημένα ξεκίνησε το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν μοιρασμένες πρωτοβουλίες στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Από το 15’ και μετά η Ξάνθη ανέβασε ρυθμούς, με κορυφαίο τον Λουτσιάνο, ο οποίος στο 25’ με προσωπική ενέργεια από αριστερά σέντραρε στην καρδιά της άμυνας της Καλαμαριάς, για να πεταχτεί ο Λαμπριάκος και με προβολή να ανοίξει το σκορ. Μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και πάλι, χωρίς όμως οι γηπεδούχοι να χάσουν τον έλεγχο σε κανένα σημείο. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Μαχράτζε μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να βγάλει τη σέντρα, με τη μπάλα να σταματά στο χέρι του Ιωάννου. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι με τον Λουτσιάνο να το εκτελεί εύστοχα και να σημειώνει το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων. Ο Βραζιλιάνος άσος της Skoda αφιέρωσε το γκολ στη μητέρα του η οποία βρισκόταν στις εξέδρες του γηπέδου των Πηγαδίων.
Στην επανάληψη η Skoda Ξάνθη ξεκίνησε δυναμικά αλλά πριν τα μισά του δευτέρου μέρους έριξε το ρυθμό της, μιας και η κούραση έκανε την εμφάνισή της. Έχοντας το σκορ υπέρ της η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη έκανε συντήρηση δυνάμεων και απλά ήλεγχε το ματς, μιας και η Καλαμαριά δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει σοβαρά την εστία του Πιζανόφσκι. Οι Πόντιοι προσπαθούσαν, όμως ενώ μέχρι την περιοχή έφταναν καλά, από κει και πέρα έδειξαν να έχουν προβλήματα στη δημιουργία φάσεων. Στα ενδιαφέροντα σημεία του αγώνα, το ντεμπούτο του Ισπανού Τσάγκι με την ομάδα της Skoda.

Διαιτητής ήταν ο Χριστόφορος Ζωγράφος από την Αθήνα που κιτρίνισε τους Σίκοφ και Ιωάννου.
Skoda Ξάνθη (Ματζουράκης): Πιζανόφσκι, Τοροσίδης (64’ Άντζας), Τσικίνιο, Σίκοφ, Παβιό, Έμερσον, Μινέιρο, Μαχράτζε, Λάφατα (68’ Κιντάνα), Λουτσιάνο (77’ Τσάγκι), Λαμπριάκος
Καλαμαριά (Κοκότοβιτς): Ραντιβόγιεβιτς, Πετκάκης, Παπαδόπουλος, Φυτανίδης, Μουράφσκι, Ιωάννου, Παρμαξίδης, Καραμανλής (64’ Μουζαουί), Ουέλινγκτον (82’ Χριστοφορίδης), Κλέιτον, Παππάς (77’ Ομάρι).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ντράγκαν Κοκότοβιτς: «Ήταν δύσκολο παιχνίδια απέναντι σε μία καλή ομάδα. Είχαμε πέντε έξι κλασσικές ευκαιρίες, δύο με τον Παππά, δύο με τους επιθετικούς και μία με τους Μουζαουί και Χριστοφορίδη. Είμαι ευχαριστημένος με τους παίκτες που και ιδιαίτερα για τα τελευταία 15-20 λεπτά που παίξανε καλύτερα. Εύχομαι στον φίλο μου τον Γιάννη καλή επιτυχία στην Ευρώπη αφού άξιζε η ομάδα του την ισοπαλία με την Μίντλεσμπρο»

Γιάννης Μαντζουράκης: «Δεν θα σταθώ στις ευκαιρίες. Υποστηρίζουμε το γρήγορο ρυθμό και μπορεί να μην το καταφέραμε σήμερα, ήμασταν όμως συγκροτημένοι, είχαμε σχέδιο και παίξαμε οργανωμένα. Προσπαθούμε να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο για να ικανοποιούμε τον κόσμο. Δεν ήταν τόσο μεγάλη η κούραση από τον αγώνα της Πέμπτης, όσο από το ταξίδι. Μας φάνηκε ότι ήρθαμε από τη Βραζιλία. Είμαι ευχαριστημένος που σημειώσαμε δύο γκολ και δεν δεχθήκαμε κανένα και γι’ αυτό θα δώσω δύο μέρες ρεπό στους παίκτες μου»

Βασίλης Τοροσίδης: « Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Υπήρχε κούραση αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Παίξαμε έξυπνα και προηγηθήκαμε στο πρώτο μέρος με δύο γκολ. Στη συνέχεια δεν χρειαζόταν να τρέξουμε πολύ και αφήσαμε την Καλαμαριά να ανέβει πιο ψηλά»

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

*** Αναστάτωση έφερε η ΕΠΑΕ η οποία μπορεί να έκανε δεκτό το αίτημα της Skoda Ξάνθη για αλλαγή της ώρας έναρξης του αγώνα όμως η διοργανώτρια αρχή δεν έκανε την αλλαγή και στα site με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να έρθουν στο γήπεδο από τις 16.00΄.

*** Τη μητέρα του έτρεξε και αγκάλιασε ο Λουτσιάνο μόλις ευστόχησε στο πέναλτι. Μάλιστα, όταν απομακρύνθηκε από τις εξέδρες, η ηλικιωμένη Βραζιλιάνα άρχισε να... χορεύει σάμπα.

*** Τα 50 γκολ στην Α' Εθνική έφτασε ο Λουτσιάνο σε 146 συμμετοχές με Skoda Ξάνθη, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

*** Περίπου 30 φίλαθλοι του Απόλλωνα βρέθηκαν στα Πηγάδια για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

*** Οι "ακρίτες" πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους στην Α' Εθνική, με δύο νίκες και μία ισοπαλία. Το 1997, 2000 και 2002 είχαν διατηρηθεί και πάλι αήττητοι στα τρία πρώτα παιχνίδια, αλλά με μία νίκη και δύο ισοπαλίες.

*** Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη έθεσε σε κυκλοφορία από την Κυριακήτα εισιτήρια του επαναληπτικού αγώνα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τη Μίντλεσμπρο, ο οποίος θα διεξαχθεί την μεθεπόμενη Πέμπτη (29/9) και θα αρχίσει στις 21.00΄.

*** Κόπηκαν 3.756 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 27.560 Ευρώ.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620