Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αστυνομία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08.04.2006

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΡΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΦΘΟΡΑ ΞΕΝΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Την 08.04.2006 και ώρα 01.30’ στην Ξάνθη, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης ένας 41χρονος κάτοικος Ξάνθης και ένας 45χρονος κάτοικος Ευμοίρου Ξάνθης, οι οποίοι αφού παραβίασαν την είσοδο γραφείου ιδιοκτησίας 35χρονου πολιτικού μηχανικού, εισήλθαν σ’ αυτό και προσπάθησαν να αφαιρέσουν τις οθόνες τριών (03) Η/ Υ τις οποίες αποσύνδεσαν.

Οι προκληθείσες φθορές στο γραφείο ανωτέρω παθόντα ανέρχονται στο ποσό των 2000 € κατά δήλωση του.

Δράστες συνελήφθησαν και με την κατ’ αυτών σχηματισθείσα δικογραφία θ΄ αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ξάνθης ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ 22ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Την 05.04.2006 και ώρα 16.45’, ύστερα από πληροφορίες και διακριτική επιτήρηση, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης ένας 22χρονος, κάτοικος Ξάνθης καθώς σε κατ’ οίκον έρευνα που διενεργήθη μαζί με αστυνομικούς της Ο. Π. Κ. Ε της Α. Δ. Ξάνθης ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν (07) επτά χάρτινες συσκευασίες περιέχουσες ηρωίνη βάρους 1, 6 – 1, 6 – 1,3 – 0,5 – 1,2 – 1,5 – 1,5 γραμμαρίων αντιστοίχως (ήτοι συνολικού βάρους 9, 2 γραμμαρίων), (01) μία χάρτινη συσκευασία περιέχουσα κάνναβη βάρους 6,6 γραμμαρίων και (37) τριάντα επτά δισκία XTC (έκστασης).

Οι ναρκωτικές ουσίες κατσχέθηκαν ενώ ο δράστης με την κατ’ αυτού σχηματισθείσα δικογραφία αποσταλεί αρμοδίως από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί και την προανάκριση.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ 24ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Την 05.04.2006 και ώρα 14.30’, ύστερα από πληροφορίες και διακριτική επιτήρηση, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης ένας 24χρονος, κάτοικος Γενισέας Ξάνθης, καθώς σε κατ’ οίκον έρευνα που διενεργήθη μαζί με αστυνομικούς της Ο. Π. Κ. Ε της Α. Δ. Ξάνθης, ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν (84) ογδόντα τέσσερις χάρτινες συσκευασίες (φιξάκια) περιέχουσες ηρωίνη συνολικού βάρους 120, 7 γραμμαρίων), (01) μία νάιλον συσκευασία περιέχουσα κάνναβη βάρους 7,2 γραμμαρίων και (107) εκατόν επτά δισκία XTC (έκστασης).

Οι ναρκωτικές ουσίες κατσχέθηκαν ενώ ο δράστης με την κατ’ αυτού σχηματισθείσα δικογραφία αποσταλεί αρμοδίως από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί και την προανάκριση.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Κομοτηνή 7/4/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Προήδρευσε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (7-4-2006) και ώρα 10.30΄, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, σύσκεψη υπό την προεδρία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγου κ. Γεώργιου Ανδραβίζου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρύσανθος Τσαντρίζος, οι Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι αναπληρωτές τους καθώς και οι Διοικητές Αξιωματικοί όλων των Υπηρεσιών των παραπάνω Διευθύνσεων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος ενώ δόθηκε έμφαση στον οργανωτικό σχεδιασμό και την εφαρμογή δράσεων, που σχετίζονται κυρίως με τους τομείς:

  • της βελτιστοποίησης της Αστυνόμευσης.
  • της πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.
  • την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
  • της καταπολέμησης της μάστιγας των ναρκωτικών.
  • της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων και της αναβάθμισης του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.
  • της παροχής πιο αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους πολίτες και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας σ’ αυτούς.

Στη συνέχεια ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Ανδραβίζος, συναντήθηκε με εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών Σωματείων του Αστυνομικού Προσωπικού, οι οποίοι ζήτησαν την προώθηση των αιτημάτων τους αναφορικά με προβλήματα που τους απασχολούν.

Τέλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επισημαίνοντας ότι το επίπεδο ασφαλείας της περιοχής είναι υψηλό και οι πολίτες δύνανται να ασχολούνται απερίσπαστοι με τις εργασίες τους, αναπτύσσοντας τις αρετές και δεξιότητές τους, προϋπόθεση απαραίτητη για Κοινωνική συνοχή, σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας των πολιτών.

Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον στόχο της νέας ηγεσίας «Αστυνομία με ανθρώπινο πρόσωπο και νόμιμη δράση» ήτοι την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες με κοινωνική ευαισθησία, ευγένεια , προθυμία, σεβασμό της νομιμότητας και κατοχύρωση των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών χωρίς θρησκευτικές, φυλετικές ή άλλες διακρίσεις.

Ακόμη τονίσθηκε ότι η Αστυνομία επιδιώκει την συνεργασία όλων των Κοινωνικών Φορέων και Οργανώσεων για ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα Νομικού Πολιτισμού και υπεύθυνης κοινωνικής συμπεριφοράς και δημιουργία προστατευτικού κοινωνικού περιβάλλοντος. Ακόμη επιδιώκει την προσέγγιση των πολιτών για περαιτέρω ενεργοποίηση και συμμετοχή τους στην πρόληψη της εγκληματικότητας.

Τέλος, εξέφρασε την πίστη του ότι το θετικό αποτέλεσμα των τελευταίων ετών όχι μόνο θα διατηρηθεί αλλά θα διευρυνθεί σ’ όλους τους τομείς της αστυνομικής δράσης και θα βελτιωθεί ποιοτικά.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620