Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2006 στις 19.00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, Κέντρο Εφαρμογών των Τεχνολογιών Επικοινωνιών και Πληροφορίας (ΙΠΕΤ/ΚΕΤΕΠ), διοργανώνει την ενδιαφέρουσα διάλεξη της Αρχαιολόγου, Δρ. Δέσποινας Τσιαφάκη με θέμα:

«Η Θράκη στον χρόνο»

Με μία γεωγραφική θέση που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία αλλά και την Ασία με τον υπόλοιπο ελληνικό χώρο και με πλουτοπαραγωγικές πηγές που προσείλκυσαν το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων, η Θράκη από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας διαδραμάτισε έναν σημαντικό ρόλο. Αυτή τη διαδρομή στον χρόνο, χρησιμοποιώντας ως εργαλεία τους μύθους, την ιστορία και την αρχαιολογία, στοχεύει να παρουσιάσει η παρούσα διάλεξη.

Η Δρ. Δέσποινα Τσιαφάκη είναι αρχαιολόγος και υπεύθυνη της Μονάδας Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ινστιτούτου Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας. Έχει γράψει μία μονογραφία για τους Μύθους της Θράκης και την παρουσία της στην Αθήνα των κλασικών χρόνων, ενώ άρθρα της για την αρχαία Θράκη και τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό γενικότερα, έχουν δημοσιευτεί σε πεπραγμένα επιστημονικά συνέδρια, σε πολλά βιβλία και περιοδικά.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη», στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου, στην περιοχή των καπναποθηκών.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620