Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και η Νομαρχία Ξάνθης σας προσκαλούν την Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 19.00 το απόγευμα στην παρουσίαση του…

«Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, 40 χρόνια από την ίδρυση του»

Καλεσμένος ο Δημήτρης Καρέλλης, πρωταγωνιστής του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος,

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ιδρύθηκε το 1961 με πρώτο διευθυντή τον Σωκράτη Καραντινό. Οργανικά τμήματα του Κρατικού Θεάτρου είναι:

Το νέο θεσμικό πλαίσιο του Κ.Θ.Β.Ε. ψηφίστηκε το 1994. Σύμφωνα με αυτό επικεφαλής του θεάτρου είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής (με δύο αναπληρωτές, έναν καλλιτεχνικό και έναν διοικητικό) και επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Το Κ.Θ.Β.Ε. επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το Κ.Θ.Β.Ε. είναι σήμερα από πλευράς διαθέσιμων θεατρικών χώρων και δραστηριότητας, ένας από τους μεγαλύτερους θεατρικούς οργανισμούς στον κόσμο. Στο επίπεδο του καλλιτεχνικού έργου το Κ.Θ.Β.Ε. παρουσιάζει πλέον σε ετήσια βάση, ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τις εσωτερικές παραγωγές του θεάτρου (συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών του Χοροθεάτρου και της Όπερας Θεσσαλονίκης), συμπαραγωγές με άλλους θεατρικούς οργανισμούς, αφιερώματα, ανταλλαγές με μεγάλους θεατρικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικο καθώς και μετακλήσεις παραστάσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, στο Κ.Θ.Β.Ε., σε μια προσπάθεια προσέγγισης των παιδιών και των νέων, λειτουργεί Παιδική Σκηνή με παραστάσεις για σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην έρευνα και την εκδοτική δραστηριότητα. Το τμήμα Δραματολογίας παρέχει θεωρητική κάλυψη για τις θεατρικές παραγωγές και εκδίδει τα σχετικά με την εκάστοτε παράσταση προγράμματα. Επιπλέον, εκδίδεται μηνιαίο πρόγραμμα με όλες τις παραστάσεις της θεατρικής περιόδου. Το Κ.Θ.Β.Ε. είναι από το Μάιο του 1996 μέλος της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, (http://www.ute-net.org). Τον Οκτώβριο του 1997 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 6o φεστιβάλ της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, που υπήρξε ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός τόσο για τη Θεσσαλονίκη, όσο και για την Ελλάδα. Είναι ακόμη μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα παιδιά και τους νέους.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα θεάτρου και καλεσμένος της θα είναι ο Πρωταγωνιστής του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος Δημήτρης Καρέλλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» στο κτίριο του Ιδρύματος στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου στην Ξάνθη

τηλ. 25410 29282 - 25410 26635 FAX: 25410 62086

Σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης

Email: fthrace@xan.forthnet.gr www.thraceland.gr http://alex.eled.duth.gr/academy

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

12 Αποστόλων – Οδ. Ανδρούτσου Ξάνθη τηλ. 25410 29282 - 25410 26635 fax: 25410 62086

Email: fthrace@xan.forthnet.gr www.thraceland.gr http://alex.eled.duth.gr/academy

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620