Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Πέμπτη νίκη για την Skoda Ξάνθη, που διατήρησε κορυφή και εντός έδρας αήττητο

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Ο Πιζανόφσκι μαζί με τον Λουτσιάνο ήταν οι πρωταγωνιστές της νέας νίκης της Skoda Ξάνθης που την διατηρεί στην κορυφή για Τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική. Ο Πετρ ήταν η κολόνα στην οποία στηρίχθηκε η Skoda για να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΛ και να συνεχίσει να κοιτά αφ' υψηλού κάθε άλλη ομάδα της Α΄ Εθνικής. Ο Τσέχος πορτιέρο έκοψε τη φόρα των «βυσσινί» που ακόμη κι όταν αναγκάστηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο, λόγω της μάλλον αυστηρής δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Κατσιαρό στο 78΄, συνέχισαν να πιέζουν δοκιμάζοντας σχεδόν κάθε τρόπο σκοραρίσματος, αλλά βρίσκοντας πάντα μπροστά τους τον πορτιέρο της Ξάνθης. Βέβαια αν δεν είχε βάλει το λιθαράκι του και ο Λουτσιάνο με μια μαγική προσπάθεια που είχε την τέλεια κατάληξη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και σαν συνέπεια να... καεί το γήπεδο των Πηγαδίων με το γκολ, τότε η εμφάνιση του Πιζανόφσκι μάλλον θα πήγαινε χαμένη.

Ανώτερη η Skoda Ξάνθη στο ξεκίνημα, βρέθηκε στο 2ο κιόλας λεπτό πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Λαμπριάκος πήρε την μπάλα από τον Λέο Μινέιρο και με σουτ την έστειλε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτσόλη. Κι ένα λεπτό αργότερα ο Μαχράτζε επιχείρησε ατομική προσπάθεια, αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Η Λάρισα προσπάθησε να αντιδράσει και μετά το πρώτο εικοσάλεπτο κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, είχε κι ένα καλό σουτ του Διγκόζη στο 20, που πέρασε πάνω από το δοκάρι, ωστόσο η Skoda Ξάνθη κυριάρχησε και πάλι στο τελευταίο δεκάλεπτο του Α ημιχρόνου και αφού δύο φορές ο Λαμπριάκος απέτυχε να σκοράρει από καλή θέση (40, 43), ήλθε ο Λουτσιάνο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου να ξεχυθεί μπροστά, να πλασάρει τον Κοτσόλη και να κάνει το 1-0.

Η Λάρισα μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 47 οι Αλωνεύτης και Διγκόζης προσπάθησαν διαδοχικά να νικήσουν τον Πιζανόφσκι χωρίς να τα καταφέρουν, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Λέο Μινέιρο προσπάθησε και αυτός ανεπιτυχώς να πλασάρει τον Κοτσόλη. Αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, ο Γιώργος Δώνης πέρασε μέσα Μπαχράμη και Κυπαρίσση και έτσι το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά, όμως στο 78 ο Κατσιαρός δέχθηκε τη 2η κίτρινη κάρτα, οπότε η Λάρισα υποχρεώθηκε να συνεχίσει με δέκα παίκτες. Ηταν μια απόφαση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Ωστόσο δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΛ βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Κυπαρίσση, που σούταρε από καλή θέση και ο Πιζανόφσκι απέκρουσε. Η Ξάνθη βρέθηκε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ στο 85', αλλά το σουτ του Λουτσιάνο πήγε στο δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κοτσόλης εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Καζάκη κι έτσι το ματς τελείωσε 1-0.

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας). Οι διαμαρτυρίες για τη διαιτησία ήταν έντονες και από τις δύο πλευρές των φιλάθλων. Απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Κατσιαρό στο 78΄ και κιτρίνισε τους Παβιό, Μπαϊκαρά

SKODA ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Σίκοφ, Παβιό, Τσικίνιο, Έμερσον, Λέο Μινέϊρο, Γαρπόζης (83 Καζάκης), Μαχράτζε (65 Μπαϊκαρά), Τοροσίδης, Λουτσιάνο (88 Κάραμπας), Λαμπριάκος.
ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Κατσιαρός, Πάσιος, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος (54 Μπαχράμης), Διγκόζης, Βέλα Τζούνιορ (74 Νεντέλκοβιτς), Αλωνεύτης, Σέρμπαν, Γαβριλόπουλος, Καλαντζής (57 Κυπαρίσσης).

***Σε απόρθητο κάστρο εξελίσσεται για την ομάδα της Skoda Ξάνθης το γήπεδο των Πηγαδίων. Οι πρωτοπόροι μετρούν πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς στην έδρα τους και υπολογίζοντας και την προηγούμενη σεζόν, έφτασαν τις 8 συνεχόμενες νίκες. Παράλληλα, διατήρησαν το εντός έδρας αήττητο για 15 αγώνες. Όσον αφορά στα τέρματα, η Skoda Ξάνθη έχει βάλει εννέα και έχει δεχθεί μόλις, 1, αυτό από τον Ζοέλ Επαλέ στο ματς με τον Ηρακλή (4-1).
* Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι βρήκε στόχο ο Λουτσιάνο. Ο ασταμάτητος Βραζιλιάνος έφτασε τα 39 γκολ με τη φανέλα της Skoda Ξάνθης.
* Τρεις νίκες σε τρία ματς έχει πετύχει η Ξάνθη επί της Λάρισας. Οι άλλες δύο ήταν την περίοδο 1995-96 με 2-1 και 3-1

*** Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 400 (εκδηλωτικοί) φίλαθλοι της Λάρισας.

*** Μπορεί το σκορ να ήταν 1-0 όταν πέρασε αλλαγή ο Θωμάς Κυπαρίσης όμως όλο το γήπεδο τον χειροκρότησε αναγνωρίζοντάς του την προσφορά στην Ξάνθη. Κάτι ανάλογο έγινε και με τον Σάκη Πρίττα λίγες αγωνιστικές νωρίτερα.

ΤΕΠ της Skoda Ξάνθης

Την πρώτη ήττα υπέστη το ΤΕΠ της Skoda Ξάνθης που έχασε με πέναλτι ….φάντασμα στην Λάρισα από την αντίστοιχη ομάδα και υποχώρησε στην δεύτερη θέση με ένα βαθμό διαφορά από τον Ολυμπιακό που φιλοξενεί την Κυριακή το μεσημέρι στις 12 στα Πηγάδια και θα έχει την ευκαιρία με νίκη να επανέλθει στην κορυφή.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620