Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, η παρουσίαση του ημερολογίου-λευκώματος 2006, του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με τίτλο «Εικόνες της Θράκης», που διατίθεται στη τιμή των 30 με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου των υποτροφιών εκπαίδευσης της Ακαδημίας Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον με την παρουσία φίλων του Ιδρύματος, οι καλεσμένοι για την παρουσίαση κα. Αλίκη Τσουκαλά μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνη εκδόσεων του Ιδρύματος, η συγγραφέας-κοινωνιολόγος κα Μαρίκα Ρόμπου-Λεβίδη, και ο συντονιστής της φωτογραφικής ομάδας κ. Γιάννης Βουλγαράκης.

«Μας ενδιαφέρουν οι εικόνες της καθημερινότητας στη Θράκη με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο και τα συναισθήματα του» είπε η κα Τσουκαλά, ενώ η κα Ρόμπου-Λεβίδη τόνισε την δυσκολία των συντελεστών στο να ξεχωρίσουν τις τελικές φωτογραφίες που θα μπουν στο λεύκωμα μιας και οι επιλογές τους ήταν πάρα πολλές, και τέλος το λόγο πήρε ο φωτογράφος κ. Βουλγαράκης που παρουσίασε σε power point τη γενική ιδέα της φωτογράφησης.

«Η Θράκη είναι οι άνθρωποί της, οι καθημερινοί άνθρωποι. Αυτοί που ο φακός συλλαμβάνει μόνο σε γάμους και γιορτές για να μπουν στα οικογενειακά άλμπουμ. Είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν το προνόμιο να φωτογραφηθούν ως «επώνυμοι». Οι άνθρωποι αυτοί τράβηξαν την προσοχή μας γνωρίζοντας ότι αυτοί μια μέρα θα αποτελέσουν τον καμβά πάνω στον οποίο θα κεντηθεί η ιστορία του τόπου» επισήμανε ο ομιλητής, καταλήγοντας πως «αν μέσα σ’ αυτές τις φωτογραφίες αναγνωρίσετε κάτι που πολλές φορές έχετε δει χωρίς όμως να κοιτάξετε, γνωρίζοντας υποσυνείδητα ότι θα είναι και αύριο εκεί, αν το βλέμμα μας ακούμπησε στο ίδιο σημείο, ο φωτογράφος θα είναι ευτυχής».

Η παρουσίαση έκλεισε με συζήτηση όπου οι ομιλητές έλυσαν οποιαδήποτε απορία των παρευρισκομένων.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620