Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

ΜΠΑΣΚΕΤ: Τόπο στα νιάτα με αναβάθμιση των πρωταθλημάτων της προχωρά η ΕΟΚ – Αλλαγές και στο κύπελλο

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Με γνώμονα την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας και της παροχής ευκαιριών στους ταλαντούχους παίκτες να παίρνουν χρόνο συμμετοχής και να αναπτύσσουν το ταλέντο τους το Δ.Σ. της ΕΟΚ αποφάσισε να θεσπίσει κάποιες υποχρεώσεις για τις ομάδες όλων των εθνικών πρωταθλημάτων (πλην της Α1 ανδρών) με πιο σημαντική την υποχρέωση να τηρούν απαραιτήτως παιδική ομάδα, άλλως θα χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στα πρωταθλήματα!

Συγκεκριμένα:

1) Από την αγωνιστική περίοδο 2005-2006, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και στα τοπικά πρωταθλήματα, όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπεριλαμβάνουν στην 12άδα, τρείς παίκτες κάτω των 20 ετών και όχι περισσότερους από τέσσερις παίκτες, άνω των 30 ετών.
2) Από την αγωνιστική περίοδο 2005-2006, στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, όλες οι ομάδες θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπεριλαμβάνουν στην 12άδα, τρείς παίκτες κάτω των 20 ετών.
3) Από την αγωνιστική περίοδο 2006-2007, όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν σ’ όλα τα εθνικά πρωταθλήματα Ανδρών, καθώς και στην Α’ τοπική κατηγορία, θα πρέπει απαραίτητως να συμμετέχουν, παράλληλα και στα πρωταθλήματα Παίδων. Αν δεν συγκροτήσουν ομάδες Παίδων, δεν θα μπορούν να αγωνίζονται και στα πρωταθλήματα των κατηγοριών τους. Επίσης, σ’ όλα τα εθνικά πρωταθλήματα Γυναικών, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν, θα πρέπει παράλληλα, να αγωνίζονται είτε στα πρωταθλήματα Νεανίδων ή Κορασίδων. Σ’ αντίθετη περίπτωση, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα των κατηγοριών τους.

Κύπελλο Ελλάδος

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ αποφάσισε τα εξής για το Κύπελλο Ελλάδος Ανδρών της περιόδου 2005-06:
Στην Α΄ Φάση θα συμμετέχουν οι 16 ομάδες της Α2 κατηγορίας και οι 16 ομάδες της Β΄ Εθνικής. Γηπεδούχος θα είναι η ομάδα της μικρότερης κατηγορίας.
Στην Β΄ Φάση θα συμμετέχουν οι 16 ομάδες που προκρίνονται από την Α΄ Φάση και οι 14 ομάδες της Α1 κατηγορίας. Γηπεδούχος θα είναι η ομάδα της μικρότερης κατηγορίας.
Στην Γ΄ Φάση προκύπτουν 15 ομάδες και από την κλήρωση προκρίνεται μία ομάδα άνευ αγώνα. Και σε αυτή την φάση γηπεδούχος θα είναι η ομάδα της μικρότερης κατηγορίας, ενώ αν οι αντίπαλοι προέρχονται από την ίδια κατηγορία ο γηπεδούχος θα προκύπτει από την κλήρωση.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620