Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Ο καλύτερος πελάτης της
Skoda Ξάνθη ο Ολυμπιακός

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Η Skoda Ξάνθη αποδείχθηκε σκληρό καρύδι στο "Καραϊσκάκη" και ανάγκασε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του απώλεια βαθμών στην έδρα του. Οι Ξανθιώτες έκαναν ακόμη ένα βήμα για την έξοδο τους στην Ευρώπη, καθώς απέσπασαν ισοπαλία (0-0) απέναντι στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν την διαφορά ασφαλείας από τους διώχτες τους. Η Skoda Ξάνθη σε ακόμη μια αναμέτρηση έδειξε τις μεγάλες τις δυνατότητες καθώς απέναντι στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό εκτός έδρας απέσπασε ισοπαλία και ένα πολύτιμο βαθμό για την προσπάθεια που κάνει ώστε να διατηρηθεί στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ενώ έδειξε ότι και η νίκη της που τόσο αμφισβητήθηκε στον πρώτο γύρο δεν ήταν τυχαία.

Ο προπονητής Γιάννης Ματζουράκης με την 11άδα που έχει εκπλήξει όλη την Ελλάδα (η μόνη αλλαγή αυτή του τραυματία Κάραμπας με τον Τοροσίδη) μπήκε στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας το τι θέλει και πώς να το πάρει.

Προσέχοντας κυρίως την άμυνα και με τους Πρίττα και Άντζα να κλείνουν χώρους στο κέντρο βραχυκύκλωσε τους ερυθρόλευκους που στα πρώτα 45 λεπτά δεν μπόρεσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Πιζανόφσκι.

Το δεύτερο μέρος όπως ήταν αναμενόμενο οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο και δημιούργησαν ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα. Ο τερματοφύλακας όμως της Skoda Ξάνθη ήταν αυτός που με δικές του ενέργειες κράτησε ανέπαφη την εστία του και έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.
Βέβαια η βαθμολογική συγκομιδή του ενός πόντου θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αν ο Αλέξης Γαρπόζης εκμεταλλευόταν το τετ α τετ του τελευταίου λεπτού αλλά η τελική του προσπάθεια υπήρξε άτυχη.

Ο διαιτητής κ. Κάκος από την Κέρκυρα απέδειξε ότι δίκαια οι ερυθρόλευκοι είχαν αυτό το σερί νικών στην έδρα τους. Κοντά του στάθηκαν και οι βοηθοί με αποκορύφωμα την φάση των τελευταίων λεπτών όταν υποδείχθηκε ότι η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου από την προσπάθεια του Πρίττα κι ενώ ο Μαχράτζε βρισκόταν μόνος του με τον Νικοπολίδη. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Αντζας, Λουτσιάνο, Παπαδημητρίου, Μαχράτζε, Κωστούλας, Τοροσίδης με τους δύο πρώτους να συμπληρώνουν τις τέσσερις και αναμένεται να τιμωρηθούν με μια αγωνιστική ημέρα. Έτσι θα λείψουν από τον αγώνα του Σαββάτου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Σούρερ, Βάλλας, Γεωργάτος, Κωστούλας (88'Ταραλίδης), Τζόρτζεβιτς, Γεωργιάδης (60' Καστίγιο), Ριβάλντο, Οκκάς, Τζιοβάνι (69' Μάριτς)

SKODA ΞΑΝΘΗ :Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος, Σίκοφ, Τοροσίδης, Αντζας (69' Γαρπόζης), Μαχράτζε, Πρίττας, Λουτσιάνο (78' Κλέμπερ), Λαμπριάκος, Μπαϊκάρα (87'Βόζαμπαλ).

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

Γιάννης Μαντζουράκης: "Πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο. Συγχαρητήρια στους παίκτες, έπρεπε όμως να έχουμε περισσότερο θράσος στην επίθεση. Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός σκεφτόταν τη Σοσό. Εύχομαι στον Ολυμπιακό καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει ποιοτικούς παίκτες".

Σάκης Πρίττας: "Έχουμε παράπονα από το διαιτητή. Οι διαιτητές θα πρέπει να σέβονται περισσότερο την ομάδα μας."

Λουτσιάνο: "Ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό που στο Καραϊσκάκη έχει μόνο νίκες. Αν βελτιώσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα. Είναι πολύ δυνατός με τον κόσμο του".

Χωρίς νικητή έληξε η συνάντηση Νέων ανάμεσα στην SKODA ΞΑΝΘΗ και τον Ολυμπιακό για την 18η αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-2 στο 15΄ αλλά οι Μπελίτσας λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου με κοντινό σουτ και ο Παλάσκας με προβολή διαμόρφωσαν το τελικό 2-2.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Πεχλεβανούδης (Καμαράκης - Βασίλας). Αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα οι Γιαντσέλης, Μιχαήλ και Λώττας.

Η σύνθεση της SKODA ΞΑΝΘΗ: Παπαδόπουλος, Χριστοφορίδης, Πεχλιβανίδης, Μακράκης, Γιαντσέλης, Μπελίτσας, Σουκρή, Παλάσκας, Γιασίν, Κοτζάκελης.

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620