Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Το Βιβλιοπωλείο Θ. Τζελέπη, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και οι εκδόσεις Άγκυρα, παρουσιάζουν στο κοινό της Ξάνθης, σε μία τιμητική εκδήλωση, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2006 στις 20.30, το βιβλίο-αυτοβιογραφία του καταξιωμένου και αγαπημένου του κοινού ηθοποιού κ. Νίκου Ξανθόπουλου με τίτλο:

«Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα»

"Μα τι σου αρέσει επιτέλους και γιατί;" με ρωτάει ο Ξανθόπουλος όταν με ακούει ενθουσιασμένο, καθώς μου διαβάζει σελίδες απ' τις αναμνήσεις του, ή όταν του τηλεφωνώ κάθε φορά που ξαναβλέπω την "Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου" στην τηλεόραση. "Η συγκινησιακή και καλλιτεχνική αθωότητα τους", του απαντώ, "και η ακατάβλητη πίστη στο ότι όλα τα δύσκολα ξεπερνιώνται και στο τέλος ο κα­λός Ρωμιός ξαναστέκεται όρθιος".

Παραμέσα μου κάνω και δεύτερες συμπληρωματικές σκέψεις: οι ταινίες σου, Νίκο, μου αρέσουν επειδή έχουν μεν υπόθεση σύγχρονη, αλλά ως αφήγηση βα­σίζονται στα κλασικά, στα διαχρονικά, στερεότυπα, τα οποία είναι ίδια, λίγο πο­λύ, από τους ραψωδούς της Ιλιάδας μέχρι τους μεσαιωνικούς βιογράφους αγίων, τους λαϊκούς παραμυθάδες, τα "μυθιστορήματα-ποταμός" του Αλ. Δουμά, στον "Μικρό Ήρωα" του Στ. Ανεμοδουρά και στα τηλεοπτικά σίριαλ σήμερα. Μου αρέσουν επίσης επειδή δεν είναι εγκεφαλικές ιδέες, αλλά προϊόντα σμιλευμένα στην Αγορά, στις δυνατότητες πρόσληψης τoυ μεγάλου κοινού, κι έτσι κατορθώ­νουν να συμπεριλάβουν μέσα τους την εποχή ολόκληρη*.

*Χάρης ΚαμπουρίδηςΤεχνοκριτικός-σημειολόγος,

Μέλος της Academia Europaea.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο ίδιος ο ηθοποιός, και θα τον προλογίσει ο δημοσιογράφος

και συγγραφέας κ. Τάσος Κοντογιαννίδης.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη», στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου, στην περιοχή των καπναποθηκών, ενώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή θα μπορείτε να ενημερώνεστε από τον κ. Ευγένιο Τζελέπη στο τηλ. 25410 23386 και από τον κ. Αντώνη Βαρβατσούλια στο τηλ. 25410 29282.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620