Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Στιγμές παγκόσμιας λάμψης γνώρισε η Ξάνθη μέσω του Χρήστου Πανόπουλου και της Skoda Ξάνθης με την παρουσία για 2 ημέρες του Πελέ

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Σε ρυθμούς... σάμπας κινήθηκε η Ξάνθη το διήμερο 12 και 13/5/2005 . Ο Πελέ βρέθηκε στην Ξάνθη, όπου ως επίτιμος προσκεκλημένος του Χρήστου Πανόπουλου, εγκαινίασε το αθλητικό κέντρο και το νεόδμητο γήπεδο στην περιοχή των Πηγαδίων βραβεύοντας παράλληλα τους ποδοσφαιριστές τη ομάδας για την έξοδό τους στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Όπως αναμενόταν, ο κορυφαίος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έγινε αντικείμενο λατρείας από το συγκεντρωμένο πλήθος που δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στα Πηγάδια αποθεώνοντας τον από κοντά. Εξάλλου, δεν αρνήθηκε να μοιράσει αυτόγραφα, ειδικά στους μικρούς φίλους που τον περικύκλωσαν, δείχνοντας, όπως πάντα, κοινωνικός.

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση σε όλους τους χώρους αθλητικού κέντρου, για το οποίο ο Πελέ εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια. Δεν δίστασε μάλιστα το χαρακτηρίσει ως το καλύτερο που είδε ποτέ στη ζωή του λέγοντας πως θα πείσει τους ιθύνοντες της Εθνικής Βραζιλίας να έρθουν στην Ξάνθη για προετοιμασία. Μάλιστα έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν λέγοντας ότι όταν αυτός ήταν παίκτης και είχε διάθεση για μπάλα δεν είχε αυτές τις ανέσεις για να ευχαριστηθεί ακόμη περισσότερο. Και κατέληξε: Το 2006 η Γερμανία διοργανώνει το Παγκόσμιο κύπελλο και ελπίζω να δώσει το παρόν η Βραζιλία ώστε να έρθει για προετοιμασία σ΄ αυτό το υπέροχο αθλητικό κέντρο. Τέλος ευχαρίστησε τον Χρήστο Πανόπουλο για την τιμή που του έκανε να τον καλέσει στη γιορτή που διοργανώθηκε.

Μετά τις εκδηλώσεις στους εξωτερικούς χώρους, οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στην αίθουσα Τύπου, όπου μίλησαν στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Ο Πελέ, ως μέλος της ΠΑΕ Ξάνθης υπέγραψε την σχετική αίτηση εγγραφής και όπως συνηθίζεται αμέσως παρέλαβε τη σχετική κάρτα-μέλους, την οποία μάλιστα έδειξε στους δημοσιογράφους.

Επανέλαβε τις ευχαριστίες του προς τους ανθρώπους της Skoda Ξάνθης, ενώ χάρισε στον μεγαλομέτοχο της ομάδας μια φανέλα με την υπογραφή του. «Φίλε Πανόπουλε, ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκλησή σου. Υπέγραψα αυτή τη φανέλα με το μικρό μου όνομα, Έντσον, γιατί οι άνθρωποι συνήθως το ξεχνούν». Δεν παρέλειψε μάλιστα να πει πως αν του δοθεί η ευκαιρία θα επισκεφθεί και πάλι την Ελλάδα. «Οι Έλληνες με αγαπούν. Δεν περίμενα αυτή την αγάπη από όλους που με υποδέχθηκαν σαν μέλος της οικογένειας. Σε περίπτωση που μου παρουσιαστεί η ευκαιρία θα έρθω ξανά».

Από τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις των συντακτών ξεχώρισε αυτή για το ρατσισμό. «Το ποδόσφαιρο είναι ένας τρόπος για να έρθουν οι άνθρωποι κοντά. Η μεγαλύτερη οικογένεια του κόσμου είναι η ποδοσφαιρική. Το μόνο μέρος που βρίσκομαι λευκούς, μαύρους και κίτρινους, ανθρώπους απ' όλες τις θρησκείες και πέρα από την πολιτική είναι το ποδόσφαιρο. Ο ρατσισμός δεν ανήκει στο ποδόσφαιρο, ανήκει στην κοινωνία. Η κοινωνία είναι που αντιμετωπίζει συγκεκριμένες ομάδες ρατσιστικά. Κατά τη γνώμη μου η χειρότερη έκφραση του ρατσισμού είναι ο ίδιος ο πόλεμος. Εκεί που τα κράτη κλείνουν τα μάτια τους. Εδώ πρέπει να ενωθούμε και να σταματήσουμε τη βία».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Πανόπουλος αναφέρθηκε στο εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε στα Πηγάδια τονίζοντας πως, ενώ μετά την πυρκαγιά, υπήρχε η δυνατότητα να μην προχωρήσει το παραμικρό, το έργο ετοιμάστηκε εκ νέου από την αρχή. Επίσης, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό για την παρουσία του στέλνοντας του το μήνυμα πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ασχολείται και με την περιφέρεια. "Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος έστειλε ως εκπρόσωπό του τον κύριο Ορφανό για να μας τιμήσει. Για να είμαι ειλικρινής αυτή η κίνηση συμβαίνει για πρώτη φορά σε μας εδώ στην ακριτική Θράκη και αποδεικνύει πως ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται την έννοια «Θράκη». Είναι επίσης η πρώτη φορά που τα ΜΜΕ έχετε στρέψει τόσο έντονα τα φώτα της δημοσιότητας στη Ξάνθη, κάτι πολύ σημαντικό για μας ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

*** Το παρόν στη γιορτή έδωσαν επίσης οι Δήμαρχοι του Νομού μας, Δήμαρχοι από τον Νομό Έβρου, οι αντινομάρχες και αντιδήμαρχοι, ο πρωτοσύγκελος κ.κ. Παντελεήμων, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος – Βίκτωρας Μητρόπουλος,ο αντιπρόεδρος και ο ταμίας της ΕΠΟ κ.κ. Βασίλης Χ#Αποστόλου - Γιώργος Γκιρτζίκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Νίκος Σπυριδόπουλος, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αργύρης Μήτσου, ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου Αχιλλέας Μπέος, οι προπονητές Νίκος Καραγεωργίου – Γιώργος Φοιρός, ο Κώστας Πολυχρονίου, ο πρόεδρος της Skoda Ξάνθης Άρης Πιαλόγλου με όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, κ.α.

*** Αίσθηση έκανε η απουσία του Νομάρχη και των Βουλευτών αλλά όλοι ήταν δικαιολογημένοι αφού ο μεν Γιώργος Παυλίδης βρισκόταν στην Κρήτη οι δε βουλευτές είχαν ψηφοφορία στην Βουλή.

*** Την εκδήλωση εκτός του συνόλου των ελληνικών μέσων ενημέρωσης κάλυψαν το Reuters, το BBC, το Al Jajira, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και ΜΜΕ της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

*** Στην εκδήλωση του γηπέδου υπήρχε και 20λεπτος αγώνας μεταξύ δύο ομάδων της ακαδημίας της Skoda Ξάνθης ενώ στο τέλος ο Πελέ όχι μόνο φωτογραφήθηκε μαζί τους αλλά τους απένειμε και από ένα κύπελλο.

*** Ο … θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κατέφθασε στο Αθλητικό κέντρο λίγα λεπτά μετά τις έξι το απόγευμα με ελικόπτερο και ο Χρήστος Πανόπουλος τον έφερε στο γήπεδο με την μηχανή του.

*** Ο Πελέ την Παρασκευή είχε συνομιλίες με προπονητές και ποδοσφαιριστές, ενώ είδε και τις προπονήσεις του Αθλητικού Κέντρου και το βράδυ της ίδιας ημέρας δείπνησε με το Χρήστο Πανόπουλο – την ομάδα και επισήμους στο εστιατόριο του Αθλητικού Κέντρου.

*** Ο θρύλος του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου το Σάββατο το πρωί αναχώρησε για τις Κάνες ώστε να βρεθεί στην πρεμιέρα της ταινίας του.

*** Ο Πελέ στις 48 ώρες που έμεινε με την SKODA ΞΑΝΘΗ απέδειξε για ακόμη μια φορά γιατί θεωρείται ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Στο γεύμα της Παρασκευής όπου παραβρέθηκε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα καθώς και η Διοίκηση της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ φωτογραφήθηκε με τον Παναγιώτη Καρασερίδη που έλαβε πριν από λίγους μήνες μέρος στην Παραολυμπιάδα της Αθήνας στα 1500 μέτρα. Ο μεγάλος ποδοσφαιριστής ευχήθηκε ότι καλύτερο στον φίλο μας Παναγιώτη και δύναμη στην προσπάθεια που κάνει.

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620