Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Ανώδυνη η πρώτη ήττα της Skoda Ξάνθης με 3-2 από το Αιγάλεω, που όμως προήλθε από μπλακ άουτ στην επανάληψη

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Για πολύ καιρό ακόμηθα θυμούνται οι παίκτες της Skoda Ξάνθης την πρώτη ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα. Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας (αποδείχθηκε λίγο αργότερα ανώδυνη μετά τη γκέλα του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο), αν και βρέθηκαν να προηγούνται στο ημίχρονο με 2-0, ηττήθηκαν στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» με 3-2 χάρη στην αντεπίθεση διαρκείας του Αιγάλεω.

Πιο δυνατά ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι το ματς. Το Αιγάλεω μάλιστα, έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 7', όταν ο Τσέζαρεκ σε τετ α τετ με τον Πιζανόφσκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ της Skoda Ξάνθης. Όμως, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, όταν από τραγικό λάθος του Ζαπρόπουλου ο Μαχράτζε μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έβγαλε τη μπάλα ωραία στον Λαμπριάκο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 19' σημειώνοντας το 1-0 για τη Skoda. Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα στο 25' με τον Φωτάκη πλησίασε στην ισοφάριση, αλλά και πάλι ο Πιζανόσφκι κράτησε όρθια την ομάδα του. Η Skoda Ξάνθη φέτος όμως δεν “παίζεται” και το απέδειξε στο 29' , όταν ο Λουτσιάνο βρέθηκε λίγα μέτρα πάνω από το κέντρο, είδε τον Σιντιμπέ εκτός θέσης και με ένα εντυπωσιακό σουτ νίκησε τον γκολκίπερ του “Σίτι”. Μετά τα γκολ των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανακάμψουν και με τον Όμο στο 35' πλησίασαν και πάλι το γκολ, χωρίς ωστόσο να το πετύχουν.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Εντουσέι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Όμο έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πιζανόφσκι. Το πολυπόθητο γκολ ήρθε τελικά για το Αιγάλεω στο 51' με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Φωτάκη και η μείωση του σκορ σε 2-1, αναπτέρωσε τις ελπίδες των “μπλε”. Η απάντηση της Skoda Ξάνθης ήρθε άμεσα με τον Μαχράτζε, αλλά το σουτ του πέρασε μόλις άουτ, ενώ και ο Λουτσιάνο στο 60' μέσα από την περιοχή δεν σημάδεψε σωστά και έχασε την ευκαιρία να πετύχει κι άλλο γκολ. Στο 72' ο Μανουσάκης, ο οποίος μόλις είχε μπει στο παιχνίδι, βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας της Skoda Ξάνθης και ο Ποπόφ τον σημάδεψε άριστα, επιτρέποντας στον επιθετικό του Αιγάλεω να γράψει το 2-2 και να “ξορκίσει” τον δαίμονα των χαμένων μεγάλων ευκαιριών για την ομάδα του. Η ομάδα του Βαζάκα επέμεινε για τη νίκη και με τον Τσέζαρεκ στο 83' να σημαδεύει το δοκάρι, πλησίασε στο να το πετύχει. Επειδή όμως ο επιμένων νικά, στο 87' ο Σϊκοφ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έκανε το 3-2 σημειώνοντας μια επική ανατροπή για το Αιγάλεω.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε ιθύνοντες και φίλους του Αιγάλεω να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη, ενώ τους αντίστοιχους της Skoda Ξάνθης να βρίσκονται περίλυποι στο χορτάρι.

Διαιτητής ήταν ο Παμπορίδης (Κιλκίς). Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Παπουτσή και Άντζα (ήταν η 4η ).

Αιγάλεω: Σιντιμπέ, Εντουσέι, Ποπόφ, Ψωμάς, Όμο (63' Αγρίτης), Παπουτσής, Ζαπρόπουλος, Φωτάκης, Μάριτς, Τσέζαρεκ (86' Τσάτσος), Νικολόπουλος (70' Μανουσάκης).

SKODA Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Τοροσίδης, Σίκοφ, Παπαδημητρίου, Τσικίνιο, Αντζας, Εμερσον, Γαρπόζης (62' Παβιό), Μαχράτζε (62' Μπαϊκαρά), Λουτσιάνο (75' Καζάκης), Λαμπριάκος.

Γιάννης Ματζουράκης: «Το Αιγάλεω ήταν η μοναδική ομάδα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα που μας δημιούργησε τόσες πολλές ευκαιρίες. Το παιχνίδι μας ήρθε όπως ακριβώς το θέλαμε, όμως στο δεύτερο ημίχρονο δεν προστατεύσαμε όπως θα έπρεπε την άμυνά μας»

*** Αήττητο είναι το «Σίτι» κόντρα στην Ξάνθη στην Αθήνα, αφού μετράει τρεις νίκες και μία ισοπαλία

*** Ο Σταύρος Λαμπριάκος σημείωσε γκολ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα και δείχνει ικανός να ξεπεράσει το ρεκόρ του στα γκολ σε μία χρονιά που είναι οκτώ το 1999 με τον Απόλλωνα (μέχρι στιγμής έχει πέντε). Εξάλλου., στο παιχνίδι στο Αιγάλεω συμπλήρωσε 250 αγώνες στην επαγγελματική του καριέρα.

*** Μετά από έξι αγωνιστικές η Ξάνθη έχασε το αήττητο και πλέον όλες οι ομάδες της Α’ Εθνικής έχουν ηττηθεί. Αυτό έχει να συμβεί από το 1991, όταν χρειάστηκαν και πάλι να περάσουν επτά αγώνες ώστε να μην υπάρχει καμία ομάδα αήττητη. Τότε, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Απόλλωνας είχαν μία ήττα στην έβδομη αγωνιστική.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620