Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 19.30, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου), το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και η ομάδα ανάγνωσης του, φιλοξενούν την καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κα. Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου στην εκδήλωση-αφιέρωμα:

«Το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη»

Με όπλο την Τέχνη που γνώριζε καλύτερα, την ποίηση, ο Μανόλης Αναγνωστάκης, αποτύπωσε χωρίς πολιτικά και ιδεολογικά συμπλέγματα, την τραγικότητα της μεταπολεμικής Ελλάδας. Το ποιητικό του έργο, τολμηρό και αντιδογματικό ανατάραξε τα νερά της εποχής του και καθόρισε την ομάδα των στρατευμένων ποιητών της μεταπολεμικής ποίησης.

H Φραγκίσκη Aμπατζοπούλου γεννήθηκε στην Aθήνα και σπούδασε φιλολογία και ιστορία στην Aθήνα και το Παρίσι. Έχει διδάξει στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Παιδαγωγικό τμήμα της Δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει γράψει βιβλία και μελέτες για τον Ελληνικό υπερρεαλισμό και τη νεοτερική ποίηση και πεζογραφία. Tα τελευταία χρόνια ασχολείται με τις εικονολογικές σπουδές και τη λογοτεχνική αναπαράσταση του Άλλου στην Ελληνική και διεθνή λογοτεχνία. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη λογοτεχνική μετάφραση. Συνεργασίες της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Δοκιμασία, Συνέχεια, Πρίσμα, Λέξη, Γράμματα και Tέχνες, Aντί., Eντευκτήριο, Παρατηρητής, Eκ των υστέρων.

Η εκδήλωση-αφιέρωμα θα πλαισιώνεται με παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού από τη ζωή και το έργο του Μανόλη Αναγνωστάκη.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη», στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου, με την ευγενική υποστήριξη του περιοδικού Φοροτεχνική και Θρακική Προσέγγιση.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620