Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: Δικαιούται να κάνει όνειρα τελικού η Skoda Ξάνθη με το 1-2 επί του Άρη

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Την συμμετοχή στον πρώτο τελικό της ιστορίας της εξασφάλισε ουσιαστικά η Skoda Ξάνθη η οποία κέρδισε 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Άρη και στη ρεβάνς της 26ης Απριλίου αναμένεται να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη προηγήθηκε στο 31΄ με γκολ του Μαχράτζε και πήρε τη νίκη στο 88΄ λεπτό με κοντινό πλασέ του Καζάκη (φωτογραφία). Οι «κίτρινοι» είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 62΄ με αμφισβητούμενο πέναλτι του Λαζανά.

ΦΑΣΕΙΣ Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

7’ Σουτ του Λουτσιάνο μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα άουτ.
10’ Ο Καλλιμάνης μπήκε μέσα στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι από τον Πιζανόφσκι, έκανε ένα αδύναμο πλασέ και ο πορτιέρο της Ξάνθης έδιωξε.
13’ Την πρώτη κίτρινη κάρτα του παιχνιδιού είδε ο Πρίττας για πολύ σκληρό μαρκάρισμα από πίσω πάνω στον Καλλιμάνη.
15' Εκτέσεση φάουλ απο τον Λουτσιάνο, ο Λαμπριάκος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Πουρλιοτόπουλος μπλόκαρε.
31’ Ο Μαχράτζε έκανε μια κούρσα από το κέντρο του γηπέδου, έκανε το ένα δύο με τον Βόζαμπαλ σούταρε και έκανε το 1-0 για την Ξάνθη.
38' Δυνατό σουττου Νεμπεγλέρα απότο ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα μόλις άουτ.
45+1' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ-ΦΑΣΕΙΣ:
46’ Εκτέλεση φάουλ από τον Σανχούρχο, η μπάλα μόλις άουτ.
50’ Κεραυνός του Κουεμάχα από πλάγια δεξιά θέση, η μπάλα τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Πιζανόφσκι.
62’ Ο Κουεμάχα κέρδισε πέναλτι από τον Παπαδημητρίου, την εκτέλεση ανέλαβε ο Λαζανάς ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1. Στην φάση αυτή ο Παπαδημητρίου είδε Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Ζωγράφου για την ανατροπή του Κουεμάχα μέσα στην μεγάλη περιοχή.
72’ Έπειτα από εκτέλεση φάουλ ο Νεμπεγλέρας σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο τείχος και η μπάλα πήγε στο δοκάρι του Πιζανόφσκι.
78’ Ο Καζάκης είδε την κίτρινη κάρτα γιατί μετά από φάουλ που έκανε πάνω στον Καλλιμάνη πέταξε την μπάλα μακριά.
82’ Κόκκινη κάρτα είδε ο Κουεμάχα γιατί ο διαιτητής Ζωγράφος νόμιζε πως χτύπησε τονΖαπρόπουλο εκτός φάσης.
88’ Έπειτα από μια όμορφη αντεπίθεση, έγινε σέντρα από τα δεξιά, πετάχτηκε ο Καζάκης μέσα στην μικρή περιοχή και με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1. Καζάκης
Στα εναπομείναντα 6 λεπτά (2 κανονική διάρκεια και 4 της καθυστέρησης) τίποτε δεν άλλαξε.

Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθήνας). Απέβαλε στο 82΄τον Κουεμάχα του Άρη ο οποίος προσπάθησε να αποφύγει τον Ζαπρόπουλο πατώντας τον άθελα. Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σανχούρχο, Παπαδόπουλο, Καλλιμάνη, Γόγολο και Πρίττα, Παπαδημητρίου, Καζάκη αντίστοιχα.
ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Παπαδόπουλος, Γόγολος, Νάιντος, Βανγκέλι (46' Λαζανάς), Μουράφσκι, Νεμπεγλέρας, Καλλιμάνης, Σανχούρχο (87' Μαρκομιχάλης), Εκουέμε (76' Αμπελάς), Κουεμάχα.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Σίκοφ, Ζαπρόπουλος, Μαχράτζε, Παπαδημητρίου, Πρίττας, Βόζαμπαλ (89' Κάραμπας), Μπαϊκαρά (62' Καζάκης), Γαρπόζης, Λαμπριάκος, Λουτσιάνο (79' Τοροσίδης).
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. Χατζάρας αρχικά δεν πήγενα κάνει δηλώσεις, αλλά στη συνέχεια παρουσιάστηκε και μίλησε για το ματς. «Δεν θα ήθελα να μιλήσω για το ματς. Ήρθα να καταγγείλω την αντισυναδελφική συμπεριφορά του κ. Ματζουράκη, ο οποίος μας έβρισε. Την τελευταία στιγμή αποφάσισα να παρουσιαστώ στην συνέντευξη Τύπου γιατί σέβομαι κάποια πράγματα. Ο Άρης σήμερα έπαθε ζημιά που θα φανεί στο πρωτάθλημα. Τίποτε άλλο».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ματζουράκης, δήλωσε: «Συγχαίρω τον κ. Χατζάρα (ειρωνικά). Να βρει άλλους καλύτερους συναδέλφους. Δεν ασχολήθηκα μαζί του. Σχετικά με τον αγώνα, η Ξάνθη ήταν καλύτερη και άξιζε τη νίκη. Μπορούσαμε να "καθαρίσουμε" το ματς από το πρώτο μέρος. Στην επανάληψη ο Άρης εμφανίστηκε καλύτερος, αλλά τελικά πήραμε τη νίκη που αξίζαμε. Όσον αφορά την φάση του Κουεμάχα με τον Ζαπρόπουλο, ήταν κλωτσιά και κάρτα. Ο Άρης δεν πρέπει να έχει παράπονα από την διαιτησία. Πήρε τα σφυρίγματα που ήθελε. Αν μπορούσε ας προκρινόταν»

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620