Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Η Αγγλική Μίντλεσμπρο αντίπαλος της Skoda Ξάνθη στο κύπελλο UEFA – Τελευταία μεταγραφή 27χρονος αργεντινός επιθετικός

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Μετά το Champions League η τύχη … γύρισε την πλάτη της και στις ελληνικές ομάδες, που συμμετέχουν στο φετινό Κύπελλο UEFA. Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον περσινό της …εφιάλτη, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ο ΠΑΟΚ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ουκρανικής Μέταλουργκ Ντόνετσκ (μπορούσε να κληρωθεί και με πιο αδύνατη ομάδα), πρώην ομάδα των νυν «ερυθρόλευκων» Τουρέ και Μπαμπαγκίντα. Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Άρη και τη Skoda Ξάνθη, που κοντράρονται με εκπροσώπους δύο εκ των μεγαλύτερων δυνάμεων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι Θεσσαλονικείς με τη φιναλίστ του Κυπέλλου Ιταλίας, Ρόμα, ενώ οι Ξανθιώτες με την αγγλική Μίντλεσμπρο. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 15/9, ενώ οι επαναληπτικοί στις 29/9. Μόνο ο Άρης ξεκινάει την ευρωπαϊκή περιπέτεια εντός έδρας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

Πλήρης ονομασία: Middlesbrough FC
Παρατσούκλι: Μπόρο
Έτος Ίδρυσης: 1876
Έδρα: Ρίβερσαϊντ (35.049), Μίντλεσμπρο
Τίτλοι: 1 Λιγκ Καπ (2004)
Πρόεδρος: Στιν Γκίμπσον
Προπονητής: Στιβ Μακ Κλάρεν
Site: http://www.mfc.co.uk.

Μεταγραφές
Ήρθαν: Αγιεγκμπένι Γιακούμπου (Πόρτσμουθ), Εμάνουελ Πόγκατετς (Λεβερκούζεν).
Έφυγαν: Μπουντεβαϊν Ζέντεν (Λίβερπουλ), Αντριου Ντέιβις (Ντέρμπι, δανεικός).

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Μίντλεσμπρο εξασφάλισε την έξοδο της στην Ευρώπη και θα ταξιδέψει στην Ελλάδα - πέρυσι βρέθηκε αντιμέτωπη με το Αιγάλεω - και αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσει τη Skoda Ξάνθη στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου UEFA. Αξιοσημείωτο είναι ότι η αγγλική ομάδα θα συναντήσει έναν παλιό γνώριμο. Ο λόγος για τον Εμερσον που στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα της Μπόρο. Η αγγλική ομάδα προέρχεται από μια χρονιά γεμάτη κακοτυχίες δεδομένου ότι ταλαιπωρήθηκε από ουκ ολίγους τραυματισμούς - για σχεδόν ολόκληρη τη χρονιά αγωνιζόταν με μισή ομάδα - που την επηρέασαν τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Φέτος με την προσθήκη του Γιακούμπου Αγιεγκμπένι στην επιθετική γραμμή της η Μπόρο του Στιβ ΜακΛάρεν έχουν θέσει ως στόχο την ευρωπαϊκή έξοδο. Αν καλυφθεί γρήγορα και το κενό που άφησε η φυγή του Μπουντεβάιν Ζέντεν στην Λίβερπουλ, τότε ίσως η Μίντλεσμπρο αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στο "Ριβερσάιν", ενώ στις 29 του μήνα θα φιλοξενηθεί στην Ξάνθη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Μία μέρα πριν τη λήξη της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου η Skoda Ξάνθη προχώρησε στην απόκτηση του 27χρονου Αργεντινού επιθετικού Χεσούς Ντιέγκο Κουιντάνα. Ο Λατινοαμερικάνος στράικερ είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου, οπότε δεν καταλαμβάνει θέση ξένου, ενώ μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα του Εκουαδόρ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα Κίτο.

Ο Κουιντάνα αποτελούσε προσωπική επιλογή του τεχνικού της ομάδας, Γιάννη Ματζουράκη, ο οποίος ζητούσε μια ακόμη επιθετική λύση, μετά τον τραυματισμό του Ντενίζ Μπαϊκαρά.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Όπως συνηθίζεται λίγο πριν την έναρξη τω επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων η Skoda Ξάνθη πραγματοποίησε αγιασμό παρουσία της διοίκησης και των δύο τμημάτων ΤΕΠ και επαγγελματικής ομάδας. Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοσύγκελος κ. Παντελεήμων ενώ στην συνέχεια είχαμε την τελική πρόβα ενόψει ΠΑΟΚ μεταξύ των δύο τμημάτων με την μεγάλη ομάδα να κερδίζει με σκορ 4-0.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620