Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Κόσμος

Πακιστάν: oι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αποστέλλουν περισσότερους εθελοντές και ανθρωπιστική βοήθεια στην πληγείσα από το σεισμό περιοχή

Τα πρώτα προγράμματα άρχισαν να λειτουργούν στο Πακιστάν και στο Ινδικό Κασμίρ

Ισλαμαμπάντ, 10 Οκτωβρίου 2005. Η διεθνής ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) ξεκίνησε να παρέχει ιατρική περίθαλψη και να διανέμει ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα του σεισμού που έπληξε το Πακιστάν και την Ινδία το περασμένο Σάββατο. Στις περιοχές του Κασμίρ που ελέγχονται από το Πακιστάν και την Ινδία, οι ομάδες των ΓΧΣ επικεντρώνουν τη δράση τους στην παροχή ιατρικής περίθαλψης και ψυχολογικής υποστήριξης και στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες των πληθυσμών.

Στο Πακιστάν, μία ομάδα προσφέρει ιατρική βοήθεια στο τοπικό περιφερειακό νοσοκομείο της πόλης Μουτζαφαραμπάτ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ. Από το Μουτζαφαραμπάτ διάφορες ομάδες εθελοντών θα αναλάβουν να προσφέρουν ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια σε περιοχές του Πακιστανικού Κασμίρ.

«Το ιατροφαρμακευτικό υλικό, ο εξοπλισμός και οι ομάδες μας κατέφτασαν στο Μουτζαφαραμπάτ, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Από εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε μεγαλύτερη βοήθεια στην περιοχή του Κασμίρ. Ωστόσο, η πρόσβαση στις πιο απομακρυσμένες περιοχές είναι άμεσος στόχος μας και παραμένει μεγάλη πρόκληση για εμάς», λέει η Ίζαμπελ Σίμπσον, συντονίστρια του προγράμματος των ΓΧΣ στο Πακιστάν.

Στο Ινδικό Κασμίρ, οι ομάδες των ΓΧΣ προσπαθούν να παρέχουν βοήθεια στις πόλεις Μπαραμουλά και Ούρι, στην περιοχή Ταντζντάρ. Επιπρόσθετη ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκεται ήδη καθ’οδόν. Επίσης, οι ομάδες των ΓΧΣ προσφέρουν βοήθεια στο νοσοκομείο του Σριναγκάρ.

«Το νοσοκομείο στο Σριναγκάρ έχει δεχτεί πολλά από τα θύματα της καταστροφής από την περιοχή του Ούρι. Οι ΓΧΣ προσέφεραν επιδέσμους και οργανώνουν τώρα την αποστολή περισσότερων φαρμάκων», δήλωσε ο Χανς Βαν ντε Βέερντ, συντονιστής των ΓΧΣ στην Ινδία.

Και στις δύο περιοχές οι ΓΧΣ υποστηρίζουν ψυχολογικά όσους έχασαν τους συγγενείς τους, ιδιαίτερα τα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους.

Επιπλέον γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, ειδικοί ύδρευσης και υγιεινής καθώς και τεχνικοί αποστέλλονται στις πληγείσες περιοχές. Ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια ήδη διανέμεται σε διάφορες περιοχές. Περισσότερα εφόδια πρόκειται να αποσταλούν από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία. Κατά κύριο λόγο, οι ΓΧΣ αποστέλλουν ιατρικό υλικό, σκηνές, στρώματα ύπνου, υλικό για την εξυγίανση του νερού, ειδικά κιτ υγιεινής καθώς και κουβέρτες.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620