Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ: Νίκησε προβλήματα και Εργοτέλη η Skoda Ξάνθη στην πορεία της για την Ευρώπη

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Πριν από την αναμέτρηση αρκετοί ήταν αυτοί που εξέφραζαν τον φόβο τους για την συνάντηση με τον Εργοτέλη καθώς οι πολλοί τραυματισμοί, οι πολλές τιμωρίες, το ότι αγωνιζόταν εκτός έδρας, η νίκη του Εργοτέλη επί του Ολυμπιακού ήταν μερικά από τα στοιχεία που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Κρητικών.
Η αρμάδα του Γιάννη Ματζουράκη όμως φαίνεται πως δεν καταλαβαίνει τίποτα καθώς με μαεστρία πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης συνεχίζοντας έτσι το πολύ καλό σερί της που την διατηρεί στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ ξεκίνησε με τους Ζαπρόπουλο και Λαμπριάκο στο κέντρο της άμυνας, Παπαδημητρίου και Κοντοδήμο στα άκρα. Στην μεσαία γραμμή οι Μαχράτζε, Γαρπόζης, Μελισσάς και Κουράκ (η έκπληξη από πλευράς Γιάννη Ματζουράκη). Στην επίθεση οι Μπαικαρά και Λουτσιάνο.
Την πρωτοβουλία των κινήσεων είχε η Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο. Οι ακρίτες ήταν καλύτερα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον Εργοτέλη, ο οποίος στηρίχθηκε για ακόμα μια φορά στις αντεπιθέσεις. Οι Κρητικοί αν και προσπάθησαν να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν το ισχυρό όπλο της Ξάνθης, τον Λουτσιάνο, δεν τα κατάφεραν. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε πολύ καλή ήμερα και αποτέλεσε την κύρια πηγή κινδύνων για τους γηπεδούχους που άργησαν να ξυπνήσουν. Το σκορ άνοιξε, ο Λουτσιάνο στο 32΄. Ο μέσος της Ξάνθης δέχθηκε μια εξαιρετική πάσα από τον Γαρπόζη και με πλασέ έκανε το 1-0 περνώντας μάλιστα και τον προσωπικό του φρουρό, τον Αργυράκη. Παράλληλα αυτό ήταν το 11ο γκολ στην φετινή χρονιά του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ. Το γκολ της Ξάνθης αφύπνισε τον Εργοτέλη, ο οποίος βγήκε μαζικά, αλλά όχι ουσιαστικά στην επίθεση για την ισοφάριση.
Οι «κιτρινόμαυροι» στο δεύτερο ημίχρονο αύξησαν την πίεση τους και προσπάθησαν να βρουν τρόπο να διασπάσουν την αμυντική γραμμή της Ξάνθης. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη παρά τις απουσίες που είχε παρουσιάστηκε σε εξαιρετική κατάσταση και δεν άφησε πολλά περιθώρια δράσης στους παίκτες του Μύρωνα Σηφάκη να φτάσουν στην πολυπόθητη ισοφάριση. Η υπεροχή του Εργοτέλη ήταν ανούσια και οι Ξανθιώτες εκμεταλλεύτηκαν τις αντεπιθέσεις που κυριολεκτικά έμοιαζαν με φωτιά, φτάνοντας έτσι στη επίτευξη ενός ακόμα γκολ. Στο 69΄ ο νεοεισελθών Κλέμπερ στην πρώτη επαφή με τη μπάλα έκανε το 2-0 με το 2ο φετινό του τέρμα τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη για την Ξάνθη. Ο Εργοτέλης αν και είχε τη διάθεση να απειλήσει με τους Ογκουνσότο και Αντό, πλήρωσε τα αμυντικά του κενά. Στο 80΄ και στο 85΄ οι απόπειρες των Ογκουνσότο να σκοράρει έπεσαν στο κενό.
Συγκλονιστική η παρουσία των περίπου 30 φιλάθλων της SKODA ΞΑΝΘΗ που μετά την λήξη του αγώνα πανηγύριζαν έντονα την επιτυχία της ομάδας τους. Ανάμεσα στους φιλάθλους βρισκόταν άτομα από την Ξάνθη ενώ οι περισσότεροι ήταν φοιτητές από την περιοχή της Κρήτης. Μάλιστα είχαν αναρτήσει πανό της ομάδας τους.
Διαιτητής: Μαζαράκης (Κεφαλονιάς). Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Αργυράκη - Μαχράτζε, Λαμπριάκο, Μελισσά. Η κίτρινη κάρτα του Λαμπριάκου ήταν η τέταρτη στο πρωτάθλημα και αναμένεται να τιμωρηθεί με μία (1) αγωνιστική ημέρα.
Εργοτέλης: Χανιωτάκης, Αργυράκης, Οικονομάκης, Φιλέκοβιτς, Σπυριδάκης, Μασιμπούκο, Σλίχτινγκ, Σιλά, Λαμπράκης (65' Βοσκαρίδης), Αντο, Ογκουνσότο
SKODA ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος, Κοντοδήμος (82' Βόζαμπαλ), Λαμπριάκος, Μαχράτζε, Μελισσάς, Κουράκ (61' Κλέμπερ), Γαρπόζης, Λουτσιάνο (86' Δημητριάδης), Μπαϊκαρά

ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΠ
Δεν τα κατάφερε η ομάδα Νέων της SKODA ΞΑΝΘΗ την Κυριακή το μεσημέρι κόντρα στον Εργοτέλη χάνοντας με 1-3 συνεχίζοντας την πολύ κακή της πορεία στο πρωτάθλημα.
Η αναμέτρηση διεξήχθη σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο και με δυνατό αέρα που είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Παρόλο τις αντίξοες συνθήκες ο αγώνας είχε ρυθμό και αρκετές φάσεις μπροστά από τις εστίες.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και από πολύ νωρίς έφτασαν με αρκετές αξιώσεις μπροστά από την εστία του Ζαχαριουδάκη με κύριους εκφραστές τους Χριστοφορίδης και Σουκρήογλου.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν όταν στο 21΄ ο Σκουλούδης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος της αμυντικής γραμμής και με σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ είχε δοκάρι με τον Παπαγεωργίου στο 37ο λεπτό και ο ίδιος ποδοσφαιριστής ισοφάρισε με την λήξη του ημιχρόνου με καρφωτή κεφαλιά μετά από 3 συνεχόμενα κόρνερ που εκτέλεσε ο Σουκρήογλου.
Στο δεύτερο μέρος ο Παλάσκας έχασε μοναδική ευκαιρία για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ αλλά ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη έσωσε την ομάδα του.
Ο Κουνενάκης στο 68ο λεπτό με κοντινή προβολή (ελέγχεται αν ο ποδοσφαιριστής βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ) έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.
Το τελικό 1-3 πέτυχε ο Ντραπέ-Σταθόγλου με μακρινό σουτ στο 85ο λεπτό χαρίζοντας τους 3 πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.
Διαιτητής του αγώνα ο Κος Μπάτζιος (Μακρίδης-Σκορδόπουλος).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Παπαδόπουλος, Κοτσάκελης, Μακρίδης, Αποστολίδης, Παπαγεωργίου, Μπουλγκούρας, Καλτσάς (84΄Δεσύλλας), Σουκρήογλου (50΄Μπελίτσας) Παλάσκας (76΄Χαραλαμπίδης), Λουκανίκας, Χριστοφορίδης.

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620