Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ/12η αγωνιστική: Δίδυμο κορυφής για Ολυμπιακό – ΑΕΚ μετά την ήττα του Παναθηναϊκού

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Υψηλή απόδοση δεν έπιασε ο Ολυμπιακός στο Αιγάλεω, ωστόσο κατάφερε να αποδράσει από το “Σίτι” με μια μεγάλη νίκη επί της τοπικής ομάδας. Οι “ερυθρόλευκοι” είδαν το... χάρο με τα μάτια τους μετά το 1-2, αφού οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Έτσι διατηρήθηκαν μόνοι πρώτοι και απομακρύνθηκαν επτά βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, αποδεικνύοντας ότι όταν θέλουν αποτέλεσμα, το παίρνουν...

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δικαιοσύνη! Αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά ότι ο καλύτερος δεν νικάει κιόλας. Μετράνε κι άλλα πράγματα: πάθος, ψυχή. Να προκαλείς και να κυνηγάς την τύχη σου! Αυτή είναι η άγρια ομορφιά και στο Ολυμπιακό Στάδιο την Κυριακή το βράδυ, εφαρμόστηκε πλήρως ο παραπάνω συλλογισμός. Η μέτρια ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 2-1 στις καθυστερήσεις με γκολ του Σοάρες από έναν εκπληκτικό ΠΑΟΚ που έκανε δύσκολη τη ζωή των «κιτρινόμαυρων» και δεν άξιζε σίγουρα να φύγει με το απόλυτο μηδενικό από το ντέρμπι των «Δικέφαλων».

Ο Γιώργος Κορακάκης αφιέρωσε στην αδικοχαμένη σύζυγό του, Αγγελική, το γκολ με το οποίο ο Ατρόμητος επέφερε ακαριαίο θάνατο στον «νεκρό» Παναθηναϊκό. Απόλυτη δικαιοσύνη στο Περιστέρι, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μια πανάξια νίκη έστω και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η SKODA Ξάνθη έπαιξε όσο χρειαζόταν για να φύγει νικήτρια από τη Νέα Σμύρνη, βυθίζοντας στην απόγνωση τον απογοητευτικό Πανιώνιο. Το τελικό 0-2 υπέρ τους μπορεί να προσυπογράφηκε αργά στο παιχνίδι, μα απλά απέδωσε δικαιοσύνη. Τα γκολ πέτυχαν ο κορυφαίος Μπαϊκαρά στο 79’ και ο Έμερσον στις καθυστερήσεις, ύστερα από έξοχο συνδυασμό με τον Αντζα.

Ο Παναγιώτης Λαγός έβγαλε τον Ηρακλή από τη δύσκολη θέση και με δύο «κανονιές» με το αριστερό ανέτρεψε το 0-1 με το οποίο ο Ιωνικός είχε πάρει το προβάδισμα. Ο Γηραιός εκμεταλλεύτηκε έστω και δύσκολα την έδρα του και με τα δύο γκολ του Λαγού (στο 65’ και το 75’), πήρε την πολύτιμη νίκη με 2-1 και ξεπέρασε κατά δύο βαθμούς τον αντίπαλό του στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Θωμάς Κυπαρίσσης, έβγαλε τη Λάρισα από τη δύσκολη θέση. Το εξαιρετικό γκολ του πρώτου σκόρερ πλέον του πρωταθλήματος-μαζί με τους Μακόρ και Λυμπερόπουλο-ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών των «βυσσινί», που δικαιούνταν, βάσει απόδοσης και ευκαιριών, μεγαλύτερο σκορ από το τελικό 1-0 επί του Λεβαδειακού. Παράλληλα, η Λάρισα κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της…κυριακάτικη νίκη, αφού οι τρεις προηγούμενες είχαν επιτευχθεί Σάββατο (με Ατρόμητο) και Δευτέρα (με Καλλιθέα και Καλαμαριά).

Το χαμένο πέναλτι του Λαζανά στο 67' ήταν η φάση που έκρινε την αναμέτρηση της Καλλιθέας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (0-0). Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, οι γηπεδούχοι κλότσησαν την ευκαιρία να ξεκολλήσουν από τον πάτο της βαθμολογίας, αφού βρήκαν μπροστά τους έναν πολύ καλό Κόβατς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΛΑΡΙΣΑ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

1-0

ΑΕΚ

ΠΑΟΚ

2-1

ΑΙΓΑΛΕΩ

ΟΣΦΠ

1-3

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ

ΟΦΗ

1-1

ΗΡΑΚΛΗΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ

2-1

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

0-0

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΠΑΟ

1-0

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

SKODA ΞΑΝΘΗ

0-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

30

2

ΑΕΚ

29

3

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

23

4

SKODA ΞΑΝΘΗ

23

5

ΠΑΟΚ

19

6

ΗΡΑΚΛΗΣ

17

7

ΑΙΓΑΛΕΩ

16

8

ΛΑΡΙΣΑ

16

9

ΙΩΝΙΚΟΣ

15

10

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

15

11

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

12

12

ΟΦΗ

12

13

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

10

14

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

9

15

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

7

16

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ

6

Η 13η Αγωνιστική

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

ΠΑΟΚ

10/12

ΟΣΦΠ

ΛΑΡΙΣΑ

12/12

ΟΦΗ

ΑΕΚ

10/12

ΙΩΝΙΚΟΣ

ΑΙΓΑΛΕΩ

11/12

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ

11/12

ΠΑΟ

ΗΡΑΚΛΗΣ

11/12

SKODA ΞΑΝΘΗ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

11/12

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

11/12

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620