Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Κύπελλο Ελλάδος: Πιο εύκολα απ΄ ότι δείχνει το 1-0 κέρδισε την Παναχαϊκή η Skoda Ξάνθη και πέρασε στην 8άδα – Όλα τα αποτελέσματα

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Ευκολότερα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 1-0, η Skoda Ξάνθη νίκησε στα Πηγάδια την Παναχαϊκή για την 5η φάση του Κυπέλλου και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το μοναδικό γκολ επιτεύχθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Λαμπριάκο στο 58’ και «τσέκαρε» το εισιτήριο για την οκτάδα του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα βρει μπροστά της τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη φάνηκαν επηρεασμένοι σε γενικές γραμμές από την ήττα από τον Ακράτητο, αλλά έστω και δύσκολα πήραν αυτό που ήθελαν, αποφεύγοντας έτσι να πέσουν θύματα έκπληξης.
Η Skoda Ξάνθη είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή της, αφού πότε η αστοχία των επιθετικών της και πότε ο Παναγιώτου αποτελούσαν εμπόδια. Στο 7’ ο Κύπριος τερματοφύλακας απέκρουσε το πλασέ του Λαμπριάκου, ενώ το ίδιο έπραξε και στη φάση του 17ου λεπτού. Στο 23’ ο Μπαϊκαρά από ευνοϊκή θέση σούταρε απελπιστικά άστοχα. Δέκα λεπτά αργότερα ο Παναγόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει, λίγο έλειψε να σκοράρει εις βάρος της ομάδας του, ενώ στο 40’ η κεφαλιά του Γαρπόζη, δεν ανησύχησε τον Παναγιώτου. Για την Παναχαϊκή, μια καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, με το σουτ του Τζουλιάνο να καταλήγει στην αγκαλιά του Πιζανόφσκι (14’).
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Skoda Ξάνθη έδειξε πως ήθελε να αποφύγει τις περιπέτειες και πίεσε για το πολυπόθητο γκολ. Τα κατάφερε στο 58’, όταν ο Λέο Μινέιρο ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Φερέιρα και ο Λαμπριάκος ευστόχησε από τα 11 βήματα. Οι γηπεδούχοι, με το 1-0 υπέρ τους ήλεγξαν απόλυτα το ρυθμό, δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα από τους Πατρινούς ενώ θα μπορούσαν να φτάσουν και στην επίτευξη ενός ακόμα τέρματος. Ο Λαμπριάκος αστόχησε από καλές θέσεις στο 66’ και στο 77, ενώ το φάουλ του Παβιό στο 84’ πέρασε ελάχιστα άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Λαμπριάκος από απόσταση αναπνοής προσπάθησε για το κάτι παραπάνω αλλά στο τέλος σημάδεψε τον...ουρανό της Ξάνθης.

Στα θετικά της συνάντησης η χρησιμοποίηση στο δεύτερο ημίχρονο του Φλίσκα και των νεαρών που αγωνίζονται στο ΤΕΠ Ριζογιάννη – Παλάσκα που έδωσαν ενθαρρυντικά μηνύματα για την συνέχεια.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Γιώργου Κασναφέρη από την Αθήνα. Κιτρίνισε τον Φερέιρα όχι στην φάση που έκανε το πέναλτι.

Skoda Ξάνθη (Ματζουράκης): Πιζανόφσκι, Τοροσίδης, Παβιό, Σίκοφ, Τσικίνιο, Άντζας, Λέο Μινέιρο (74' Ριζογιάννης), Γαρπόζης (84' Παλάσκας), Μπαϊκαρά, Λαμπριάκος, Λάφατα (46' Φλίσκας).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ): Παναγιώτου, Τζουλιάνο, Φερέιρα (61' Γκίτσης), Αργυρόπουλος, Στούπας, Κόλτσης, Σισμανίδης, Αϊλτον, Παναγόπουλος (84' Κάλβο), Γραβάνης, Γκάτσης (80' Πελεγκρίνο).

ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Τη φήμη των απρόβλεπτων αναμετρήσεων επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά το Κύπελλο Ελλάδας. Μετά τον αποκλεισμό των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, ΟΦΗ, Καλλιθέα, Λεβαδειακού και Ατρόμητου από ομάδες μικρότερης κατηγορίας ήρθε η δύσκολη πρόκριση του Ολυμπιακού επί του Θρασύβουλου την Τρίτη αλλά και η εντός έδρας ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Εθνικό για να αποδείξει του λόγου το αληθές

Μία μέρα μετά την ισοπαλία που παραχώρησε η ΑΕΚ με 1-1 στον Εθνικό στο Ολυμπιακό Στάδιο, οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν στο Κύπελλο, με θύματα δύο ομάδες της Α΄ Εθνικής. Ο Ιωνικός συνετρίβη στην έδρα του από τη Νίκη Βόλου και αποκλείστηκε ενώ εκτός συνέχειας έμεινε και ο Πανιώνιος που αν και προηγήθηκε του Εθνικού Αστέρα στην Καισαριανή.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Θρασύβουλος-Ολυμπιακός 0-2
Αγροτικός Αστέρας-Εργοτέλης 2-0
ΑΕΚ-Εθνικός 1-1
Λάρισα-Καλαμαριά 0-0

Ιωνικός-Νίκη Βόλου 1-4
Εθνικός Αστέρας-Πανιώνιος 2-1


SKODA Ξάνθη-Παναχαϊκή 1-0
Ακράτητος-Αιγάλεω 0-0

*** Όπου υπάρχει ισοπαλία ο αγώνας μεταφέρεται στην έδρα της φιλοξενούμενης ομάδας.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620