Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ: Με τον ιδανικότερο τρόπο έκλεισε την χρονιά στην έδρα της η Skoda Ξάνθη πετυχαίνοντας την 12η νίκη

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Η Skoda Ξάνθη επικράτησε με 1-0 της Καλλιθέας, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο γήπεδο των Πηγαδίων το αποτέλεσμα αυτό και την ήττα του ΠΑΟΚ από την Καλαμαριά, οι Ξανθιώτες βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάκτηση της τέταρτης θέσης. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Λουτσιάνο στο 62', που αποθεώθηκε από τους 2000 περίπου οπαδούς της. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τον κόσμο της Ξάνθης να ασχολείται περισσότερο με την εξέλιξη στους άλλους αγώνες. Η Καλλιθέα, με τεχνικό δίδυμο στον πάγκο τους Γιόζεφ Βάντσικ και Βαγγέλη Γούτη, μετά την αποχώρηση του Τάκη Λεμονή, προσπάθησε να κάνει κάτι καλό αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις λίγες ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.
Στο πρώτο ημίχρονο, η Skoda Ξάνθη προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Μπαρτζώκα, αλλά η Καλλιθέα ήταν καλά στημένη αμυντικά. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα, κατάφεραν να απειλήσουν τον Πιζανόφσκι σε δύο περιπτώσεις, με ισάριθμα σουτ του Αλεξανδρή, στο 11' και το 17'. Μετά το πρώτο 20λεπτο, οι γηπεδούχοι μέτρησαν δύο καλές περιπτώσεις για να σκοράρουν, με τους Παβιό και Λουτσιάνο, χωρίς όμως να το πετύχουν, αφού ο Μπαρτζώκας επενέβη σωστά. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με το 0-0 στις...αποσκευές τους.
Στην επανάληψη, η είσοδος του Βραζιλιάνου Νικάσιο αντί του Κορδονούρη έδωσε ζωντάνια στην Skoda Ξάνθη, που άρχισε να αναζητά επιτακτικό το γκολ. Μετά από ένα σουτ του Μαχράτζε στο 53', που πέρασε ανεκμετάλλευτο, εννιά λεπτά αργότερο (62'), η Ξάνθη άνοιξε το σκορ. Ο Νικάσιο έκανε μια έξοχη ατομική ενέργεια, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Λουτσιάνο, που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μπαρτζώκα, για να γράψει το 1-0. Λίγο αργότερα πάλι ο Νικάσιο με νέα όμορφη μπαλιά έβγαλε μόνο του τον Καζάκη τον οποίο όμως πρόλαβε ο Μπαρτζώκας και με διπλή προσπάθεια απεσώβησε το 2-0.

Οι Αθηναίοι προσπάθησαν στα τελευταία 10 λεπτά να πετύχουν κάτι καλό το μόνο όμως που κατάφεραν ήταν η φάση του Τσίγκα στο 85΄ που έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για την Καλλιθέα, αφού το πλασέ του σταμάτησε πάνω στον Πιζανόφσκι.

Λίγος για ένα αδιάφορο παιχνίδι ο Αγρινιώτης διαιτητής κ. Στυλιαράς. Δεν πήγαν πίσω και οι βοηθοί κα Μαργαρίτη (Εύβοιας) και Κωτσιαντής (Ημαθίας).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Μαχράτζε (74’ Ζαπρόπουλος), Παβιό, Σίκοφ, Τοροσίδης, Κορδονούρης (46’ Μαρτσέλο Νικάσιο), Μπαϊκαρά, Κάραμπας, Πρίττας, Καζάκης, Λουτσιάνο(80’ Κλέμπερ).
Καλλιθέα: Μπαρτζώκας,, Γκεοργκίεφ, Βόκολος, Αγγελόπουλος, Καρατζάς, Κουλακιώτης, Τζωρμπατζάκης, Πέτκοβιτς(50’ Τελκίνσκι), Σαββίδης, Αλεξανδρής(67’ Τσίγκας), Κουτσοσπύρος(80’ Γκόντζος).
ΔΗΛΩΣΗ Γιάννη Μαντζουράκη: «Θέλω να συλλυπηθώ τον Λουτσιάνο για την απώλεια του πατέρα του. Επίσης θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για την απόδοσή του».

*** Με τη λήξη του αγώνα από τα μεγάφωνα του γηπέδου, αλλά και μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου από την ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ ανακοινώθηκε:
« Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον ποδοσφαιριστή Σάκη Πρίττα για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται κάθε επιτυχία στη νέα του ομάδα»

*** Κόπηκαν 1.402 Εισιτήρια πολύ λίγα για τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα.

*** Το παιχνίδι παρακολούθησε και ο Γάλλος Αλέν Ζιρές, ομοσπονδιακός προπονητής της Γεωργίας, ο οποίος ήρθε να δει την αγωνιστική κατάσταση του Μαχράτζε.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

17 γκολ: Γκέκας (Παναθηναϊκός/Καλλιθέα)
16 γκολ: Λουτσιάνο (Ξάνθη)
14 γκολ: Κωνσταντίνου (Παναθηναϊκός), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ)
12 γκολ: Μπάρκογλου (Αιγάλεω), Μαχλάς (ΟΦΗ)
11 γκολ: Σοάρες (ΑΕΚ),Ογκουνσότο (Εργοτέλης), Ριβάλντο (Ολυμπιακός)

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620