Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ: Χωρίς να ιδρώσει η Skoda Ξάνθη συνέχισε την πορεία της για την Ευρώπη

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Αποδίδοντας κατά διαστήματα σπουδαίο ποδόσφαιρο η Skoda Ξάνθη νίκησε με 4-1 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς προσθέτοντας ακόμη 3 βαθμούς στο ενεργητικό της. Ο Λουτσιάνο μπορεί να ήταν απών, λόγω τιμωρίας, αλλά η Skoda είχε εξ αρχής ρυθμό. Αν και συνήθως τα πρώτα λεπτά των αγώνων είναι αναγνωριστικά οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο προσφέροντας στους φιλάθλους όμορφο θέαμα με αποκορύφωμα μέσα σε τρία λεπτά να σημειωθούν ισάριθμα τέρματα. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Λαμπριάκος συνδυάστηκε με τον Μπαϊκαρά το σουτ του οποίου έδιωξε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Ζαφειρόπουλος. Οι γηπεδούχοι με συνεχόμενο πρέσινγκ και κίνηση κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο του γρήγορου τέρματος μόλις στο 15΄. Και μάλιστα εις διπλούν. Μόλις είχε συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο όταν ο Κάραμπας εκτέλεσε από τα αριστερά φάουλ. Η μπάλα είχε στόχο τον Ζαπρόπουλο στο πρώτο δοκάρι, με την παρεμβολή του Κούσα όμως αναπαύθηκε στα δίχτυα του εμβρόντητου Ζαφειρόπουλου που δεν μπορούσε να αντιδράσει στην προβολή του συμπαίκτη του. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στο διαιτητή κ. Σκουφίτσα ότι έγινε επιθετικό φάουλ πάνω στον Κούσα, αλλά η μόνη αντίδραση του Αθηναίου ρέφερι ήταν να... κιτρινίσει τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε δύο λεπτά αργότερα ο Κλέμπερ (πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα) εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια των συμπαιχτών του και αφού ξεπέρασε πρώτα τον Ζαφειρόπουλο έστειλε για 2η φορά την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Απόλλων Καλαμαριάς αν και βρέθηκε να χάνει νωρίς με 2-0 βρήκε τις δυνάμεις να αντιδράσει με τον Μουζαουί που δέχτηκε την ασίστ από τον Κλέιτον.
Ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά αφού και οι δύο αντίπαλοι προσπαθούσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα. Οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη φάνηκαν πιο απειλητικοί με άξονες τους Μπαικαρά, Λαμπριάκο και Γαρπόζη.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Skoda Ξάνθη ήταν αυτή που είχε και πάλι τον έλεγχο και κατάφερε να θέσει τις βάσεις για μια ευρεία νίκη. Συγκεκριμένα ο Τοροσίδης από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα και ο Λαμπριάκος με καρφωτή κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1.
Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Γαρπόζης μετά από πολύ καλή ενέργεια του Μαχράτζε από τα δεξιά που έδωσε έτοιμη πάσα στον συμπαίχτη του. Μέτρια ήταν η διαιτησία του κ. Σκουφίτσα από την Αθήνα. Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Αντζα, Πρίττα, Γαρπόζη, Σίκοφ – Κούσας ,Ηλιάδης, Μουζαουί, αντίστοιχα.
SKODA Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Ζαπρόπουλος(46΄Βόζαμπαλ), ʼντζας, Σίκοφ, Μαχράντζε, Μπαϊκαρά, Κάραμπας(53΄Τοροσίδης), Πρίττας, Κλέμπερ(74΄Καζάκης), Λαμπριάκος, Γαρπόζης.
Απόλλων Καλαμαριάς: Ζαφειρόπουλος, Νικολόπουλος, Φυτανίδης, Παπαδόπουλος Ν.Χ., Κλέιτον, Σπυρόπουλος(62΄Παππάς), Ηλιάδης, Βέλα Τζούνιορ, Μουζαουί(90΄Ορφανός), Παπαδόπουλος Ν.Α., Κούσας(88΄Ουέλινγκτον).

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620