Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Κόσμος

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα απαιτούν την ανθρώπινη μεταχείριση των μεταναστών από την υπο-Σαχάρια Αφρική που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στα σύνορα του Μαρόκο

Η οργάνωση ζητά ελεύθερη πρόσβαση για να παρέχει περίθαλψη σε 1.000 μετανάστες

Ραμπάτ/Μπου-Ιζακάρν, 13 Οκτωβρίου 2005. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) ζητούν από τις Μαροκινές αρχές να τους διασφαλίσει ελεύθερη πρόσβαση ώστε να παρέχουν περίθαλψη σε περίπου 1.000 μετανάστες, που έχουν μαζευτεί στην περιοχή Μπου-Ιζακάρν, 30 χιλιόμετρα βόρεια του Γκουλιμίνε και περίπου 1.500 χιλιόμετρα από το Ραμπάτ. Μερικοί από τους μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων εγκύων γυναικών και μικρών παιδιών, εγκαταλείφθηκαν κυριολεκτικά στη μοίρα τους στην έρημο του Αϊν Σουατέρ χωρίς τρόφιμα και νερό.

Χωρίς να γνωρίζουν τον τελικό τους προορισμό, αυτοί οι άνθρωποι, που εδώ και μία εβδομάδα ταξιδεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, τώρα μεταφέρονται από τις Μαροκινές αρχές σε διαφορετικά σημεία της χώρας. Οι ΓΧΣ ακολούθησαν αυτούς τους μετανάστες διασχίζοντας περισσότερα από 2.500 χιλιόμετρα και ζητούν την ανθρώπινη μεταχείριση αυτής της ευάλωτης πληθυσμιακής ομάδας και την πρόσβασή της σε ιατρική περίθαλψη, νερό, τρόφιμα και κατάλυμα.

Ο Χαβιέ Γκαμπαλντόν, γιατρός και γενικός συντονιστής των ΓΧΣ στο Μαρόκο, τονίζει ότι οι άνθρωποι αυτοί «είναι εξαιρετικά αδύναμοι» και ότι «ανάμεσά τους βρίσκονται άνθρωποι που είναι άρρωστοι και τραυματισμένοι, έγκυες γυναίκες και παιδιά, που έχουν άμεση ανάγκη ιατρικής περίθαλψης».

Ο Ραφαέλ Βίλα-Σανχουάν, Γενικός Διευθυντής των ΓΧΣ Ισπανίας, συμπληρώνει ότι παρά τις διαπραγματεύσεις που έλαβαν μέρος τις τελευταίες μέρες στο Ραμπάτ, «η Ισπανική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα πρέπει να είναι ικανοποιημένες από τις δηλώσεις καλής θέλησης από την πλευρά της Μαροκινής κυβέρνησης. Σήμερα, υπάρχουν περίπου 1.000 άνθρωποι που δε γνωρίζουν ποιος θα είναι ο προορισμός τους, άνθρωποι τους οποίους δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε. Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να απαιτήσει περισσότερη διαφάνεια από το Ραμπάτ».

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620