Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α.Μ.-Θ.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΡΑΜΑΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ-ΞΑΝΘΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ : 2541 070108
Email : pressoffice@nestos.gr

 

 

 

Ξάνθη, 08 / 03 / 05

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης έχοντας σαν στόχο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, δίνει στη δημοσιότητα τις νέες διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών που στοχεύουν στην πάταξη της γραφειοκρατείας:

 

Απλούστευση και επιτάχυνση διοικητικών διαδικασιών με τη χρήση της νέας τεχνολογίας – Εμπέδωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη Δημόσια Διοίκηση.

 

Με τον ν. 3242/2004 «Ρυθμίσεις για την οργάνωση και λειτουργία της Κυβέρνησης, τη διοικητική διαδικασία και τους Ο.Τ.Α.» (άρθρα 5-11 και 15) προωθήθηκαν τα ακόλουθα μέτρα που αφορούν, μεταξύ άλλων:

- Τον ορισμό των 50 ημερών ως ανώτατου ορίου για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών (με την επιφύλαξη αντίθετης ρύθμισης).

- Την έγγραφη ενημέρωση και αιτιολόγηση στους πολίτες της ενδεχόμενης αδυναμίας εμπρόθεσμης διεκπεραίωσης.

- Την καταβολή πλήρους αποζημίωσης σε περίπτωση υπέρβασης των παραπάνω προθεσμιών. Ήδη εκδόθηκε η με αριθμό ΔΙΣΚΠΟ / Φ17 / ΟΙΚ / 17170 / 3-8-2004 (Φ.Ε.Κ 1226/10-8-04/ Β/2004 ) Κοινή Απόφαση των Υπουργών ΕΣ.Δ.Δ.Α και Οικονομίας και Οικονομικών για τον τρόπο καταβολής αποζημίωσης πολιτών λόγω μη τήρησης προθεσμιών.

- Τη δυνατότητα καθορισμού σειράς δικαιολογητικών που θα αναζητούνται από την υπηρεσία για λογαριασμό του πολίτη καθώς και την κατάργηση της υποχρέωσης του πολίτη να προσκομίζει διπλά δικαιολογητικά στις διάφορες υπηρεσίες που συμπράττουν στις επόμενες φάσεις της ίδιας διοικητικής διαδικασίας. Προς την κατεύθυνση αυτή εκδόθηκε ήδη η αρ. πρωτ. ΔΙΑΔΠ/Α/22654/25.10.2004 εγκύκλιος καθώς και η αρ. πρωτ. ΔΙΑΔΠ/Α/23133/2-11-2004 εγκύκλιος με θέμα «Κατάργηση δικαιολογητικών όταν αυτά έχουν ήδη κατατεθεί σε άλλη υπηρεσία ή όταν δεν αναφέρονται σε στοιχεία των οποίων πιθανολογείται η μεταβολή, στην περίπτωση ανανέωσης άδειας».

- Την ανασύσταση του φακέλου από την υπηρεσία, όταν αυτός απολεσθεί από υπαιτιότητά της.

- Τη δυνατότητα προσκόμισης ελλειπόντων δικαιολογητικών κατά την παραλαβή.

- Τη δυνατότητα συνεδρίασης συλλογικών οργάνων με τηλεδιάσκεψη.

- Τον περιορισμό συναρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων κατά την έκδοση διοικητικών πράξεων.

- Την καθιέρωση αστικής ευθύνης υπαλλήλων για μη συμμόρφωσή τους σε τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

- Τη σύσταση Κεντρικής Επιτροπής Απλούστευσης Διαδικασιών για την εκπόνηση και παρακολούθηση προγράμματος απλούστευσης περίπλοκων νομοθετικών και διοικητικών διαδικασιών, η οποία ήδη λειτουργεί.

 

2) (Επι)μόρφωση των υπαλλήλων των φορέων του δημοσίου τομέα:

- Με την ψήφιση του ν. 3242/2004 «Ρυθμίσεις για την οργάνωση και λειτουργία της Κυβέρνησης, τη διοικητική διαδικασία και τους Ο.Τ.Α.» (ΦΕΚ 102 Α΄) εκσυγχρονίζεται, μεταξύ άλλων, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος του στην προετοιμασία και ανταπόκριση του στελεχιακού δυναμικού των υπηρεσιών στις αυξημένες προσδοκίες των πολιτών και τα νέα πρότυπα διοίκησης.

- Σύναψη, για πρώτη φορά, Προγραμματικής Σύμβασης, ανάμεσα στο ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την εισαγωγική, προαγωγική και διαρκή εκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο της προσπάθειας εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης.

- Εκπόνηση εκπαιδευτικών/επιμορφωτικών προγραμμάτων για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

3) Έκδοση εγκυκλίου για την παροχή δυνατότητας πρόσβασης, σε άτομα με αναπηρίες, σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, καθώς και για το σεβασμό των αναγκών και των δικαιωμάτων των ατόμων αυτών από τη Δημόσια Διοίκηση.

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620