Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26.06.2006

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΤΑ (07) ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Την 25.06.2006 και ώρα 00.30΄ στη Θαλασσιά Ξάνθης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας που περιήλθε σε γνώση της Υπηρεσίας μας και κατόπιν συνεργασίας με συναρμόδιες υπηρεσίες της Α.Δ Ροδόπης, συνοριακοί φύλακες του Τ. Σ. Φ. Κοτύλης και Ο.Π.Κ.Ε Διεύθυνσής μας, συνέλαβαν ένα 23χρονο πολίτη Αλβανίας, κάτοικο Μεγάλης Στέρνας Κιλκίς ο οποίος κατελήφθη να μεταφέρει στο εσωτερικό Ελληνικής επικράτειας με ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, επτά (07) αλλοδαπούς λαθρομετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, ήτοι: τρεις (03) πολίτες Πακιστάν, δύο (02) πολίτες Ιράν, ένας (01) πολίτης Ιράκ, ένας (01) πολίτης Αφγανιστάν.

Ανωτέρω οδηγός προ συλλήψεώς του, δε συμμορφώθηκε σε σήμα ακινητοποίησης από ένστολους αστυνομικούς και ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει της συλλήψεως, χωρίς αποτέλεσμα.

Δράστες με την κατ’ αυτών σχηματισθείσα δικογραφία αποσταλούν αρμοδίως. Κατασχέθηκε όχημα ανωτέρω δράστη και ένα κινητό τηλέφωνο.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ - ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ

Την 25.06.2006 και ώρα 00.15’ συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης ένας 31χρονος κάτοικος Χαϊδευτού Καβάλας, καθώς σε νομότυπη έρευνα σε ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του κατελήφθη να κατέχει ένα ξύλινο ρόπαλο, μήκους 0,62 μ.

Δράστης με την κατ’ αυτού σχηματισθείσα δικογραφία αποσταλεί αρμοδίως.

Ξύλινο ρόπαλο κατασχέθηκε. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης.-

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΤΗΣ Α. Δ. ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ

19.06.2006 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 25.06.2006

ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

ΜΕ

ΑΥΤ/ΤΑ

ΜΕ

ΔΙΚΥΚΛΑ

ΣΥΝΟΛΟ

ΠΑΘΟΝΤΕΣ

ΑΠΟ

ΑΥΤ/ΤΑ

ΑΠΟ

ΔΙΚΥΚΛΑ

ΣΥΝΟΛΟ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ

-

-

-

ΝΕΚΡΟΙ

-

-

-

ΣΟΒΑΡΑ

-

-

-

ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

-

-

-

ΕΛΑΦΡΑ

1

1

1

ΕΛΑΦΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

-

2

2

Σ Υ Ν Ο Λ Ο

1

1

1

Σ Υ Ν Ο Λ Ο

-

2

2

Π Α Ρ Α Β Α Σ Ε Ι Σ Α Υ Τ Ο Κ Ι Ν Η Τ Ω Ν

1) Μ Ε Θ Η

Συνεργεία

:

8

Ελεγχθέντα άτομα

:

139

Βεβαιωθείσες παραβάσεις

:

1

Αυτόφωρα

:

-

2) Τ Α Χ Υ Τ Η Τ Α

Συνεργεία

:

13

Βεβαιωθείσες παραβάσεις

:

87

Αυτόφωρα

:

-

Π Α Ρ Α Β Α Σ Ε Ι Σ Δ Ι Κ Υ Κ Λ Ω Ν

1.

Αριθμός ελεγχέντων δικύκλων

:

207

2.

Βεβαιωθείσες παραβάσεις

Μη χρήση προστατευτικού κράνους

:

26

Επικίνδυνη Οδήγηση

:

-

Μέθη

:

-

Στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης

:

9

Στέρηση αδείας κυκλοφορίας

:

-

Στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου

:

1

Θόρυβοι

:

3

Λοιπές παραβάσεις

:

20

Σ Υ Ν Ο Λ Ο

:

59

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Για την επόμενη εβδομάδα, από την Υπηρεσία μας προγραμματίστηκαν καθημερινές εξορμήσεις για Παραβίαση Ορίων Ταχύτητας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ – ΟΔΗΓΙΕΣ

ΜΕΤΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

  • Εν όψει της θερινής περιόδου, προγραμματίσθηκαν και θα ληφθούν από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσής μας έκτακτα μέτρα Τροχαίας τα οποία θα εκδηλώνονται όλες τις ώρες του 24ώρου.
  • Στη μάχη για την πρόληψη των ατυχημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας, ζητούμε την ευαισθητοποίησή και συμπαράστασή σας, μπορείτε να προσφέρετε τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια.
  • Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά ότι τα ατυχήματα και οι θάνατοι αυξάνουν τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές.
  • Όταν πίνουμε επιδιώκουμε την ευθυμία και όχι την δυστυχία.
  • Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι πάντα επικίνδυνη.
  • Μην οδηγείται επιθετικά.
  • Μην χρησιμοποιείται το κινητό τηλέφωνο όταν οδηγείται, αποσπάται η προσοχή σας και αυτό σε κάποιο απρόοπτο συμβάν είναι πολύ επικίνδυνο.
  • Είστε οι χρήστες των οδών και τα μάτια σας βλέπουν πολύ περισσότερες παραβάσεις από αυτές που διαπιστώνουν οι τροχονόμοι. Μην αδρανείτε λοιπόν όταν βλέπετε έναν οδηγό να κινείται επικίνδυνα είτε λόγω μέθης, υπνηλίας, υπερβολικής κόπωσης είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
  • Πληκτρολογήστε στο τηλέφωνό σας χωρίς αυτόματο τον αριθμό εκατό ( 100 ) και θα συνδεθείτε δωρεάν χωρίς χρέωση με το κέντρο άμεσης δράσης της περιοχής στην οποία κινείσθε, το οποίο και θα αποστείλει περιπολικό για τον έλεγχο του συγκεκριμένου οδηγού.
  • Η παρέμβασή σας μπορεί να σώσει ζωές.

Με αφορμή την παγκόσμια θεσμοθετημένη ημέρα κατά της διάδοσης των ναρκωτικών από τον Ο. Η. Ε. την 26η Ιουνίου που καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» το 1987 από τη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Ξάνθης για τις προληπτικές και κατασταλτικές δράσεις που λαμβάνει η Υπηρεσία μας για την καταπολέμηση του κοινωνικού αυτού προβλήματος :

ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΣ

Η διαχρονική εξέλιξη του φαινομένου των ναρκωτικών στην περιοχή μας, εμφανίζεται χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις και το πρόβλημα των ναρκωτικών εντοπίζεται κυρίως, στην εμπορία και χρήση ινδικής κάνναβης και σ’ αυτό συμβάλλουν η γεωγραφική θέση, η ιδιαίτερη πληθυσμιακή σύνθεση (ομογενείς, ROM, φοιτητές, στρατιώτες) και η αυτοφυής βλάστηση.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2006

  • Κύριος άξονας και πρωτεύον μέλημά των δράσεων που έχουν αναληφθεί για το έτος 2006 αποτελεί η εξάρθρωση κυκλωμάτων εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών και οι τομείς στους οποίους κινούμαστε είναι οι εξής :
  • Ο εντοπισμός, η διακριτική παρακολούθηση, η καταγραφή, η προσαγωγή & η δακτυλοσκόπηση όλων των υπόπτων για διακίνηση, κατοχή και χρήση ναρκωτικών, προκειμένου οι παράνομες αυτές δραστηριότητες να βρουν ισχυρά εμπόδια στην υλοποίησή τους, καθώς και εντοπισμό και καταγραφή χώρων (καφετέριες, μπαρ κ.λ.π. καταστήματα) και περιοχών που αυτοί συχνάζουν.
  • Περαιτέρω δραστηριοποίηση - εκμετάλλευση της Ο.Π.Κ.Ε., και των εποχούμενων περιπολιών (σταθερών και μη) του Τ.Σ.Φ. Κοτύλης, επιτηρώντας χώρους και περιοχές όπου διακινούνται ναρκωτικά (πλατείες, κέντρα, υποβαθμισμένες περιοχές κ.ά.), χώρους συγκέντρωσης της νεολαίας και χώρους πέριξ των σχολικών κτιρίων.
  • Μέγιστη δυνατή αξιοποίηση & εκμετάλλευση των πληροφοριών, τόσο σε περιφερειακό επίπεδο, όσο και σε Εθνικό και διεθνές, σε συνεργασία και με συναρμόδιες Υπηρεσίες, προκειμένου να υπάρξει κοινή δράση στις περιπτώσεις που θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
  • Ενθάρρυνση και ανάπτυξη της συνεργασίας και με άλλους τοπικούς παράγοντες ( Δήμους – Νομαρχία – Ο.ΚΑ.ΝΑ. – Στρατό – Συλλόγους γονέων & κηδεμόνων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.λ.π. ), διοργανώνοντας ενημερωτικές ομιλίες με θέμα τα ναρκωτικά, με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση ώστε, να αναζητηθούν τρόποι προσέγγισης, κυρίως της νεολαίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και να προβληθεί το έργο της Αστυνομίας.
  • Η διενέργεια καθημερινών και συστηματικών ελέγχων – εξορμήσεων αποτελεί στόχο της Διεύθυνσής μας ο οποίος υλοποιείται αξιοποιώντας στο έπακρο το υπάρχον ανθρώπινο προσωπικό και τα μέσα.
  • Η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση των ανδρών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, μέσω των εκπαιδεύσεων – μετεκπαιδεύσεων – σεμιναρίων, που πραγματοποιούνται με ευθύνη της Δ/νσης Εκπαίδευσης του Α.Ε.Α., αλλά και του Γραφείου Εκπαίδευσης της Διεύθυνσής μας, ειδικά στις νέες μορφές ναρκωτικών, που εμφανίζονται καθημερινά.

Οι πολίτες για θέματα ναρκωτικών μπορούν να επικοινωνούν άμεσα και σε 24ωρη βάση, με τις Υποδιευθύνσεις Διώξης Ναρκωτικών Αττικής και Θεσσαλονίκης και με τις Αστυνομικές Διευθύνσειςστην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω του 3ψήφιου αριθμού 109 αλλά και του κλασικού αριθμού 100.

Η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας. Στo πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσεικαι υλοποιεί πενταετές επιχειρησιακό σχέδιοκατά των ναρκωτικών, το οποίο αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, δεν προσφέρεται για ευχολόγια ούτε για ηχηρές διακηρύξεις. Η μέρα αυτή απαιτεί περισυλλογή και συλλογική αυτοκριτική πάνω στις αιτίες ενός προβλήματος που απειλεί το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, τη νεολαία. Προπαντός όμως απαιτεί αποφάσεις και πολιτικές.

H Πολιτεία πρόσφατα κωδικοποίησε τις διατάξεις που αφορούν τα ναρκωτικά με τον Ν. 3459/2006 αποσκοπώντας τόσο στην επικαιροποίηση όλων των επιμέρους νομοθεσιών που αφορούσαν τις ναρκωτικές ουσίες, τον προσδιορισμό τους, την ποινική απαξία που προβλέπει ο νομοθέτης καθώς και τις προληπτικές θεσμοθετημένες δράσεις που έχουν αναληφθεί.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620