Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Το μπάσκετ και το χαντμπολ εκπρόσωποι των Λυκείων σε τελικές φάσεις Πανελλήνιων πρωταθλημάτων

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Τους τελικούς των σχολικών αγώνων λυκείων σε επίπεδο περιφέρειας είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε σε μπάσκετ – χάντμπωλ και βόλεϊ. Τα διάφορα Λύκεια της Ξάνθης συμμετείχαν σε πέντε τελικούς από τους οποίους βγήκαν νικητές στους τρεις. Το μπάσκετ είχε 100% επιτυχία και το χάντμπωλ σε επίπεδο ανδρών. Άτυχη στάθηκε η ομάδα του 3ου Λυκείου στο βόλεϊ λόγω της απειρίας αλλά και του νεαρού της ηλικίας μια και οι αθλητές του υπολείπονταν κατά ένα χρόνο των αντιπάλων τους.

Φυσικά μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός των κοριτσιών του 2ου Ενιαίου Λυκείου Ξάνθης μια και οι περισσότερες αθλήτριες έχουν συμμετοχή στην ομάδα της Α.Ε. Ποντίων που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΟΡΙΩΝ

Το παρών στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη από 24-27 του τρέχοντος μηνός θα δώσουν το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης τόσο σε επίπεδο κοριτσιών όσο και σε επίπεδο αγοριών. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους καθηγητές φυσικής αγωγής – προπονητές τους κ. Τέλη Ηλιάδη και Γιώργο Ναλμπάντη.

Τα αγόρια του 1ο Ενιαίου Λυκείου Ξάνθης για να προκριθούν στα τελικά απέκλεισαν το 1ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας, το 2ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής και στον τελικό της περιφέρειας το Ενιαίο Λύκειο Ν. Καλλικράτειας Θεσσαλονίκης. Σε αυτόν τον αγώνα που έγινε στις Σέρρες έλαμψε το άστρο του Χρήστου Κουτσογιάννη, που παρά την αποχή του λόγω των μαθημάτων από τον Αρίωνα, ήταν ο ηγέτης και μαζί με τον Βαλασίδη, τον Τσάτσικο, τον Μαστορίδη και τον Κάλφα οδήγησαν την ομάδα τους στην κατάκτηση της νίκης με σκορ 49-63 (ημ. 23-29).

1ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης (Ηλιάδης): Τσολακίδης, Κάλφας 5 (1), Τσάτσικος 13 (1), Βαλασίδης 19, Μαστορίδης 1, Κουτσογιάννης 23 (5), Τσελεκίδης 2, Χιώτης, Ιωαννίδης, Καλαϊτζής.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Τα κορίτσια του Γιώργου Ναλμπάντη ή καλύτερα η Ασπίδα Ξάνθης επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της απέναντι στο Ενιαίο Λύκειο Γουμένισσας το οποίο συνέτριψε με σκορ 28-54 (ημ. 12-27). Εδώ είχαμε κορυφαία παίκτρια την Μπεϊτούλ Πιλέ που σημείωσε 31 πόντους και κοντά της στάθηκαν οι Πυλαρινού, Πασιούδη και τα άλλα κορίτσια της Ασπίδας.

1ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης (Ναλμπάντης): Καραλίδου Σ., Πυλαρινού 8, Χατζηδημητρίου 2, Δέλκου 2, Πασιούδη 7 (1), Ραφτοπούλου, Ρούφου 2, Πιλέ 31, Καραλίδου Β., Δαλακούρα 2.

*** Και οι δύο αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό των Σερρών όπου το παρών έδωσε και ο πρώην Ξανθιώτης προπονητής Στάθης Καμαράκης στον οποίο χάριζε τα καλάθια που πετύχαινε ο Χρήστος Κουτσογιάννης.

*** Ο Ξανθιώτης διαιτητής Δημήτρης Σπηλιώτης διηύθυνε και τους δύο αγώνες και ήταν πολύ καλός.

ΧΑΝΤΜΠΩΛ ΑΓΟΡΙΩΝ

Μπορεί να μην ήταν φαβορί το 1ο ΤΕΕ Ξάνθης, όμως ο Νίκος Καζαντζίδης, ο οποίος διακρίνεται για το επιθετικό του παιχνίδι και την τάση του στο σκοράρισμα, οδήγησε εκ του ασφαλούς το Λύκειο σε νίκη με 23-21 επί του 1ου Ενιαίου Λυκείου Αλεξανδρούπολης, κάνοντας την ευχάριστη έκπληξη στην πρεμιέρα των αγώνων με τα αντίστοιχα Λύκεια της Αλεξανδρούπολης, στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ. Ο Νίκος Καζαντζίδης ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 (!) γκολ και παρά το ότι στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε η ομάδα του να χάνει με 9-11, στην επανάληψη και μετά το 33ο λεπτό κυριάρχησε απόλυτα το 1ο ΤΕΕ Ξάνθης και σε διάστημα 17 λεπτών έκανε την μεγάλη ανατροπή με ένα σερί 9-3 διαμορφώνοντας το 14-18 σε 23-21 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

1ο ΤΕΕ Ξάνθης (Τερζόγλου): Κανετής, Καζαντζίδης 17, Γρηγορίδης 1, Κουλεσίδης 1, Σπαθάρης 2, Κετσετζίδης, Τόγκας 1, Αργυρόπουλος, Κατμερτζόγλου 1.

ΧΑΝΤΜΠΩΛ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Μία ώρα αργότερα την σκυτάλη πήραν τα κορίτσια του 2ου Ενιαίου Λυκείου Ξάνθης αλλά δυστυχώς διέψευσαν όλους όσους περίμεναν μία άνετη επικράτησή τους. Το τι θα επακολουθούσε φάνηκε από το πρώτο ημίχρονο όταν από το 9ο λεπτό και μετά τα κορίτσια του 1ου Ενιαίου Λυκείου Αλεξανδρούπολης πήραν τα ηνία του αγώνα και αφού έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με 9-13 είχαν σταθερά το προβάδισμα και στο δεύτερο ημίχρονο και παρά την απέλπιδα προσπάθεια στο τέλος των κοριτσιών του Ηλία Καραλίδη, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο γκολ, 22-23, με την Άννα Πετριάδου να πετυχαίνει 8 τέρματα και να αναδεικνύεται πρώτη σκόρερ του αγώνα.

2ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης (Καραλίδης): Μουστακίδου, Ζουμπουλίδου, Πετριάδου 8, Φραγκούδη 1, Παπάσοβα, Καραγκιοζίδου 4, Μπαρουξάκη 3, Φώτογλου, Καλδαρίδου, Ζήσουλα 4, Ξανθοπούλου 2.

*** Ο Θόδωρος Βαφειάδης ήταν ο διαιτητής και στους δύο αγώνες διάρκειας 25 λεπτών το κάθε ημίχρονο.

Βόλεϊ

Ραντεβού για του χρόνου έδωσαν τα αγόρια του 3ου Ενιαίου Λυκείου Ξάνθης αφού έφτασαν στην πηγή και τη νίκη – πρόκριση δεν την πήραν λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων αλλά και της απειρίας, απέναντι στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Ορεστιάδας που τα τελευταία 2 χρόνια βρίσκεται στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Το τελικό σκορ 2-0 σετ για το Λύκειο του Έβρου με 27-25 σε 30 λεπτά και 25-9 σε 20 λεπτά και την πανηγυρική πρόκριση, αλλά αφού πρώτα χρειάστηκαν να υπερβάλουν εαυτούς μπροστά στο υπέροχο Ξανθιώτικο κοινό από τους μαθητές του 3ου Ενιαίου Λυκείου που συμπαραστάθηκαν με τον ιδανικότερο τρόπο στους συμμαθητές τους.

Άξιο αναφοράς είναι η παρουσία στον πάγκο του Ξανθιώτικου Λυκείου της Προϊσταμένης του Γραφείου Φυσικής Αγωγής κας. Μαρίας Χατζοπούλου ενθαρρύνοντας τους μαθητές για την νίκη.

Όπως είπαμε το πρώτο σετ ήταν το πιο καθοριστικό το οποίο χάθηκε άδοξα και ενώ μέχρι τα μισά και παραπάνω οι παίκτες του Δημήτρη Παρασκευόπουλου είχαν προβάδισμα 4 πόντων. Το τέλος του σετ τους βρήκε με σκυμμένα τα κεφάλια και παρά την βοήθεια των φιλάθλων – συμμαθητών τους, η απογοήτευση ήταν έκδηλη στο δεύτερο σετ όπως δείχνει και το τελικό 25-9. Πάντως έχασαν από μία καλύτερη ομάδα με παράδοση ετών στο χώρο του βόλεϊ, όπου ανάμεσά τους υπήρχε ένας παίκτης που αγωνίζεται στην Εθνική Παίδων.

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620