Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» έχουν την χαρά να φιλοξενούν στη Ξάνθη μία από τις πιο αξιόλογες Ελληνίδες συγγραφείς μυθιστορημάτων την κυρία Σώτη Τριανταφύλλου.

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2005 στις 20.30 στον πολυχώρο του Βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 8 η Σώτη Τριανταφύλλου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Συγχώρεση», θα μας μιλήσει για το έργο της, και θα μας ταξιδέψει στο χώρο του αφηγήματος.

Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φαρμακευτική στο Παν/μιο Αθηνών, Ιστορία και Πολιτισμούς στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι, Ιστορία της Αμερικάνικης Πόλης στην Νέα Υόρκη καθώς και Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί ως μεταφράστρια, επιμελήτρια εκδόσεων, και καθηγήτρια της Ιστορίας του Κινηματογράφου. Αρθρογραφεί επίσης σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά.
Από την φοίτησή της στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι σήμερα διήλθε ευδοκίμως το στάδιο της διδασκαλίας δύο ξένων γλωσσών, κατέθεσε δύο διδακτορικά σε ξένα Πανεπιστήμια, ειδικεύτηκε στην ιστορία της αμερικανικής πόλης, εργάστηκε ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια, δίδαξε ιστορία του κινηματογράφου και δημοσίευσε 9 βιβλία (μελέτες - διηγήματα - μυθιστορήματα).
Αποδεικνύεται έτσι ως μία εκ των πλέον παραγωγικών δημιουργών που δεν λεηλατεί τη γνώση.

Προσεγγίζοντας τη Σώτη Τριανταφύλλου ως συγγραφέα μυθιστορημάτων δεν μπορείς να παραγνωρίσεις την συνολική πνευματική και επιστημονική δραστηριότητά της η οποία εκτείνεται σε πολλά επίπεδα.

Το ιδεολογικό κέντρο της είναι η αγάπη για τους άλλους, η βεβαιότητα ότι οι ανθρώπινες αξίες είναι εφικτές και ότι το όραμα της ευτυχίας είναι κάτι που μπορούμε να αγγίξουμε. Πιστεύει στην ανθρώπινη ευδαιμονία και στον εμπλουτισμό της ζωής κάθε μέρα.<

Με την ευγενική υποστήριξη της:

ROMA PIZZA

Βασ. Σοφίας 8, Ξάνθη

Τηλ. 25410 28548-21818

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτιστικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΩΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ- 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΞΑΝΘΗ.

τηλ. 25410 29282 - 25410 26635 FAX: 25410 62086

Email: fthrace@xan.forthnet.gr www.thraceland.gr http://alex.eled.duth.gr/academy

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620