Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

ΧΑΝΤΜΠΟΛ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Δεν μπόρεσε να ξεπεράσει διαιτησία και Εθνικό Κοζάνης η Α.Ε. Ποντίων χάνοντας με 23-29

του Φάνη Καραμπιπέρη
fanis@xan.gr

Ένας βασικός παράγοντας μιας νίκης είναι η ηρεμία. Αυτή για να υπάρχει πρέπει να λειτουργήσουν όλα θαυμάσια. Ήταν γνωστό ότι η αποστολή της γυναικείας ομάδας της Α.Ε. Ποντίων Ξάνθης στον αγώνα κόντρα με ένα φαβορί για την άνοδο, τον Εθνικό Κοζάνης φάνταζε δύσκολη, όμως στην ήττα με 23-29 έβαλε το χεράκι της ή καλύτερα η μη αντιμετώπιση με το ίδιο μέτρο των δύο ομάδων της διαιτησίας των κυριών από την Δράμα Στυλιανίδου – Τιγγερίδου. Η δεύτερη έχει ένα ελαφρυντικό αφού είναι καινούργια στον χώρο αλλά η πρώτη είναι έμπειρη και δεν μπορούν να θεωρηθούν ως ανθρώπινα λάθη. Δεν μπορεί το επιθετικό στην μία μεριά να είναι πέναλτι (άμυνα από μέσα) και στην άλλη επιθετικό. Δεν μπορεί στο επικίνδυνο παίξιμο στην μία ομάδα που καταλήγει γκολ να δίνεται και η 2λεπτη ενώ στην άλλη ομάδα απλά να μετρά το γκολ. Δεν μπορεί να ανέχεσαι τον παράγοντα του Εθνικού (ο ασπρομάλλης κύριος) να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο να σταματάς το παιχνίδι και όχι μόνο να του κάνεις παρατήρηση αλλά και να ανοίγεις διαλογική συζήτηση χωρίς την πειθαρχική ποινή. Για την κα Τιγγερίδου το μόνο που θα πω είναι να ξαναδεί τον κανονισμό στην περίπτωση του πέναλτι αφού η λογική της ότι η μπάλα πρέπει να καταλήξει γκολ άσχετα αν το σουτ έγινε με καλές προϋποθέσεις και το φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.

Θα ήθελα να σας ζητήσω συγνώμη γιατί σε αγωνιστικό κομμάτι έδωσα περισσότερο χώρο στην διαιτησία αλλά κάποτε έπρεπε να αναφερθούν. Από εδώ και στο εξής θα κάνω μόνο αναφορά το πιο διαιτητικό δίδυμο διηύθυνε τον αγώνα και τίποτε παραπάνω.

Στο αγωνιστικό μέρος το παιχνίδι κρίθηκε στον εκνευρισμό αφού οι Ξανθιώτισσες είχαν τον περισσότερο. Δείγμα τα χαμένα 12 τετ-α-τετ, το πέναλτι, τα δύο δοκάρια στο ξεκίνημα κάτι που το εκμεταλλεύτηκαν άριστα οι έμπειρες Κοζανίτισες που έφτασαν την διαφορά σε κάτι παραπάνω από διψήφιο αριθμό γκολ (10-21) στο 40΄. Έτσι η τελική διαφορά των 6 γκολ μπορεί να αφήνει ικανοποιημένους τους γηπεδούχους, ενώ θα ήταν ακόμη λιγότερη αν στο τελευταίο λεπτό αντί το σκορ να γίνει 24-28 έγινε το τελικό 23-29 με πέναλτι που δόθηκε στην μία πλευρά και δεν δόθηκε στην άλλη.

Τα 10λεπτα: 5-8, 7-12, 8-17 (ημιχ.), 10-21, 17-25, 23-29 τελικό.

Για την διαιτησία των κυριών Στυλιανίδου – Τιγγερίδου (Δράμας), τα είπαμε παραπάνω.

Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ (Χριστοδουλίδης): Κουρουτζίδου, Ζουμπουλίδου, Βασιλειάδου 7, Καραγκιοζίδη 2, Πετριάδου 1, Θυμή, Πιπερίδου 8, Μπαράκου, Μπάκου 4, Φραγκούδη, Πολυτίδου, Προκοπίδου 1, Προχορένκο, Χριστοδούλου 1, Μελισσοπούλου Φ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΝΕΜΕΣΙΣ

ΦΙΛΩΤΑΣ

19-21

Α.Ε.ΠΟΝΤΙΩΝ

ΚΟΖΑΝΗ

23-29

Γ.Σ. ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

30-7

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ

0-10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.

ΚΟΖΑΝΗ

4

2.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ

4

3.

Γ.Σ. ΔΡΑΜΑΣ

4

4.

Α.Ε.ΠΟΝΤΙΩΝ

2

5.

ΦΙΛΩΤΑΣ

2

6.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

0

7.

ΝΕΜΕΣΙΣ

0

8.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

-2

ΣΤΙΣ 03-12-2005

ΚΟΖΑΝΗ

Γ.Σ. ΔΡΑΜΑΣ

ΦΙΛΩΤΑΣ

Α.Ε.ΠΟΝΤΙΩΝ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΝΕΜΕΣΙΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620