Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει στο κοινό της Ξάνθης από την Τετάρτη 29 Ιουνίου, και ως τα τέλη Ιουλίου την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο

«Οπτικό παιχνίδι»

Η έκθεση αυτή πραγματοποιήθηκε αρχικά στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του Ημερολογίου του Ιδρύματος για το 2004. Περιλαμβάνει έργα πενήντα δύο αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, οι οποίοι τα προσέφεραν αφιλοκερδώς στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, συνεισφέροντας έτσι στο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό του έργο στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Μεταξύ των καλλιτεχνών συγκαταλέγονται γνωστά ονόματα της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής, (Παναγιώτης Τέτσης, Στάθης Κατσαρέλης, Γιάννης Μητράκας, Αλίκη Τόμπρου, Δημήτρης Σταθόπουλος, Δημοσθένης Κοκκινίδης κ.ά.) καθώς και πολλοί άλλοι νεότεροι αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες. Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση θα διατίθενται προς πώληση στο κοινό, με σκοπό την ενίσχυση του έργου του Ιδρύματος.
«Η έκθεση αυτή δείχνει την έμπρακτη συμπαράσταση των σπουδαίων αυτών Ελλήνων καλλιτεχνών στην προσπάθειά μας.. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής όχι μόνο να γνωρίσουν από κοντά τα έργα των σημαντικών αυτών δημιουργών, αλλά και να αποκτήσουν κάποιο από αυτά σε περίπτωση που το επιθυμούν», δήλωσε η Πρόεδρος του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, κα Βιργινία Τσουδερού.

Η Έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα του ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη» στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου, και είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά (εκτός Κυριακής) 9.00 - 14.00 και 19.00 -21.00.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620