Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

2ος τελικός A΄ΕΠΣ Ξάνθης: Ο Απόλλων Διομήδειας για πρώτη φορά στην 30χρονη ιστορία του στην Δ΄ Εθνική με το 1-0 επί της Ασπίδας

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Η Διομήδεια από την Τετάρτη το βράδυ πανηγυρίζει για το καμάρι της τον Απόλλωνα ο οποίος κέρδισε στον δεύτερο τελικό της ΕΠΣ Ξάνθης την Ασπίδα και με 4 βαθμούς σε δύο αγώνες κατέκτησε την πρώτη θέση και την άνοδο στην Δ΄ Εθνική, για πρώτη φορά στην 30χρονη ιστορία της στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Νομού μας.

Η ομάδα του Φόρη Καλτσίδη μετά την ισοπαλία μέσα στο Δημοτικό στάδιο εκμεταλλεύθηκε το αβαντάζ της έδρας και έχοντας την καθολική υπεροχή στην επανάληψη πέτυχε το γκολ με την χρυσή αλλαγή όπως αποδείχθηκε τον Θεόδωρο Γιαπουτζή και έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στους αρκετούς φίλους της που βρέθηκαν στο Δημοτικό στάδιο της Διομήδειας.

Αγωνιστικά οι διαθέσεις των δύο ομάδων έδειξαν από την αρχή ότι αντικειμενικός σκοπός ήταν να διαφυλαχθούν οι άμυνες και ότι έβγαινε στην επίθεση. Τρεις πολύ καλές στιγμές δημιουργήθηκαν στο πρώτο μέρος από στημένες φάσεις και με κεφαλιές με την απόκρουση να κάνει ο Νίκος Μαυρίδης των γηπεδούχων.

Ήταν το 18΄ όταν ο Ναστούλης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά ο Πιστικός έπιασε την καρφωτή κεφαλιά λίγο έξω από την μικρή περιοχή αλλά ο Μαυρίδης με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Στο 27΄ο Κουμουλίδης εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο Πουτακίδης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας έπιασε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή αλλά αυτή πέρασε ελάχιστα άουτ από την συμβολή της αριστερής δοκού. Στο 45΄ και σε φάση διαρκείας ο Λεοντίδης έπιασε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση όμως πέρασε ελάχιστα άουτ από την οριζόντια δοκό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι αποφασισμένοι να καθαρίσουν τον αγώνα και πήραν τα ηνία του αγώνα. Ήδη ο Φόρης Καλτσίδης φρέσκαρε την επίθεση με τον Γιαπουντζή στην θέση του Δημόπουλου που μόνος του στο πρώτο ημίχρονο κουράστηκε. Με την συμπλήρωση 5 λεπτών αγώνα ο Πουτακίδης βρέθηκε τετ – α – τετ με τον Μπίκο ο οποίος όμως έκανε την απόκρουση του αγώνα νικώντας τον παίκτη του Απόλλωνα.

Έτσι φτάσαμε στο 75΄και ο Γιαπουτζής αφύλακτος στην μεγάλη περιοχή με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Μπίκου γράφοντας το 1-0. Ένα σκορ που δεν άλλαξε με τον Ντούτση να είναι ο μοιραίος αφού στο 88΄ πάτησε την μπάλα σε σέντρα του Τζεμ σε κενή εστία χάνοντας την ευκαιρία να πάει την σειρά των τελικών στο τρίτο παιχνίδι.

Από την Ασπίδα διακρίθηκαν οι Τριανταφυλλίδης, Αβραμίδης, Τζέμ και Πιστικός και από τον Απόλλωνα οι Μαυρίδης, Συμεωνίδης, Κουμουλίδης, Πουτακίδης χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.

Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο Μιχάλης Ντάκος (Σάββογλου – Τζήλος) με 4ο διαιτητή τον Αλέξη Κουτούπη. Στο 89΄ αποβλήθηκε ο Πιστικός για εξύβριση του α΄ βοηθού.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Καλτσίδης): Μαυρίδης, Κων)νίδης, Συμεωνίδης, Γιουβανέζας (50΄Κανσίζογλου), Κουμουλίδης, Πουτακίδης, Χατζηβασιλείου, Χράλογλου, Λεοντίδης, Σερνισλίδης (85΄ Χαϊτίδης), Δημόπουλος (46΄ Γιαπουντζής).

ΑΣΠΙΔΑ (Ζήκος): Μπίκος, Τριανταφυλλίδης, Κων)νίδης (72΄Χατζηνίκος), Ναστούλης (85΄Θεοδωρίδης), Ντούτσης, Ιωσηφίδης, Καρύδης, Ξενάκης (78΄ Γαβριήλ), Τζεμ, Αβραμίδης, Πιστικός.

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620