Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Δόθηκε στην δημοσιότητα η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής – Πρεμιέρα την Κυριακή 18-9-2005

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προκηρύσσει το Πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας το οποίο θα διεξαχθεί σε δέκα (10) Ομίλους για την ποδοσφαιρική περίοδο 2005-2006. Η ΕΠΣ Ξάνθης εκπροσωπείται από την Δόξα Ξάνθης και τον πρωτάρη Απόλλων Διομήδειας. Τον 1ο όμιλο λοιπόν αποτελούν και οι κάτωθι ομάδες που ανήκουν στις αντίστοιχες ΕΠΣ:

Από τον Έβρο: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ & ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.

Από την Ροδόπη: ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ & ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ.

Από την Καβάλα: ΘΕΑΓΕΝΗΣ ΘΑΣΟΥ & ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ.

Από την Δράμα: ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ, ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ & ΠΡΟΣΩΤΣΑΝΗ.

Από τις Σέρρες: ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ, ΒΙΣΑΛΤΙΑΚΟΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ & ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ.

Η έναρξη των αγώνων του Πρωταθλήματος ορίζεται για τις 18-09-2005 ημέρα Κυριακή.

ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΑΡΑΒΟΛΟ (δικαίωμα) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει μία Ομάδα στο Πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας έχει την υποχρέωση να υποβάλει μέχρι την 23-08-2004 ημέρα Τρίτη στην ΕΠΟ, Δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που στέλνεται στις ομάδες με φροντίδα της Ε.Π.Ο. και πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το σχετικό παράβολο που ορίζεται σε πεντακόσια ευρώ (500) (Τραπεζική Επιταγή ή ταχυδρομική Επιταγή, ή κατάθεση στο ταμείο της Ε.Π.Ο.).

ΔΕΛΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ-ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

1) Απαγορεύεται η συμμετοχή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών σε αγώνες της Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

2) Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι (20) ετών, οι οποίοι θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στον διεξαγόμενο αγώνα, συνεχώς και καθ΄ όλη την διάρκεια αυτού.

Σε περίπτωση αποβολής αυτών των ποδοσφαιριστών ο αγώνας συνεχίζεται χωρίς αυτούς.

Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπ΄ όψιν η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεώς τους.

3) Για το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2005-2006 εντάσσονται σε αυτήν την Κατηγορία οι γεννηθέντες από 01.01.1985 και εντεύθεν, οι οποίοι και έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του Πρωταθλήματος.

4) Εφ΄όσον διαπιστωθεί παράβαση της διάταξης αυτής πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Διαιτητής, υποχρεούται να μην τελέσει αυτόν, σε βάρος δε της υπαίτιας η των υπαίτιων Ομάδων, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το άρθρο 21 του Κ.Α.Π. κυρώσεις.

5) Εφ΄ όσον η ίδια παράβαση πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του αγώνος, λογίζεται ως αντικανονική συμμετοχή, στην υπαίτια δε Ομάδα επιβάλλεται μετά από ένσταση, η προβλεπόμενη από το άρθρο 23 παρ. 12 του Κ.Α.Π. κύρωση.

6) Όλα τα Σωματεία της Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας υποχρεούνται να συμμετάσχουν με μία (1) Ομάδα στα Πρωταθλήματα υποδομής των τοπικών Ε.Π.Σ. από τις οποίες προέρχονται, με την υποχρέωση του Σωματείου να υποβάλλει υπεύθυνο δήλωση, ότι θα συμμετάσχει σε ένα από τα Πρωταθλήματα της τοπικής Ε.Π.Σ. εφόσον διοργανώνει τέτοια Πρωταθλήματα.

7) Σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει, ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή στα τοπικά Πρωταθλήματα εφ΄ όσον έχουν αρχίσει, απαγορεύεται η συμμετοχή του (με όλες τις προβλεπόμενες εκ του Κ.Α.Π. κυρώσεις) στους αγώνες του Πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής έως την συμμόρφωσή του, με την παραπάνω υποχρέωσή του.

8) Η παρουσία ιατρού αγώνα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δεν διεξάγεται με ευθύνη της γηπεδούχου Ομάδας, η οποία χάνει τον αγώνα και της αφαιρείται επιπλέον ένας (-1) βαθμός.

Έξοδα Διαιτητών - Παρατηρητή Διαιτησίας - Παρατηρητή Αγώνα

Τα γηπεδούχα Σωματεία είναι υπόχρεα στην εξόφληση των εξοδολογίων Διαιτησίας, του Παρατηρητή Διαιτησίας, και του Παρατηρητή Αγώνα, πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο Διαιτητής είναι υποχρεωμένος να μην ξεκινήσει τον αγώνα, εάν δεν εξοφληθούν τα ανωτέρω εξοδολόγια και ο αγώνας ματαιούται με υπαιτιότητα του γηπεδούχου Σωματείου το οποίο υφίσταται τις προβλεπόμενες εκ του Κ.Α.Π. κυρώσεις.

Στην περίπτωση που παρά την μη εξόφληση των εξοδολογίων, ο Διαιτητής ξεκινά τον αγώνα, παραπέμπεται στα Αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα της Διαιτησίας.

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

1. Ο προβιβασμός των ομάδων καθορίζεται ως κάτωθι:

Μετά την βαθμολογική κατάταξη των Σωματείων, στους 10 Ομίλους του Πρωταθλήματος της περιόδου 2005-2006, οι Ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση κάθε Ομίλου, θα ανέλθουν στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

2. Ο υποβιβασμός των ομάδων καθορίζεται ως κάτωθι:

Μετά την βαθμολογική κατάταξη των Σωματείων, στους 10 Ομίλους του Πρωταθλήματος της περιόδου 2005-2006, οι Ομάδες που παραμένουν στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία είναι αυτές που καταλαμβάνουν στους Ομίλους 1ο, 3ο, 5ο, 6ο, και 7ο από την 2η έως και την 10η θέση, από την 10η θέση και κάτω υποβιβάζονται στην Α΄ Κατηγορία του τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. Δηλαδή από τον 1 ο όμιλο που μας ενδιαφέρει λόγω συμμετοχής δύο Ξανθιώτικων ομάδων, υποβιβάζονται 6 ομάδες.

3. Ο προβιβασμός των ομάδων στην Δ΄ Εθνική καθορίζεται ως κάτωθι:

Στην Δ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία ανέρχονται για την περίοδο 2006-2007 οι Πρωταθλητές όλων των Ενώσεων (53) και οι Δευτεραθλητές των ιδρυτριών Ενώσεων (3).

Σύνολο Σωματείων που ανέρχονται: πενήντα έξι (56).

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620