Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Με συνοπτικές διαδικασίες στον ημιτελικό ο Ορφέας που κοντράρεται με την ΑΕΚ με μειονέκτημα έδρας

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Πανηγυρικά πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά ο Ορφέας Ξάνθης αφού επανέλαβε την νίκη και στην έδρα του επί της Ελευθερούπολης με σκορ 69-55. Έτσι η ομάδα του Κώστα Τσουνάκου έκανε το 2-0 στις νίκες και θα αντιμετωπίσει τώρα με μειονέκτημα έδρας την Α.Ε. Κομοτηνής που και αυτή με συνοπτικές διαδικασίες πήρε την πρόκριση στην Ηράκλεια, έχοντας την ευκαιρία ξεκούρασης κατά μία εβδομάδα..

Οι νικητές παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, με τις ιώσεις των Κηπουρού, Παπούη, Τσουνάκου, φάνηκαν να επηρεάζονται στο ξεκίνημα του αγώνα και βρέθηκαν στο 2να χάνουν με 3-8. Ένα σερί (13-0) με πρωταγωνιστές τους Κηπουρό, Κοτσίκη, Στεφανίδη έφεραν την διαφορά σε νταμπλ σκορ (16-8) 3.49’ πριν το τέλος με τον Σερραίο να αποχωρεί κάνοντας την δουλειά του με τους εννιά πόντους που πέτυχε.

Το δεύτερο 10λεπτο ήταν ένα χρονικό σημείο όπου οι φιλοξενούμενοι αποτύγχαναν στα σουτ που εξαπέλυαν και οι γηπεδούχοι συνεχώς έγραφαν την μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα που έφτασε στο +18 (37-19) 1.25΄ πριν το τέλος του ημιχρόνου με δράστη τον Αντώνη Κοτσίκη.

Η γνωστή συνταγή των φιλοξενουμένων με αντιαθλητικό παίξιμο αλλά και ανάρμοστη συμπεριφορά με χειρονομίες και… γαλλικά των εριστικότατων Καραμάνδαλου (Νο 8), Γεωργιάδη (Νο 10) και του Δεληγιαννάκη (Νο 11) προς τους φιλάθλους, φάνηκε να φέρνει προς στιγμή αποτέλεσμα αφού η διαφορά μειώθηκε στους 12 πόντους, χωρίς συνέχεια αφού η γνώριμη διαφορά των 15 πόντων επανήλθε και στο τέλος της 3 ης περιόδου.

Το τελευταίο 10λεπτο ήταν συγκλονιστικό από πλευράς Καβαλιωτών που συνέχισαν την ίδια τακτική απειλώντας τους πάντες αλλά μέχρι το 37΄ όταν ο Σωφρόνης Παπούης με βόμβα 3 ων πόντων έβαζε τέλος στα όνειρά τους γράφοντας το 63-49. Έτσι το υπόλοιπο διάστημα μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία και το τελικό 69-55 ήρθε να επισφραγίσει την ανωτερότητα των παικτών του Κώστα Τσουνάκου και στα δύο παιχνίδια.

Κορυφαίος των νικητών ο Αντώνης Κοτσίκης και κοντά του στάθηκαν οι Παπούης, Στεφανίδης, Αναγνωστόπουλος χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Από την Ελευθερούπολη διακρίθηκαν οι Σαλαμπάσης, Ιωσηφίδης.

Με λάθη ήταν η διαιτησία των κ.κ. Δαμαλή – Μυλωνίδη που όμως δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα. Αποβλήθηκαν με 5 φάουλ οι Νικολαϊδης, Σαλαμπάσης και Δεληγιαννάκης.

Τα 10λεπτα του αγώνα: 21-16, 37-22 ημίχρονο, 56-41, 69-55 τελικό.

ΟΡΦΕΑΣ (Τσουνάκος): Νικολαϊδης 5 (1), Κουτσογιάννης 1, Αυγερινός, Παπούης 14 (3), Ηλιόπουλος 6, Αναγνωστόπουλος 10 (1), Ταβουλτσίδης Κ, Στεφανίδης 9, Σιγλίδης, Κηπουρός 9 (1), Κοτσίκης 15.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ (Απαζίδης - Παναγιωτίδης): Κωνσταντάρας, Βανδουλάκης 1, Ιωσηφίδης 10 (2), Καραμάνδαλος 3, Γεωργιάδης 9, Δεληγιανάκης 9 (1), Σαλαμπάσης 18 (3), Παναγιωτίδης 3, Γούλας 2.

*** Πολλές φορές ο κομισάριος κ. Γκουρτζελίδης αλλά και οι σωστοί παίκτες της Ελευθερούπολης αναγκάστηκαν να ηρεμήσουν τους φιλάθλους από την κακή συμπεριφορά των παραπάνω παικτών και μάλιστα διακρίνεται και σε φωτογραφία.

*** Πάντως καλού κακού κλήθηκε και η Αστυνομία που δεν χρειάστηκε να επέμβει.

*** Πολύ καλή ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι 30 Ξανθιώτες που βρέθηκαν στο ΔΑΚ φιλοξενώντας ιδανικά τους Καβαλιώτες που ήταν εριστικοί και στην Ξάνθη.

*** Θέλουμε να δούμε την επιβράβευση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για όλα όσα συνέβησαν στον πρώτο αγώνα άσχετα αν δεν έγραψαν τίποτε οι διαιτητές αφού υπήρχε κομισάριος και η έκθεσή του έχει βαρύνουσα θέση.

*** Μπορεί να κλήθηκε εσπευσμένα από τον Κώστα Τσουνάκο να συμμετάσχει στην 12άδα ο Βασίλης Ταβουλτσίδης λόγω των προβλημάτων όμως βοήθησε από το πόστο της γραμματείας και των 24΄΄ όπως δείχνει και η σχετική φωτογραφία.

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620