Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2007, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνουν σεμινάριο φωτογραφίας με θέμα:

«Η φωτογραφική Τέχνη στην Αυγή του 21ου αι.»

«Η εικόνα είναι, ίσως, το πρώτο μέσο που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος, για να καταγράψει παραστατικά τις ιδέες του, να διακινήσει τις σκέψεις του, ακόμα να εκφράσει τα συναισθήματά του, μια πρώτη μορφή γέννησης της τέχνης στον εικαστικό χώρο. Η φωτογραφική εικόνα έχει μέσα της την μαγεία της αλήθειας και της πραγματικότητας, είναι γέννημα του μηχανοκίνητου αιώνα μας, παιδί της επιστήμης και της τεχνολογίας, που ως τώρα πολλά έχει προσφέρει στην τέχνη και τη ζωή και υπόσχεται να προσφέρει ακόμα περισσότερα.»

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι ο επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης κ. Ηρακλής Παπαϊωάννου και ο υπεύθυνος παραγωγών, βοηθός επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης κ. Στέργιος Καράβατος.

Ο Ηρακλής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962. Σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ, φωτογραφία στο New York Univeristy (Master of Arts), ενώ είναι Διδάκτωρ Φωτογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΑΠΘ. Το φωτογραφικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1994 είναι οργανωτικό στέλεχος της Photosynkyria, του ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης. Από το 2001 εργάζεται ως Επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Το 2006 υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής της Photosynkyria. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό κειμένων, δοκιμίων, κριτικών για τη φωτογραφία ενώ έχει επιμεληθεί μεγάλο αριθμό εκθέσεων, ιστορικών και σύγχρονων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με μουσεία και ιδρύματα τέχνης. Εργάστηκε δέκα χρόνια στη φωτογραφική εκπαίδευση. Έχει μεταφράσει έργα για τη φωτογραφία των Villem Flusser, Susan Sontag, Ian Jeffrey.

Ο Στέργιος Καράβατος γεννήθηκε το 1972 στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και φωτογραφία στη σχολή ESP. Από το 2002 συνεργάζεται με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στην επιμέλεια και παραγωγή εκθέσεων καθώς και στην ψηφιοποίηση και οργάνωση της μόνιμης συλλογής του Μουσείου. Από το 2003 επιμελείται γραφιστικά επιστημονικές εκδόσεις και από το 2004 διδάσκει ιστορία της φωτογραφίας σε ιδιωτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών. Αναλυτικό πρόγραμμα θα κυκλοφορήσει με την οριστικοποίηση των συμμετοχών σε αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στα τηλέφωνα, 25410 -26635, 25410-29282 και 2541-200153.

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΩΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ- 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΞΑΝΘΗ.

τηλ. 25410 29282 - 25410 26635 FAX: 25410 62086

e-mail: fthrace@tph.gr www.thraceland.gr

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620