Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Η 14η Σεπτεμβρίου έχει θεσπιστεί από την Ελληνική Βουλή ως επίσημη εθνική επέτειος, ημέρα μνήμης για τη Μικρασιατική καταστροφή και τις οδυνηρές για τον Ελληνισμό συνέπειες της.

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θέλοντας να τιμήσει την επέτειο αυτή, οργάνωσε εκδήλωση με ομιλία του καθηγητή, ιστορικού, κ. Βλάση Αγτζίδη με θέμα «Από τους Ίωνες φιλοσόφους στην Καταστροφή της Σμύρνης».

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/9/2005 στην αίθουσα του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη» στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου και την τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης κυρία Έφη Καλιγά, η γνωστή συγγραφέας κυρία Πόλυ Μηλιώρη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης κ. Ταβουλτσίδης Γεώργιος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης πάτερ Ιωάννης Κούκος, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Δ΄ Σ. Σ. ταγματάρχης πληροφορικής κ. Μπάτζιος Ευάγγελος, και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Αγτζίδης αναφέρθηκε σε όλη τη διαδρομή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας (Ιωνία, Πόντος, Καππαδοκία) από την εγκατάσταση του τα προϊστορικά χρόνια, μέχρι το διωγμό του το 1922.

Μετά το τέλος της διάλεξης υπήρξε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό, ενώ η βραδιά τελείωσε με γεύμα που παρέθεσε η Διεύθυνση του Ιδρύματος στο κύριο Αγτζίδη, σε γνωστό εστιατόριο της πόλης.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620