Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Τοπικά Νέα

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τους Υπουργούς

1. Οικονομίας και Οικονομικών

2. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Πρωτοφανή ήθη έκαναν την εμφάνισή τους και στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) . Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΒΖ που διορίστηκε από την σημερινή κυβέρνηση, αντί να ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν ενόψει της εφαρμογής των αποφάσεων της Ε.Ε. για μείωση της θεσμικής τιμής της ζάχαρης, έχει επιδοθεί σε αγώνα εξόντωσης των αντιφρονούντων υπαλλήλων της. Αυτό δεν έγινε ποτέ στην Βιομηχανία από της ιδρύσεώς της.

Ειδικά στην Ξάνθη, απροσχημάτιστα και χωρίς κανένα λόγο, εκπαραθύρωσε τον προϊστάμενο της γεωπονικής υπηρεσίας του εργοστασίου, από καθαρά υπηρεσιακή θέση την οποία κατείχε από το 2000, ένα χρόνο πριν από την συνταξιοδότησή του. Δεν του καταλογίστηκε καμία υπηρεσιακή ανεπάρκεια. Αντίθετα σε όλη του τη σταδιοδρομία τον χαρακτήριζε η εργατικότητα, το ήθος και η επαγγελματική επάρκεια.

Ο εν λόγω προϊστάμενος ουδέποτε είχε κρύψει τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Είναι μαχόμενος πολίτης, με συμμετοχή στα κοινά. Διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, είναι μέλος της διοίκησης του ΕΒΕ και επί σειρά ετών Νομαρχιακός Σύμβουλος Ξάνθης.

Είναι φανερό ότι ο υπηρεσιακός του υποβιβασμός αποτελεί πολιτική δίωξη, λόγω έλλειψης πιστοποιητικού «γαλάζιων φρονημάτων».

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Αν επικροτούν τέτοιου είδους πρακτικές οι οποίες είναι αντίθετες με τις εξαγγελθείσες από την κυβέρνηση προθέσεις για «κατάργηση των κομματικών διακρίσεων» και «νέα διακυβέρνηση»

Ο ερωτών Βουλευτής

Παναγιώτης Σγουρίδης

Κατατέθηκε 7/7/05

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620