Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Δελτίο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλωσορίζουν την απόσυρση των κατηγοριών κατά μελών τους στο Σουδάν

Χαρτούμ / Άμστερνταμ, 21 Ιουνίου 2005. Η διεθνής ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλωσορίζει την απόσυρση όλων των κατηγοριών κατά του Πολ Φόρεμαν, επικεφαλής της αποστολής της στο Σουδάν, και του Βίνσεντ Χόεντ, τοπικού συντονιστή στο Νταρφούρ.

«Ευτυχώς θα μπορέσουμε και πάλι να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα της σύγκρουσης στο Νταρφούρ, τα περισσότερα από τα οποία βασίζονται εξολοκλήρου στη δική μας βοήθεια», δήλωσε ο Τζέοφ Πρέσκοτ, γενικός διευθυντής των ΓΧΣ Ολλανδίας. «Οι κάτοικοι του Νταρφούρ ακόμα υποφέρουν από τη βία και έχουν ζωτικές ανάγκες για ιατροφαρμακευτική βοήθεια. Για το λόγο αυτό, οι ΓΧΣ θα εξακολουθήσουν να στέκονται στο πλευρό τους».

Ο Πολ Φόρεμαν και ο Βίνσεντ Χόεντ συνελήφθησαν στα τέλη Μαΐου και κατηγορήθηκαν για την έκδοση ψευδών πληροφοριών, για υπονόμευση της Σουδανικής κοινωνίας και για κατασκοπεία μετά τη δημοσίευση της αναφοράς «Το Αβάσταχτο Τραύμα του Βιασμού: Σεξουαλική βία στο Νταρφούρ», τον περασμένο Μάρτιο. Τα μέλη των ΓΧΣ είχαν αφεθεί με αναστολή αλλά τους είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Καθώς η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι αποσύρθηκαν όλες οι κατηγορίες εναντίον τους, πρόκειται να αναλάβουν τα καθημερινά τους καθήκοντα όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

§ Οι ΓΧΣ δραστηριοποιούνται σε 29 σημεία στο Νταρφούρ με 180 άτομα διεθνές προσωπικό και 3.000 ντόπιους εργαζόμενους. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών οι ΓΧΣ έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν 1.000.000 ιατρικές επισκέψεις και έχουν περιθάλψει περισσότερα από 50.000 παιδιά που έχουν πληγεί από τον υποσιτισμό, μόνο στην περιοχή του Νταρφούρ.

o Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 210-5200500/693-6699007 (Σ. Ιωάννου, Υπεύθυνη Τύπου)/ sophia.ioannou@athens.msf.org

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620