Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης η ομιλία του διακεκριμένου βορειοελλαδίτη συγγραφέα και δημοσιογράφου της Ε.Τ. 3 Κώστα Μπλιάτκα με θέμα:

«Ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. στη διαμόρφωση της πολιτιστικής συνείδησης».

Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν πολύ έντονο και ο κος Μπλιάτκας στην εισήγηση του δεν επικεντρώθηκε μόνο στις ανάγκες προβολής του πολιτισμού από τα Μ.Μ.Ε αλλά και στην περιγραφή της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί σ’ αυτά σήμερα.

«Ζούμε σε μια εποχή όπου μας έχουν κατακλύσει τα τηλεσκουπίδια και η φερεφωνία, μια εποχή όπου η τηλεόραση και το ραδιόφωνο διαδέχονται σε κακογουστιά το ένα το άλλο, και εκπροσωπούν συμφέροντα χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό και ποιοτικό στο κόσμο», ανέφερε και συνέχισε επισημαίνοντας ότι δυστυχώς εκτός από την κρατική τηλεόραση τα υπόλοιπα ιδιωτικών συμφερόντων κανάλια δεν συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτισμού αφιερώνοντας του ελάχιστο τηλεοπτικό χρόνο στο πρόγραμμα τους.

Το ενδιαφέρον και η υποβολή πολλών ερωτήσεων από το κοινό ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τον ομιλητή όπως ο ίδιος τόνισε και οδήγησαν σε μια γόνιμη, εποικοδομητική και μεγάλης διάρκειας συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και ποικίλων προβληματισμών. Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Μπλιάτκας εξέφρασε με σιγουριά την αισιόδοξη άποψη για την αναβάθμιση της ποιότητας της ελληνικής τηλεόρασης στο άμεσο μέλλον.

Η εκδήλωση τελείωσε με την υπόσχεση που έδωσε ο ομιλητής στους παρευρισκόμενους ότι θα αφιερώνει περισσότερο χρόνο μέσα από την εκπομπή του «Με μια τρίτη ματιά» σε θέματα που αφορούν τη Θράκη και ότι σύντομα θα είναι και πάλι κοντά στους Ξανθιώτες παρουσιάζοντας στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης το νέο του βιβλίο «Της ζωής μου το παιχνίδι» που αναφέρεται στη ζωή και την ποδοσφαιρική δράση του Μεγαλέξανδρου των ελληνικών γηπέδων Γιώργου Κούδα.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620