Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ: Ούτε μία εβδομάδα δεν άντεξε μακριά από την Ξάνθη BF Fashion ο Γιάννης Στεφανίδης και θα συνεχίσει μέχρι το 2008

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Τελικά οι δρόμοι του Γιάννη Στεφανίδη με την ΞΑΝΘΗ BF FASHION δεν χώρισαν όπως διαφάνηκε πριν μία εβδομάδα. Το Σάββατο το μεσημέρι ο Ξανθιώτης παίκτης είχε μια νέα συνάντηση με την διοίκηση (Νίκος Νικολόπουλος) και αφού πρυτάνευσε η λογική και το καλό του Ξανθιώτικου μπάσκετ και των δύο πλευρών προχώρησε στην ανανέωση για άλλα τρία χρόνια την παραμονή του στην ομάδα, δηλαδή μέχρι το 2008, στην οποία ανδρώθηκε αφού μαζί με τον αρχηγό Κώστα Τσότσο είναι από τους παλαιότερους. Μια εξέλιξη που σίγουρα ικανοποιεί όχι μόνο τον αθλητή αλλά και τους Ξανθιώτες φιλάθλους με την παραμονή ακόμη ενός δικού τους παιδιού στην ομάδα.

Ως προς το θέμα του προπονητή τώρα η διοίκηση συνεχίζει να ψάχνει για την ικανότερη λύση και παρά το ότι κρατά σιγή ιχθύος είναι θέμα ημερών να ανακοινώσει τον νέο τεχνικό ηγέτη.

Να πούμε τέλος ότι δόθηκε στην δημοσιότητα η γενική προκήρυξη των νέων πρωταθλημάτων της περιόδου 2005-2006. Η Α2 θα ξεκινήσει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου του 2006 ενώ το κύπελλο Ελλάδος Ανδρών θα ξεκινήσει στις 21 Σεπτεμβρίου.

ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ Α2

*** Δικαίωση για τον ΚΑΟ Δράμας. Το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τον Δραμινό σύλλογο που είχε προσφύγει για την απόφαση αφαίρεσης βαθμών από τον αθλητικό δικαστή της ΕΟΚ στο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών στο μπάσκετ εξαιτίας οφειλών προς αθλητές. Το Συμβούλιο έκρινε πως οι βαθμολογικές ποινές σε βάρος ΚΑΕ και ΤΑΚ για μη εξόφληση χρεών προς αθλητές αντίκειται στη δικαστική προστασία του πολίτη κάτι που σημαίνει πως δεν θ' αφαιρεθούν βαθμοί ούτε από τον ΚΑΟΔ, ούτε από το Π. Φάληρο για την αγωνιστική περίοδο 2004-05 στην Α2 ανδρών. Με το δεδικασμένο που δημιουργείται στο μέλλον δεν θα αφαιρούνται βαθμοί, ούτε θα υποχρεώνονται σε υποβιβασμό ομάδες με χρέη προς αθλητές. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως οι ΚΑΕ ή τα ΤΑΚ δεν θα μπορούν να υποβιβάζονται εκούσια.
Μάλιστα η εν λόγω εξέλιξη βρίσκει σύμφωνη την ΕΟΚ που θεωρεί πως πλέον δεν θα αλλοιώνεται το πρωτάθλημα και από δω και στο εξής αρμόδια θα είναι η ΕΕΑ που δεν θα δίνει πιστοποιητικό συμμετοχής στις ΚΑΕ ή ΤΑΚ που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Με ανακοίνωσή που εξέδωσε η ΕΟΚ δηλώνει την απόλυτη συμφωνία της με την απόφαση: "Με την σημαντική αυτή απόφαση δικαιώνεται η θέση που επανειλημμένα έχει εκφράσει το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης αλλά και ο Πρόεδρος της FIBA EUROPE κ. Βασιλακόπουλος, θέση με την οποία εκτός της αντισυνταγματικότητας της αναφερόμενης διάταξης του άρθρου 78 παρ. 2 και 4 αυτή χαρακτηρίζεται και ως αναποτελεσματική, χρονοβόρα και οικονομικά επιβαρυντική για τα ενδιαφερόμενα μέρη ρύθμιση.

*** Άσχημα τα νέα για δύο ομάδες της Α2 που ίσως δεν τις δούμε την νέα αγωνιστική περίοδο. Πρόκειται για τον Ιωνικό Ν.Φ./Αμαλιάδας που υποβιβάστηκε από την Α1 και το Περιστέρι που μπορεί να σώθηκε αλλά δεν κατάφερε να γίνει ΤΑΚ (από ΚΑΕ) αφού τα χρέη είναι πολλά, γεγονός που δεν επιτρέπει στην Ε.Ε.Α. να τις δώσει πιστοποιητικό συμμετοχής.
*** Νέα εμφάνιση των ονομάτων των τεσσάρων προπονητών (Ζαφειρούδη – Μαγκώτσιου – Κονοτογιάννη – Ζωντού) είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε, ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την ΜΕΝΤ. Να πούμε ότι την παρούσα χρονική στιγμή οι παραπάνω τέσσερις είναι οι μοναδικοί χωρίς ομάδα και έτσι τα ονόματά τους φιλοξενούνται στις στήλες ώστε στο τέλος θα καταλήξουν σε κάποια ομάδα και μερικοί θα νιώθουν δικαιωμένοι που το είχαν προβλέψει.

*** Μια και μιλήσαμε για ΜΕΝΤ να πούμε ότι στους παίκτες που θέλει να εντάξει στο δυναμικό της η ομάδα της Τούμπας περιλαμβάνεται και ο δικός μας Ιβάν Μίμιτσα. Πρώτη προτεραιότητα πάντως είναι η παραμονή του έμπειρου φόργουορντ Κώστα Χρήστου.

*** Αναφέρουμε μερικούς από τους παίκτες που βρίσκονται στην μεταγραφική επικαιρότητα ελέω μάνατζερ και τους οποίους κάθε ημέρα τους βλέπουμε σε διαφορετικές ομάδες είναι: Καρύδας, Μίμτσα, Κοτίνης, Βεσκούκης, Κρίτσαλος, Βαρδαβάς, Ζαρογιάννης, Σπανός, Γκόλιοβιτς, Μοσχοβίτης, Νικάκης, Αρμούτης, Μουλάκης, Κουπίδης, Εκινέ,Γκαγκαουδάκης, Νικητάκης, Χόμπσον, Κουκλάκης, κ.α.

*** Μέχρι αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές χωρίς προπονητή βρίσκονται οι ομάδες της Α2: Ξάνθη BF FASHION, ΜΕΝΤ, ΟΦΗ/Ηράκλειο (παίζουν τα ονόματα Μακράκη – Βλάχου), ΚΑΟΔ, Περιστέρι.

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620