Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Α΄ΕΚΑΣΑΜΑΘ PLAY OFF: Διπλή εκπροσώπηση στα ημιτελικά με Ορφέα και Αρίων

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Τέλος καλό όλα καλά για τον Αρίωνα που κέρδισε στον τρίτο και τελευταίο αγώνα τον Ορφέα Σκοπού και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά όπως έκανε λίγες μέρες νωρίτερα και ο συμπολίτης Ορφέας. Το τελικό 72-65 για την ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου αποδεικνύει ότι ο αγώνας ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν διαφορά ασφαλείας μια και αυτή έφτανε μέχρι τους 9 πόντους.

Η ομάδα του Ορφέα και πάλι με την ίδια συνταγή προσπάθησε να πάρει το Ροζ Φύλλο Αγώνα και ίσως τα 10 τρίποντα δεν ήταν αρκετά αφού στο προηγούμενο παιχνίδι πέτυχε 11 και πήρε την νίκη. Πάντως έφτασε στην πηγή μείωσε στους 3 πόντους αλλά δεν είχε τις κατάλληλες οδηγίες από τον πάγκο μια και ο Χρήστος Γκαβανόζης πήρε θέση στον αγώνα και τα τελευταία 72΄΄ οι Σερραίοι δεν είχαν το καθαρό μυαλό και τις λύσεις ώστε να ανατρέψουν το 66-62, αφήνοντας τους Ξανθιώτες να εξαντλούν τον χρόνο και στην λήξη του να θυμούνται να κάνουν φάουλ.

Γενικά ο Αρίων απέδειξε ότι ήταν πολύ καλύτερος του αντιπάλου του και δεν θα χρειαζόταν το τρίτο παιχνίδι αν στεκόταν στο ύψος του ο Καβαλιώτης διαιτητής που στα τελευταία λεπτά του αγώνα στον Ν. Σκοπό κατάπιε την … σφυρίχτρα του. Μάλιστα στο παιχνίδι του ΔΑΚ φάνηκε επηρεασμένος από το γήπεδο (αλλαγή έδρας) μια και οι παίκτες του έχασαν πολλές βολές.

Διακρίθηκαν από τους νικητές οι Βαζαίος, Αποστόλου, Κούτρας και από τον Ορφέα οι Πράπογλου, Τσακιρίδης, Γκαβανόζης Α.

Καλή ήταν η διαιτησία της Κας Αργυρού και του κ. Δαμαλή.

Τα 10λεπτα: 18-12, 36-29 (ημιχ.), 55-47, 72-65 τελικό.

ΑΡΙΩΝ (Παπαδόπουλος): Σπανός 3, Μιχαηλίδης, Δημητριάδης 4, Μαρουλάκης 2, Αποστόλου 9 (3), Βαζαίος 26 (1), Ταχτσίδης 7 (1), Κούτρας 12, Λιθόπουλος 9.

ΟΡΦΕΑΣ ΣΚΟΠΟΥ (Γκαβανόζης Χ): Διαμαντίδης, Τσακιρίδης 17 (3), Τζιμητρόπουλος, Πράπογλου 22 (3), Γκαβανόζης Α. 10, Στεφούλης 2, Κανάκογλου 3 (1), Ιωσηφίδης 3 (1), Καραμπατζιάκης, Γκαβανόζης Χ. 8 (2).

*** Συντόμευσε την προπόνηση στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ ο Κώστας Τσουνάκος και έτσι παίκτες – διοίκηση – τεχνική ηγεσία παρακολούθησαν το δεύτερο ημίχρονο του ΔΑΚ.

*** Ο Κώστας μάλιστα πρόβλεψε ότι στον μεγάλο τελικό θα βρεθούν και οι δύο Ξανθιώτικες ομάδες παρά το ότι στα ημιτελικά θα αγωνιστούν με μειονέκτημα έδρας.

*** Και οι τρεις Ξανθιώτες διαιτητές έδωσαν το παρόν στον αγώνα με τον Δημήτρη Σπηλιώτη να κάνει χρέη χρονομέτρη χωρίς επιτυχία αφού στα τελευταία 4 λεπτά τρεις φορές έσβησε ο φωτεινός πίνακας.

*** Κομισάριος για άλλη μία φορά ήταν ο Κομοτηναίος κ. Γκουρτζελίδης που αυτή την φορά δεν χρειάστηκε να κουραστεί ιδιαίτερα όπως στον αγώνα Ορφέα – Ελευθερούπολης.

3η αγωνιστική

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΟΡΦΕΑΣ ΣΚΟΠΟΥ

72-65

ΡΟΥΠΕΛ

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

63-56

ΘΕΣΕΙΣ 1-4/19-3-2005/ΩΡΑ 17.00΄

ΡΟΥΠΕΛ

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΘΕΣΕΙΣ 5 - 8

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΟΡΦΕΑΣ ΣΚΟΠΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ 9 - 10

ΤΙΤΑΝΕΣ

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

60-66

ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ 11 - 12

ΣΟΥΦΛΙ

ΔΟΞΑΤΟ

70-69

65-64

ixanthi.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620