Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

[Αρχική Σελίδα] [Επικοινωνία] [Ποιοί είμαστε]

Τοπικά ] [ Αθλητικά ] [ Περιφέρεια ] [ Ελλάδα ] [ Κόσμος ] [ Δελτία Τύπου ] [ Εκδηλώσεις ]

  Γρήγορη Αναζήτηση

Λέξη - Κλειδί :

  Τελευταία Νέα

  Αθλητικά Νέα

Για τρίτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια ο Χρήστος Μαγκώτσιος στην τεχνική ηγεσία της Ξάνθη BF FASHION

του Φάνη Καραμπιπέρη
sports@ixanthi.gr

Ο Χρήστος Μαγκώτσιος θα είναι και πάλι προπονητής της Ξάνθη BF FASHION για την επόμενη 2ετία μια και οι διοικούντες έκριναν ότι στην παρούσα φάση ήταν η καταλληλότερη λύση. Κάτι για το οποίο υπάρχουν αποδεδειγμένες αμφιβολίες αφού έρχεται για 3 η φορά τα τελευταία 5 χρόνια που όμως μόνο αρνητικά σχολιάστηκε τις προηγούμενες φορές, κάτι άλλωστε που το γνωρίζουν οι Ξανθιώτες παράγοντες.

Την πρώτη φορά ήρθε ως μεσσίας στα μέσα της περιόδου στην Β΄ Εθνική (αντικαθιστώντας τον Τέλη Ζουρνατζίδη που είχε υπέρ του την άνοδο) και είναι από τις λίγες φορές που ο νέος προπονητής να μην κάνει νίκη στην πρώτη του παρουσία, αφού αλλάζει η ψυχολογία, κλπ. Μία νίκη τότε ήταν αρκετή για να διατηρηθεί η ομάδα στην κορυφή αλλά δυστυχώς η ήττα ήρθε και μάλιστα ήταν βαριά από τον Πειραϊκό. Τελικά η Χαλκίδα και ο Πειραϊκός πήραν τα δύο εισιτήρια της ανόδου και η ομάδα μας έμεινε με την ικανοποίηση της πρώτης επιτυχημένης χρονιάς σε μία νέα κατηγορία.

Την δεύτερη φορά (συγκυρία;) ήρθε στην πρώτη χρονιά στην Α2 αντικαθιστώντας στο ξεκίνημα τον επιτυχημένο Στάθη Καμαράκη ο οποίος είχε την άνοδο στην δεύτερη τη τάξει Εθνική κατηγορία με πολλά ρεκόρ και το μόνο που έμεινε από την θητεία του ήταν: 1ο: Η μεγάλη νίκη επί της Ολύμπιας (ανέβηκε στην Α1), 2ο: Δεν γνώρισε την χαρά ούτε μία φορά της εκτός έδρας νίκης και 3ο: Η πειθαρχία. Μάλιστα το πιο τρανταχτό παράδειγμα ήταν την εβδομάδα πριν τον αγώνα με τα Λιόσια (στις πρώτες αγωνιστικές της παρουσίας του εκεί που εμπεδώνεις την πειθαρχία) όταν ο Σάκης Καρύδας υπέπεσε σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα και αντί τιμωρίας μόλις η Αθηναϊκή ομάδα ξέφυγε με διψήφιο αριθμό πόντων έβαλε τον Σερραίο ο οποίος γύρισε το παιχνίδι και το οποίο τελικά κερδίθηκε πιστοποιώντας την έννοια πειθαρχία.

Έτσι μετά από αυτές τις δύο φορές η διοίκηση του κ. Πούλιου αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Θεσσαλονικέα προπονητή να δείξει επιτέλους τις ικανότητές του αφού θα έχει την ευκαιρία να χτίσει την ομάδα από την αρχή όμως την θέλει ο ίδιος κάνοντας τις επιλογές του.

Για την ιστορία να πούμε ότι μετά το διαζύγιο Ξάνθη BF FASHION και Γρηγόρη Σουλιώτη η διοίκηση κινήθηκε να βρει τον αντικαταστατή του με απόλυτη μυστικότητα (με μοναδικές επαφές δύο Κροάτες εκ των οποίων ο ένας είναι σήμερα βοηθός στον Άρη) και μετά από μία εβδομάδα περίπου κατέληξε στους Γιώργο Ζαφειρούδη, Παναγιώτη Κοντογιάννη και Χρήστου Μαγκώτσιου με συμφέρουσα (όχι οικονομική) λύση τον τελευταίο για τον οποίο όμως εκφραζόταν θετικά μόνο δύο άτομα στην Ξάνθη και αφού καλύφθηκαν τα διοικητικά εμπόδια του προέδρου και εφόρου κ.κ. Πούλιου-Σταυρακάρα. Βέβαια τέθηκε και η λύση να αναβαθμισθεί ως πρώτος προπονητής ο Νεοκλής Λεμονίδης που τυχαίνει της ευρείας αποδοχής όμως εμπόδιο αποτέλεσε η πρωινή απασχόληση του Κομοτηναίου (καθηγητής), αφού δεν υπήρχε προπονητής ως δεύτερος να αναλάβει τις πρωινές προπονήσεις. Πάντως ο Νεοκλής παραμένει στην ομάδα και θα είναι ο συνεργάτης του Χρήστου Μαγκώτσιου. Τέλος υπάρχει και η έκθεση που άφησε όταν έφυγε όπου σε ορισμένους φάσκει και αντιφάσκει (Κουτσογιάννης).

xan.gr - τμήμα ενημέρωσης

<< Επιστροφή

Αρχική Σελίδα

Προσθήκη στα Αγαπημένα

Αποστολή με e-mail

Εκτύπωση 

 

Κατασκευή και υποστήριξη
www.ixanthi.gr
Διαδικτυακές Επιχειρήσεις ΔΙΑΣ.
ixanthi@ixanthi.gr
Μπρωκούμη 30, Ξάνθη, Τ.Κ. 67 100
Τηλέφωνο και τηλεομοιότυπο : 2541083620