Τουριστικός Οδηγός ΞΑΝΘΗΣ > Μεγάλες Εκδηλώσεις  >  Γιορτές Παλιάς Πόλης
ΔΕΙΤΕ



Ευχαριστούμε τη Νομαρχία για την ευγενική παραχώρηση κάποιων φωτογραφιών του Νομού
Μήνυμα Προέδρου ΔΕΑΞ

Η αναβίωση των Γιορτών της Παλιάς Πόλης σηματοδοτείται και φέτος με την έναρξη του φθινοπώρου.

Η εποχή της εναλλαγής της φύσης αντιστρέφεται την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη στην πόλη της Ξάνθης, στην κυρά της Θράκης στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης. Στη διάρκεια του εορτασμού του παραδοσιακού οικισμού, οι πολίτες με τρόπο μοναδικό συνδυάζουν τις παλαιότερες πολιτιστικές αναζητήσεις με τις νεότερες. Με απόλυτο σύμμαχο το κέφι, τη χαρά, τη δημιουργία και την απλότητα της πολυτέλειας στοχεύουμε στη διασκέδαση των επισκεπτών που κάθε χρόνο πληθαίνουν. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι προσδίδουν ζωντάνια με τα αυτοσχέδια ταβερνάκια προσφέροντας γευστικές απολαύσεις και μεθυστικούς ήχους. Η κεντρική σκηνή της Παλιάς Πόλης πλημμυρίζεται από θεατές που απολαμβάνουν τα ακούσματα γνωστών τραγουδοποιών, οι οποίοι συμμετέχουν με ενθουσιασμό παρασύροντας τα πλήθη σε στιγμές ψυχικής έξαρσης και εφορίας.

Εκθέσεις ζωγραφικής, και λαϊκής τέχνης, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, κινηματογράφος, λογοτεχνικές βραδιές και μουσικές παραστάσεις τοπικών συγκροτημάτων ανταποκρίνονται με σεβασμό στην πολυδιάστατη επιλογή διασκέδασης ικανοποιώντας τις προτιμήσεις κάθε επισκέπτη.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε την Ξάνθη, την αρχόντισσα της Θράκης, την πόλη των αισθήσεων.

Σας παροτρύνουμε να παρασυρθείτε από τους ρυθμούς να απολαύσετε την ποικιλία των γεύσεων και να γνωρίστε τη φιλοξενία των Ξανθιωτών.

Καλή διασκέδαση….

Η Πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Ξ.

Αναστασία Τζόλα


Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα
Κατασκευή & Υποστήριξη


Η πύλη της Ξάνθης