Τουριστικός Οδηγός ΞΑΝΘΗΣ > Μεγάλες Εκδηλώσεις  >  Γιορτές Παλιάς Πόλης
ΔΕΙΤΕ



Ευχαριστούμε τη Νομαρχία για την ευγενική παραχώρηση κάποιων φωτογραφιών του Νομού
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2005

΄΄ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ΄΄

20:30 Πλατεία Μητροπόλεως

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ συμμετέχει το συγκρότημα DEVLET TURK MUSIGI KOROSU EDIRNE

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή και ένα σχήμα, κομμάτι του μεγάλου συγκροτήματος από την Ανδριανούπολη Devlet Turk Musigi Korosu Edirne, θα διαβούν μαζί με τις μουσικές γέφυρες της φιλίας και της συνεργασίας, τραγουδώντας στα ελληνικά και στα τουρκικά, χωριστά και μαζί, τραγούδια με κοινές μουσικές ρίζες, βγαλμένα από την πλούσια παράδοση.

Η Ελένη σπουδάζει Βαλκανικές και Ανατολικές Γλώσσες και Οικονομικά στο Παν/μιο ‘Μακεδονία’ στη Θεσσαλονίκη. Μελετά πιάνο -από πέντε ετών- ανώτερα θεωρητικά και μονωδία στο Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης, τζαζ στο Νέο Ωδείο της Θεσσαλονίκης και Βυζαντινή Μουσική στο ‘Εν Χορδαίς’. Ξεκίνησε με δημοτικό τραγούδι από οκτώ χρονών, με επίσημη πρώτη σε ηλικία 13 ετών με το ΠΑΚΕΘΡΑ στις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Έχει διακριθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό με Α΄Βραβείο στο τραγούδι a cappella. Έχει δώσει συναυλίες κλασικής και παραδοσιακής - εθνικ- μουσικής, μόνη ή ως μέλος χορωδιών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1999 είναι μέλος του παραδοσιακού συγκροτήματος ‘Αίολος’ με πολλές εμφανίσεις και ένα CD με μικρασιάτικα τραγούδια και κείμενα. Στα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνονται ο κλασικός και ο παραδοσιακός χορός.

Η Σουζάνα σπουδάζει Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Παν/μιο. Μελετά πιάνο από πέντε ετών, ανώτερα θεωρητικά, κιθάρα και μονωδία στο Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης, και τζαζ, τραγούδι και θεωρητικά, στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Επίσης ασχολείται με τη σύνθεση. Έχει δώσει συναυλίες κλασικής και παραδοσιακής - εθνικ- μουσικής, μόνη ή ως μέλος χορωδιών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στα ενδιαφέροντά της σημαντικό χώρο καταλαμβάνει και ο χορός - κλασικός, παραδοσιακός, τζαζ και latin, καθώς και το θέατρο. Οι θεατρικές σπουδές είναι ο επόμενος στόχος της μετά το Πανεπιστήμιο.

Οργάνωση: ΕΑΠΑΞ

Η εκδήλωση συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και κατά 25% από το Ελληνικό Δημόσιο

ΣΚΗΝΗ ΄΄ΝΗΣΑΚΙ΄΄

19:30 Πινδάρου & Ορφέως

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

«Κιμμέρια Ξάνθης, ιστορία – πολιτισμός»

Αθανάσιος Δομτζίδης –Νικλολαος Κόκκας Εκπαιδευτικοί

«Καταγράφοντας ζωντανές μνήμες στα Κιμμέρια Ξάνθης»

Η ιστορία, η αρχιτεκτονική, το φυσικό περιβάλλον, τα αξιοθέατα και ο λαϊκός πολιτισμός των Κιμμερίων ζωντανεύουν μέσα από εικόνες, ήχους και παραδόσεις που καταγραφήκαν στα Κιμμέρια από τους ομιλητές. Η εκδήλωση συνδιοργανώνει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κιμμερίων ¨Ο Αμφέραος¨

Οργάνωση: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

11:00 ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

΄΄ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΞΑΝΘΗΣ΄΄

Μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες, ξεκινώντας από την ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ και ακολουθώντας την διαδρομή ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ –ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ – ΣΑΡΔΕΩΝ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΜΙΧ, ΒΟΓΔΟΥ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΚΑ – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ – όπισθεν ΞΕΝΙΑ, θα τερματίσουν στο ΓΗΠΕΔΟ Α.Ο.Ξ. Ξάνθης.

Διαδρομή 23χλμ. – διάρκεια 90 λεπτά.

Οργάνωση: Αντώνης Μαστράφης

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

11:00 ΄΄ΛΙΜΝΙΟ΄΄

«13Η ΥΠΕΡ – ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ»

Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης, διοργανώνει την 13η Υπέρ – Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων, στο χώρο στάθμευσης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης. Ο αγώνας μετρά βαθμολογικά στο κύπελλο Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Δηλώσεις συμμετοχής στο χώρο του αγώνα την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2005 από τις 09:00π.μ. έως τις 10:00π.μ.

Οι φίλοι του θεάματος θα απολαύσουν την αφρόκρεμα στον χώρο των Δεξιοτεχνιών να δίνει ρεσιτάλ οδήγησης.

Οργάνωση: Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

4 – 11 Σεπτεμβρίου 2005

Ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Καβάλας – Ξάνθης – Δράμας θα διανέμει ενημερωτικά έντυπα και θα προβάλει video με θέμα: «Γαλλοφωνία : η Ελλάδα 56ο μέλος»

Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 24:00 καθημερινά.


Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα
Κατασκευή & Υποστήριξη


Η πύλη της Ξάνθης