Τουριστικός Οδηγός ΞΑΝΘΗΣ > Μεγάλες Εκδηλώσεις  >  Γιορτές Παλιάς Πόλης
ΔΕΙΤΕ



Ευχαριστούμε τη Νομαρχία για την ευγενική παραχώρηση κάποιων φωτογραφιών του Νομού
ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2005

΄΄ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ΄΄

20:30 Πλατεία Μητροπόλεως

ΒΡΑΔΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ

Το μουσικό συγκρότημα από την πόλη Σμόλιαν της Βουλγαρίας που αποτελείται από 10 γκάϊντες, πέντε μουσικούς και δύο τραγουδίστριες θα περιδιαβούν τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και η μουσική τους θα πλημμυρίσει τα στέκια των Συλλόγων. Μετά την βόλτα τους στην Παλιά Πόλη θα καταλήξουν στην Πλατεία Μητροπόλεως.

Τα χορευτικά συγκροτήματα των Λαογραφικών Συλλόγων της πόλης που μας εκπροσωπούν στα φολκλορικά φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό θα χορέψουν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συμμετέχουν: Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης, Σύλλογος Κιμμερίων «Ο Αμφέραος» και ο Σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης.

ΣΚΗΝΗ ΄΄ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ΄΄

22:00 Μαυρομιχάλη 6

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και το μουσικό της σχήμα σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης φιλοξενούν ένα μουσικό συγκρότημα από την πόλη Σμόλιαν της Βουλγαρίας αποτελούμενο από 10 γκάϊντες πέντε μουσικούς και δύο τραγουδίστριες. Στην διάρκεια της βραδιάς θα απολαύσετε Θρακιώτικα τραγούδια και από τις δύο χώρες.

Οργάνωση: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης – Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης

ΣΚΗΝΗ ΄΄ΝΗΣΑΚΙ΄΄

18:30 – 21:00 Πινδάρου & Ορφέως

ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ – Δ.Ε.Α.Ξ.

«ΚΑΡΑΒΙ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΟ, ΚΑΡΑΒΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ»

Το θεατρικό παιχνίδι, τα μουσικά δρώμενα και τα εικαστικά σε ένα αγκάλιασμα τεχνών μέσα από το οποίο, τα παιδιά θα γευτούν την αισθητική του ήχου και του ρυθμού, των χρωμάτων και των σχημάτων, της κίνησης και της έκφρασης.

Ένα καράβι πολύχρωμο θα ταξιδέψει τα παιδιά σε μαγικούς υδάτινους προορισμούς, έχοντας στ’ αμπάρια του κρυμμένα κοχύλια, μουσική, ήλιο και θαλασσινές μορφές.

21:00 Πινδάρου & Ορφέως

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

«Οι ομορφιές της Ξάνθης» πολυμεσικές εφαρμογές & Funny Video

Ταξίδι και γνωριμία με τις ομορφιές της Ξάνθης με τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Καθώς και προβολή αποσπασμάτων από ταινίες και τηλεοπτικά spot παρουσιάζει το εργαστήριο Video του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & παράδοσης. Μια σύγχρονη ματιά στον εικαστικό χώρο του Video art, της διαφήμισης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Παρουσίαση: Αντώνης Βαρβατσούλιας, υπεύθυνος προγράμματος Thraceland

Οργάνωση: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης

ΣΚΗΝΗ Π.Σ. ΄΄ΔΙΟΝΥΣΟΣ΄΄

21:30 Ορφέως & Αντίκα

ΣΥΝΑΥΛΙΑ Music Inc.

Ιδρύθηκαν το Δεκέμβριο του 2004 στην Ξάνθη. Αποτελούνται από 6 φίλους που θέλησαν να εκφράσουν το κοινό πάθος τους για την μουσική. Καθένας τους έχει διαφορετικές μουσικές καταβολές που όμως συνδυάζονται και αλληλεπιδρούν μέσα στο συγκρότημα. Τα μέλη του συγκροτήματος αποτελούσαν ενεργά μέλη της μουσικής σκηνής της πόλης πολύ πριν την ίδρυσή του, συμμετέχοντας σε τοπικές εκδηλώσεις (Γιορτές Παλιάς Πόλης, Γιορτές Νεολαίας, Ετήσιο τοπικό Rock Festival).

Τα μέλη είναι:

Θέμης Ρούπακας

Θέμης Στεφάνου

Νίκος Στρατογιαννάκος

Έφη Κοτσάνη

Δημήτρης Γρηγοριάδης

ΣΚΗΝΗ ΄΄ΣΥΛΛ. ΕΒΡΙΤΩΝ΄΄

21:00 Πάρκο Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «Θρακιώτικο Πανηγύρι» με το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα «ΟΔΡΥΣΕΣ»

Οι «ΟΔΡΥΣΕΣ» εδρεύουν στην Δράμα. Σκοπός του συγκροτήματος τους, είναι η ανάδειξη της μουσικής παράδοσης της ενιαίας Θράκης (Ανατολικής, Βόρειας και Δυτικής) μέσω των αρχέγονων μουσικών οργάνων της. (Γκάϊντα – Λύρα – Καβάλι – Φλογέρα – Νταούλι). Στόχος τους, η έκδοση ανέκδοτων Θρακιώτικων τραγουδιών, των προσφύγων της Δράμας αλλά και της ευρύτερης Θράκης, μέσω του αρχείου καταγραφών του Καλαβρινού Γιώργου και η προβολή τους στο ευρύ κοινό με συναυλίες και παραδοσιακά γλέντια.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Νίκος Παπαδημητρίου – γκάϊντα

Γιώργος Καλαμβρινός – καβάλι - τραγούδι

Θεόδωρος Κιουπλιώτης – λάουτο

Κώστας Γεωργιάδης – τουμπερλέκι

Θεόδωρος Καλτσάμης: Θρακιώτικη λύρα

Οργάνωση: Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης


Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα
Κατασκευή & Υποστήριξη


Η πύλη της Ξάνθης