Τουριστικός Οδηγός ΞΑΝΘΗΣ > Μεγάλες Εκδηλώσεις  >  Γιορτές Παλιάς Πόλης
ΔΕΙΤΕ



Ευχαριστούμε τη Νομαρχία για την ευγενική παραχώρηση κάποιων φωτογραφιών του Νομού
Μήνυμα Δημάρχου

Φίλες και Φίλοι,

Η πόλη της Ξάνθης, γιορτάζει το τέλος του καλοκαιριού, χαρίζοντας σε όλους τους συμπολίτες αλλά και στους χιλιάδες των επισκεπτών, νύχτες γεμάτες ζωή, κέφι, νύχτες που μαγεύουν από το πλήθος των εκδηλώσεων των Γιορτών Παλιάς Πόλης και από τα γραφικά στέκια των Συλλόγων, ΄΄ζωντανεύοντας΄΄ στο μέγιστο θα έλεγα το μοναδικό αυτί οικιστικό σύνολο της ηπειρώτικης Ελλάδας.

Στο πρόγραμμα των γιορτών έχουν ενταχθεί εκδηλώσεις οι οποίες αγκαλιάζουν όλο το φάσμα της μουσικής σκηνικής τέχνης καθώς και το φάσμα των εικαστικών τεχνών κλπ.

Ένα πρόγραμμα το οποίο είναι γεμάτο χρώματα και όμορφους ήχους, ήχους που θα πλημμυρίζουν την πλατεία Μητροπόλεως και τα στενά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού της Παλιάς Πόλης.

Εκδηλώσεις που σμίγουν αρμονικά το χτες με το σήμερα, γιορτές που σέβονται την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου αυτού καθώς και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η Παλιά Πόλη, ένα τοπίο που προκαλεί και διεγείρει την ανθρώπινη φαντασία και δημιουργικότητα, ο επισκέπτης θα θαυμάσει πραγματικά την μα τα χίλια χρώματα, θα μαγευτεί από την ιστορία της, τα μυστικά της τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα ανακαλύψει περιδιαβαίνοντας τα όμορφα καλντερίμια της, νοιώθοντας την αγάπη και φιλοξενία των Ξανθιωτών.

Σε αυτή την πόλη, στην οποία συνυπάρχει το χτες με το σήμερα, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, σε αυτή την πόλη που ζει και αισθάνεται, οραματιζόμαστε και δημιουργούμε, όλοι μαζί, το αύριο, επενδύοντας και στον πολιτισμό, καταβάλλοντας βέβαια, κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση των πολιτιστικών μας δραστηριοτήτων, συν το χρόνο, πάντα σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους οι οποίοι είναι η ραχοκοκαλιά των εκδηλώσεων μας.

Είμαστε περήφανοι που ζούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, τον τόπο του Ορφέα, των Μουσών και των φιλοσόφων.

Σας περιμένουμε λοιπόν στην μεγάλη γιορτή.

Στις ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Μιχαήλ Στυλιανίδης


Επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα
Κατασκευή & Υποστήριξη


Η πύλη της Ξάνθης