ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
Υλικά:
?
300 γρ. άψητη ζύμη ψωμιού
?
σάλτσα ντομάτας (βλέπε συνταγή
για «πίτσα μαρινάρα»
?
250 γρ. μοτσαρέλα
?
6 αντζούγιες
?
2 κουταλάκια ρίγανη
?
? κύβο ζωμό λαχανικών
?
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
a
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας όπως
περιγράφεται στη συνταγή «πίτσα μαρινάρα», αντί όμως να την αλατίσετε,
προσθέτετε μέσα το κύβο ζωμό λαχανικών. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240οC.
Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και την απλώνετε σ’ ένα λαδωμένο ταψάκι για πίτσα,
διαμέτρου 28 εκατοστών (ή απλά πάνω στο ταψί του φούρνου σας. Θα χρειαστεί όμως
να ανασηκώσετε λίγο τον περίγυρο της ζύμης). Την αλείφετε με τη σάλτσα ντομάτας
και σκορπάτε πάνω τα φιλετάκια της αντζούγιες, κομμένα στα τρία. Τα σκεπάζετε με
τη μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτά φετάκια, πασπαλίζεται την επιφάνεια με ρίγανη,
αλάτι και πιπέρι και τη ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Την ψήνετε για 15 περίπου
λεπτά και τη σερβίρετε αμέσως. |