Αρχική Σελίδα

Αναζήτηση

Επικοινωνία
 

Κατηγορίες

 

 Συνεντεύξεις

 Editorial

 Μαγειρική

 Συμβουλές Ομορφιάς

 Υγεία - Fitness

 Μόδα

 Γάμος

 Προτάσεις

 Χιούμορ

 

Τελευταία Άρθρα

ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

Παιδική παχυσαρκία

Φρούτα του καλοκαιριού και οι θετικές επιδράσεις τους

Συνέντευξη : Ροφαέλα Έλενα

Πώς να διαμορφώσετε τον κήπο σας.

Επανάσταση στους σκελετούς γυαλιών

Στόχος…..ένα φυσιολογικό αδυνάτισμα…!

www.gamosxanthi.gr - Προτάσεις για ένα ονειρεμένο γάμο από το πρώτο site στοχευμένο ειδικά για μελλόνυμφους.

Τα οφέλη από τη συστηματική καθημερινή σωματική άσκηση.

Συνέντευξη : Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου «Οι γυναίκες πρέπει να τολμούν»

Συνεντεύξεις

Συνέντευξη : Ροφαέλα Έλενα

Συνέντευξη : Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου «Οι γυναίκες πρέπει να τολμούν»

Συνέντευξη: Μαρία Πούλιου

Συνεντεύξεις

Είστε σε μια μεγάλη εταιρία σε μια πολύ υπεύθυνη θέση. Ποια είναι τα καθήκοντά σας εδώ;
Είμαι στην εμπορική διεύθυνση της εταιρίας, ασχολούμαι και με τις προμήθειες όμως λιγότερο τώρα από ότι στο παρελθόν. Τώρα η κύρια απασχόλησή μου είναι οι πωλήσεις και η αναδιοργάνωση της εταιρίας μέσα στο νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται.

Πόσο καιρό είστε σ’ αυτή την θέση;
Στην εταιρία είμαι τα τελευταία 2 χρόνια, από τότε που τελείωσα τις σπουδές μου. Έχω σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ποια είναι η σχέση σας με την εταιρία πριν τα τελευταία 2 χρόνια.
Στην GMC δουλεύω από 15 χρονών σχεδόν όλα τα καλοκαίρια που δεν είχα σχολείο λόγω του πατέρα μου που είναι μέτοχος και στην θέση του Γενικού Διευθυντή. Ξεκίνησα σηκώνοντας το τηλέφωνο, δουλεύοντας στο λογιστήριο και γενικότερα σε οποιαδήποτε δουλειά μπορούσα να είμαι χρήσιμη. Αυτό μου έδωσε την δυνατότητα να μάθω καλά την λειτουργία της εταιρίας ώστε τώρα που ανέλαβα πιο υπεύθυνα καθήκοντα να μπορώ με μεγαλύτερη ευκολία να ανταποκρίνομαι.

Σας άρεσε αυτού του είδους η εργασία μέσα σε μια μεγάλη επιχείρηση;
Τα πρώτα χρόνια ήμουν πολύ μικρή για να καταλάβω τι ακριβώς ήταν η επιχείρηση και αν μου αρέσει. Όμως με τα χρόνια έγινε κάτι πολύ συνηθισμένο και έτσι απασχόλησή μου εδώ ήρθε σαν κάτι πολύ φυσιολογικό και αναμενόμενο. Έχει όμως πολύ ενδιαφέρον γιατί μπορώ και εξελίσσομαι μέσα στην εταιρία μπορώ και δουλεύω διαφορετικά πράγματα, μαθαίνω καινούργια πράγματα και γνωρίζω όλους τους τομείς από την παραγωγή μέχρι την διεύθυνση.

Όλες αυτές οι ευθύνες απαιτούν και πολύ χρόνο. Πώς είναι το καθημερινό πρόγραμμα;
Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με την περίοδο. Υπάρχουν περίοδοι που είμαστε κανονικά στο 8ώρο ενώ σε άλλες περιόδους όταν η δουλειά το απαιτεί φτάνουμε τις 14 ώρες, πρέπει να κάνουμε ταξίδια και γενικότερα εκεί δεν ισχύουν οι κλασσικοί κανόνες ενός εργαζόμενου αλλά αυτοί ενός ελεύθερου επαγγελματία.

Πόσο δύσκολο είναι αυτό για μια νέα γυναίκα;
Δύσκολο είναι σίγουρα, όμως εξαρτάται και από τους στόχους που έχεις. Αν επαναπαυτείς στο 8ωρο δεν μπορείς να εξελιχθείς ούτε να μάθεις το κάτι παραπάνω που θα σε κάνει να προχωρήσεις μέσα στην εταιρία. Προσπαθώ να είμαι σε επαφή με όλα τα τμήματα του εργοστασίου και να σκέφτομαι λύσεις σε προβλήματα ακόμα και εκτός γραφείου. Το μυαλό είναι πολλές φορές εδώ.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο είναι κατά κύριο λόγω άντρες. Πόσο δύσκολη είναι αυτή η επαφή για σένα; Πως σας αντιμετωπίζουν;
Το φύλλο δεν έχει σχέση στη δουλειά. Το ζήτημα είναι να μπορείς να κερδίσεις το σεβασμό των άλλων μέσα από τη δουλειά σου και από εκεί και πέρα όλα έρχονται χωρίς διαχωρισμούς τέτοιου είδους. Άλλωστε υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι πλεονέκτημα να είσαι γυναίκα.

Ήταν πάντα έτσι τα πράγματα; Πως ήταν η αρχή;
Αρχικά υπήρχε μια επιφυλακτικότητα που νομίζω όμως ότι δεν έχει σχέση με το ότι είμαι γυναίκα αλλά πρόκειται για την επιφυλακτικότητα που δείχνει κάθε άνθρωπος σε κάτι καινούργιο. Πολύ μεγάλη βοήθεια για μένα ήταν ότι στην εταιρία δεν «φύτρωσα» ξαφνικά ένα πρωί αλλά έχω μια μακροχρόνια επαφή και σχέση. Αυτό έκανε την περίοδο αυτή μικρότερη και πιο ομαλή.

Αν είχατε την δυνατότητα να επιλέξετε μια άλλη απασχόληση που θα σας έδινε τα ίδια χρήματα ποια θα ήταν αυτή;
Μάλλον κάτι αντίστοιχο θα επέλεγα. Μ’ αρέσει να έχω την ευελιξία που μου δίνει αυτή η δουλειά που έχω τώρα. Την επιλογή των αντικειμένων με τα οποία θα ασχοληθώ, η μάθηση μέσα από αυτή την διαδικασία. Κάτι που δύσκολα θα μπορούσα να το βρω αλλού.

Είναι όμως η δυνατότητα της επιλογής τόσο ελεύθερη ή μήπως οι απαιτήσεις σας αναγκάζουν να μην έχετε πάντα αυτή την επιλογή.
Όλα έχουν κάποια όρια και η ελευθερία είναι στον βαθμό που μπορούμε. Παρόλα αυτά η ευελιξία υπάρχει και είμαι πολύ ευχαριστημένη μ’ αυτό.

Ας αλλάξουμε θέμα και να περάσουμε από την εργαζόμενη στην γυναίκα. Μετά από όλα αυτά πόσος χρόνος μένει για την προσωπική σας ζωή;
Πάντα μένει χρόνος. Αν θέλεις βρίσκεις τον χρόνο για να κάνεις ότι σε ευχαριστεί. Σίγουρα όχι με την άνεση που θα μου έδινε κάποιο λιγότερο απαιτητικό επάγγελμα όμως δεν νομίζω ότι είχα ποτέ πρόβλημα αντίθετα πιστεύω ότι θα μπορούσα να δώσω κι άλλα στην δουλειά μου. Άλλωστε ζούμε στην Ξάνθη όπου οι δραστηριότητες είναι λιγότερες από κάποιο αστικό κέντρο.

Αυτό σημαίνει ότι θα θέλατε να αλλάξετε περιβάλλον και να ζήσετε σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο της Ελλάδας ή και του εξωτερικού ακόμα;
Για μικρό χρονικό διάστημα ναι. Όχι όμως για πάντα. Αν και δεν είμαι από την Ξάνθη, γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα μέχρι τα 10 στο Βόλο πριν έρθω στην Ξάνθη, παρόλα αυτά νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες επαρχιακές πόλεις και δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου πουθενά αλλού. Τουλάχιστον όχι με τα σημερινά δεδομένα αφού κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Άλλωστε είχα την ευκαιρία να ζήσω κατά την διάρκεια των σπουδών μου στα προάστια του Λονδίνου και δεν μπορώ να πω ότι με γοήτευσε τόσο ώστε να θέλω να μείνω για πάντα. Εκτός από κάποιες παροχές όπως διασκέδαση, αγορά δεν σου δίνει τίποτα άλλο.

Πόσο πιστεύετε ότι θα συνεχίσετε μ’ αυτούς τους ρυθμούς;
Όσο δεν έχω οικογένεια και παιδιά τα πράγματα είναι εύκολα γιατί δεν υπάρχουν διπλές απαιτήσεις. Στο μέλλον ίσως να ζητήσω κάτι πιο ήσυχο, ένα οκτάωρο ώστε να μπορώ να αφοσιωθώ περισσότερο στην οικογένειά μου. Προς το παρόν αυτό που κάνω με συναρπάζει και αφού δεν υπάρχει ανάγκη να το περιορίσω δεν θέλω να το κάνω.

Πως αξιοποιείτε τον ελεύθερό σας χρόνο;
Μ’ αρέσει να κάνω ταξίδια. Προσπαθώ να φεύγω τα Σαββατοκύριακα. Σ’ αυτό με βοηθάει και η δουλεία αφού τα ταξίδια είναι μέρος της. Είμαι τακτικό μέλος του ΔΣ του συνδέσμου βιομηχάνων Ξάνθης και στον σύνδεσμο βιομηχάνων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και διοχετεύω και εκεί ένα μέρος του ελεύθερου χρόνου μου.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν βλέψεις και για τα κοινά ή την πολιτική;
Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με την πολιτική. Τα κοινά όμως με συγκινούν και όσο μπορώ ασχολούμαι.

 

 

Κατασκευή & Υποστήριξη